De Tussenstop: dansen voor het goede doel

Foto van auteur

Zwolle Op zondag 5 mei vieren we onze vrijheid bij het Bevrijdingsfestival Overijssel. Kom je met het openbaar vervoer naar Zwolle om naar dit festival te gaan? Stap dan zeker binnen bij Buitensporig Zwolle, want bij De Tussenstop heb je alle ingrediënten om muzikaal te wachten op je vrienden of tot de regen is gestopt! Verschillende dj’s komen een lekker plaatje draaien en we vragen aandacht voor de crowdfundactie van de bekende muzikale dj en Zwollenaar: Roy El Kei.

Bij Buitensporig Zwolle kun je op 5 mei tussen 11.00 uur en 16.00 uur een muzikale tussenstop maken op weg naar het festivalterrein, want bij De Tussenstop komen verschillende toffe dj’s plaatjes draaien, zoals Roy El Kei zelf, Tommy Virgo, JerryCan, Joshua Kayn en Morrizz!

Tijdens De Tussenstop vragen we speciale aandacht voor Roy El Kei. Zwollenaar Leroy, of Roy El Kei, Konjanan (35) timmert al jaren aan de weg als techno-dj Roy El Kei en stond op grote festivals als Fusion Of Dance, Kingsland en Solar festival. Hij is de bedenker en organisator van technofeest DEEP. Leroy heeft een agressieve vorm van Multiple Sclerose (MS). Er is een crowdfunding-campagne opgestart door Stichting Roy Against MS, waarbij er geld ingezameld wordt om een stamceltherapie in Mexico te kunnen bekostigen. Dit is momenteel de enige behandelingsmethode om de ziekte tot stilstand te brengen.

Tijdens De Tussenstop kun je Roy El Kei ondersteunen door een donatie te doen. Zo kun je op weg naar Bevrijdingsfestival ook bijdragen aan zijn vrijheid. Dat wil jij toch ook? Kom dus dansen, schuilen voor de regen of lekker muzikaal op je vrienden wachten.

Wachten op het station? Niks aan! Op station Zwolle is het soms ook onoverkomelijk dat mensen moeten wachten op hun trein. Buitensporig is een nieuwe, tijdelijke plek (oude Bruna-locatie) in de stationshal van Zwolle, waar je aangenaam kunt wachten. Op de volgende trein, op reisgenoten of tot de regen is gestopt.

Om het wachten wat te verzachten, vinden er allerlei verschillende activiteiten en programma’s plaats. Van muziek, workshops, exposities en lezingen tot debatten, misschien wel een puzzelmarathon, een yogasessie of een pop-up kapper. Er kan heel veel, als het maar openbaar toegankelijk én een beetje Buitensporig is… Buitensporig Zwolle bedenkt de programmering bij voorkeur niet zelf, maar vooral met buurtbewoners, passanten, ondernemers, kunstenaars en bedrijven. En misschien wel met jou!