Berkum velt Genemuiden in slotfase

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Rainer Fröhlich

Zwolle – Berkum is de derde periode begonnen met een 1-0 zege tegen SC Genemuiden en mocht daar niet over mopperen. Berkum had vóór rust meer balbezit maar kroop in de tweede helft een paar keer door het oog van de naald en ging er in de slotfase, door een goal van Chris van der Meulen, zelfs met de volle winst vandoor.

 

“Bij onze slechtste kans ging de bal er door een frommelgoal tóch in, maar dat je zo’n kansje nog binnen prikt heeft ook te maken met vertrouwen,” vond Berkum-trainer Raymond Schuurman. Coach Jan van Raalte van Genemuiden zag dat zijn ploeg het na rust af had kunnen maken. “We hadden het in de tweede helft moeten beslissen, maar we kregen het deksel op de neus.”

Berkum moest veel omzetten in de basisopstelling omdat er liefst vier verdedigers ontbraken door blessures en ziekte. De Zwollenaren kwamen echter goed uit de startblokken en al in de eerste minuut kwam Johnsen Bacuna, na een voorzet van Chris van der Meulen, nét tekort voor een snelle openingstreffer. Daarna was het meeste balbezit voor de thuisclub, die echter niet veel verder kwam dan het strafschopgebied van de bezoekers. Genemuiden-keeper Daan Huiskamp kwam dan ook niet in problemen en aan de andere kant had ook zijn Berkum-collega Dominic van Hoof weinig te doen. Genemuiden-spits Jan Hooiveld kwam na slordig balverlies bij Berkum wel in kansrijke positie maar raakte de bal volkomen verkeerd.
Na rust kwam Genemuiden er beter in en al snel vuurde Kay Velda van afstand op het Zwolse doel, maar keeper Van Hoof tikte de bal knap onder de lat weg. Even later maakte de Berkum-doelman ook een uithaal van Hooiveld onschadelijk en een minuut later ontsnapte de thuisclub toen een kopbal van Hooiveld op de lat belandde en Hoeseb Yakob vervolgens de bal van de Zwolse doellijn haalde.

 

Genemuiden combineerde in die fase beter en leek 12 minuten voor het slot alsnog op voorsprong te komen, maar ditmaal kopte ook Frank Kuurman op de lat van het Berkum-doel. De thuisclub leek er zo een punt uit te slepen, waar veel supporters niet ontevreden mee waren gezien het spelbeeld na rust, maar pakte kort voor tijd alsnog de volle winst. Johnsen Bacuna zette Chris van der Meulen voor het Genemuiden-doel en hoewel de Zwolse spits zwaar werd belaagd en aan een kansloze missie bezig leek wist hij de bal toch binnen te frommelen: 1-0.
Genemuiden kwam er daarna niet meer door, waardoor Berkum drie kostbare punten op haar conto kon schrijven. De ploeg van trainer Schuurman is daarmee weer twee plaatsen opgeschoven naar een negende plek op de ranglijst van de Hoofdklasse B en heeft ook meer afstand genomen van de onderste regionen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)