Huisvesting van studenten in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Het Zwolse studentenoverleg SOOZ gaat onder studenten een enquête houden over hun huisvesting. In deze enquête worden studenten gevraagd naar zaken als huurprijzen, extra kosten, service en veiligheid. In de studentenhuisvesting valt daar vaak wat op aan te merken. Zo worden er soms onwettelijke kosten in rekening gebracht en voldoen huizen of kamers lang niet altijd aan de veiligheidsvoorschriften.

SOOZ wil met deze enquête een inventarisatie maken van de woonsituatie, studenten bewust maken van hun rechten en zo nodig samen met de studenten een vuist maken om de studentenhuisvesting te verbeteren. “Zo blijken veel studenten nog steeds huurbemiddelingskosten te betalen, terwijl dat al jaren geleden is afgeschaft, zegt SOOZ-voorzitter Willemijn Mulder. “Ook is de brandveiligheid soms onvoldoende en kampen studentenwoningen met ruimtegebrek of gevaarlijk achterstallig onderhoud.”

Als studentenbelangenvereniging wil SOOZ deze misstanden serieus gaan aanpakken. “Studenten komen meestal net onder de vleugels van hun ouders vandaan en hebben dus nog veel te leren. Wij willen voorkomen dat ze een poot worden uitgedraaid of dat ze in gevaarlijke woonomstandigheden verkeren,” aldus Mulder.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)