ArtEZ hoog gewaardeerd in Nationale Studenten Enquête 2022

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Studenten van ArtEZ zijn erg tevreden over hun opleiding. Dit blijkt uit de Nationale Studenten Enquête die maandag is verschenen.

Waar de gemiddelde tevredenheid van studenten in Nederland 3,65 is, scoort ArtEZ een 3,94 op een 5-puntenschaal. Van de in totaal 50 vragen scoort ArtEZ op 44 significant hoger ten opzichte van het landelijk niveau. Op 33 vragen scoort ArtEZ hoger in vergelijking met andere kunsthogescholen. Kernthema’s die er dit jaar uitspringen zijn Docenten, Studiebegeleiding en Betrokkenheid & Contact.

Studenten blijken ook zeer tevreden over hun ervaringen en zouden opnieuw voor hun huidige opleiding kiezen (4,05). Dat is meer dan het landelijke gemiddelde van 3,70. De aansluiting bij beroepspraktijk en loopbaan valt positief op in het onderzoek. Zowel het opdoen van vaardigheden als het contact met de beroepspraktijk zijn gestegen, respectievelijk van 3,62 naar 3,76 en van 3,52 naar 3,66.

Voorzitter van het College van Bestuur van ArtEZ, Marjolijn Brussaard: “ArtEZ is als organisatie voortdurend in ontwikkeling. De NSE enquête biedt ons ieder jaar weer waardevolle inzichten die we kunnen gebruiken om het onderwijs verder te brengen. We zijn trots op dit resultaat, met dank aan alle inzet van onze collega’s. Dit geeft ons het vertrouwen dat we op de goede weg zitten en motiveert er nog meer uit te halen.”

De Nationale Studenten Enquête is een grootschalig landelijk tevredenheidsonderzoek dat jaarlijks wordt uitgevoerd onder studenten in het hoger onderwijs. Studentenoordelen laten zien wat de huidige studenten vinden van hun opleiding en hogeschool. Dit jaar werden ruim 860.185 studenten van 73 hogescholen en universiteiten uitgenodigd om de NSE in te vullen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)