Deze lente nog lekker fietsen rondom Zwolle

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – In de omgeving van Zwolle kun je in alle windrichtingen leuke fietsroutes vinden. Als voorbeeld twee fietsroutes, van rond de 60 km, welke leuk zijn om te volgen. De eerste route laat je het oosten van Zwolle zien, waarbij je ook langs Ommen komt. Tijdens de tweede route fiets je een ronde om het Zwarte Meer heen, waarbij je ook door IJsselmuiden fietst.

Vanuit Zwolle naar Ommen en terug via Lemelerveld (65,1 km)
Je vertrekt vanuit het centrum van Zwolle in oostelijke richting. Vervolgens fiets je langs het Almelose Kanaal richting het zuidoosten, waarna je naar de andere kant van de N35 fietst, en vanaf hier de Heinoseweg volgt. Je fietst rechtdoor tot je uitkomt in Wijthmen, waar je de N757 volgt. Via Mataram en Emmen fiets je over de Rechterensedijk. Vervolgens volg je de Tolhuisweg naar Vilsteren, waar je de weg blijft volgen tot je de N348 kruist. Je steekt de weg over en volgt de Zwolseweg richting Ommen.

Vanaf hier kun je van de route afwijken om Ommen te bezoeken, waar leuke musea te vinden zijn, of rechtsaf slaat om de N347 te volgen. De N347 brengt je langs Nieuwebrug naar Lemele, waar je rechtdoor blijft fietsen tot de Statumweg, waar je rechtsaf slaat. Je komt nu uit in Lemelerveld, waar je doorheen fietst om vervolgens de Weerdhuisweg te volgen. Op de splitsing met de Lemelerveldseweg sla je vervolgens linksaf, waarna je de weg blijft volgen tot je uitkomt in Heino. Vanaf Heino fiets je richting het westen, door Lierderholthuis, waarna je naar Laag Zuthem fietst.
Nu volg je de Kolkweg en de Zuthemerweg, tot je uitkomt bij de N337, waar je rechtsaf slaat naar Hoog Zuthem. Vanaf hier volg je de Hollewandsweg, om Zwolle weer in te fietsen. Je fietst nu door de wijken Ittersum en Schelle langs het Centraal Station, waarna je doorfietst naar het centrum.
Op zoek naar een goedkope fiets voor het afleggen van een fietstocht? Beslis of je een fiets met versnellingen wilt. Een fiets met versnellingen is wel prettig als je lange fietstochten wilt afleggen, maar zeker niet een vereiste.

Van Zwolle via IJsselmuiden om Zwarte Meer en weer terug (62,7 km)
Vanuit Zwolle fiets je richting het westen, door Westenholte en Veecaten, langs de N764. Je komt nu uit in IJsselmuiden, waar je ervoor kunt kiezen om het water over te steken naar Kampen, of om IJsselmuiden zelf te bezoeken. Vervolgens volg je de N765, over de Ganzendiep heen, naar Kampereiland. Aan het einde van de weg kom je uit bij Ramspol, waar je de Ramsgeul oversteekt. Je fietst nu een stukje rechtdoor, naar Ens, waar je rechtsaf slaat en parallel aan de N352 blijft fietsen. Deze brengt je door Kraggenburg, naar de N331, waar je het water oversteekt naar Vollenhove.
Hier sla je rechtsaf om de N331 te blijven volgen. Je komt nu door De Krieger, waarna je de weg blijft volgen, tot je rechtsaf kunt slaan het Zwarte Water over naar Genemuiden. Hier fiets je door het centrum, wat ook meteen een leuk moment is om te pauzeren. Je verlaat de stad in het zuiden, en volgt de Zwolsesteeg naar de Nieuwe Wetering. Vanaf de Nieuwe Wetering blijf je alsmaar rechtdoor fietsen, tot je uitkomt bij de N331.
Je steekt nu de N331 over en fietst rechtdoor, tot je bij het Zwarte Water uitkomt. Hier sla je rechtsaf de Hasselterdijk op, waarna je langs het Zwarte Water blijft fietsen. Je komt nu uit in de wijk Frankhuis, waar je het water oversteekt naar Holtenbroek. Je slaat nu rechtsaf en volgt de borden om weer in het centrum uit te komen, waar de route is gestart.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)