Geboorteboom voor 115.000-ste inwoner van Zwolle

Foto van auteur

In het Vegtlusterbos, tussen de Vrolijkheid en Berkum, heeft burgemeester Henk Jan Meijer woensdagmiddag een geboorteboom geplant ter ere van de geboorte van de 115.000ste inwoner: Lucas Hoen. Dit heeft hij samen met de ouders van Lucas gedaan op de nationale Boomfeestdag, woensdag 19 maart.

Lucas Hoen is op 13 maart 2007 geboren. Henk Jan Meijer heeft tijdens de kraamvisite namens de gemeente deze geboorteboom aangeboden aan de ouders. Bij de eikenboom is een speciaal bordje geplaatst met de vermelding dat de boom is geplant ter herinnering aan de geboorte van de 115.000ste inwoner van Zwolle, en de naam en geboortedatum van Lucas Hoen. De ouders hebben na het planten van de boom het bordje onthuld. Op dit moment telt Zwolle ongeveer 116.700 inwoners. De laatste drie jaar kent Zwolle een stevige groei van gemiddeld zo’n 1.500 inwoners per jaar. Als die groei zo blijft, wat met de bouw van Stadshagen verwacht wordt, is de 120.000-ste inwoner al in 2010 te verwelkomen. De 130.000ste inwoner wordt verwacht in 2019.

Herinneringsbomen

In het Vegtlusterbos is in 2000 voor het eerst een geboorteboom geplant. Alle inwoners van Zwolle kunnen een aanvraag voor het planten van een geboorteboom indienen bij Stichting Zwolle Groenstad. De kosten hiervoor zijn € 150,-. Ouders of grootouders kunnen een keuze maken uit vier verschillende soorten bomen en er wordt er een bordje bij de boom geplaatst met de naam en de geboortedatum van het (klein)kind.

In totaal zijn er zo´n 70 herinneringsbomen in Zwolle geplant. Dit zijn niet alleen geboortebomen. Er zijn ook bomen door de gemeente geplant ter herinnering aan een feestelijke gebeurtenis binnen het Koninklijk huis en inwoners kunnen een zelf een boom laten planten vanwege een speciale reden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)