GroenLinks wethouder Sloots krijgt WC-eend voor nep interview

Foto van auteur

Bron: SP Zwolle

Zwolle – Deze week publiceerde de gemeente Zwolle een zelf gefabriceerd interview met wethouder Klaas Sloots in De Swollenaer. De wethouder zou hiermee “het echte verhaal” vertellen over de geplande bezuinigingen op de zorg. De SP hekelt het feit dat de wethouder doet alsof er niks aan de hand is terwijl er miljoenen gaan worden bezuinigd op de Zwolse zorg. Daarom deed de SP de wethouder dinsdag avond een fles WC-eend cadeau.

Fractievoorzitter Brammert Geerling: “Door compleet voorbij te gaan aan de voorgestelde bezuinigingen neemt de wethouder onrust niet weg, maar wakkert deze juist aan. De boodschap is ‘gaat u maar rustig slapen’ en daar trappen mensen echt niet in. Deze coalitie gaat miljoenen bezuinigen op zorg, dat staat zwart op wit. Mensen in de stad willen geen goednieuwsshow, maar willen weten wat dit concreet gaat betekenen voor hun zorg. Dat is het verhaal dat de wethouder zou moeten vertellen.”

De SP lanceerde vorige week de publiciteitscampagne “Hun bezuinigingen, uw zorg!” om Zwollenaren te informeren over de geplande bezuinigen op de zorg en kiezers van coalitiepartijen GroenLinks en Swollwacht op te roepen deze partijen aan hun verkiezingsbeloften te herinneren niet te bezuinigen op de zorg.