Focus op Kunst in de bibliotheek

Foto van auteur

In het kader van de Week van de Psychiatrie is er vanaf 1 april een expositie te zien in Bibliotheek Zwolle Centrum . Deze wordt geopend op 1 april  om 16.00 uur in het Biebcafé. Kunstenaars vertellen over hun werk en over de Kunstuitleen van de Stichting Focus. De expositie en de opening zijn gratis.

Focus op Kunst is een bijzondere kunstuitleen van de Stichting Focus op het Diezerplein in Zwolle. Focus helpt mensen met een psychiatrische achtergrond om weer deel te nemen aan de maatschappij. Zij doen dit door middel van projecten die door mensen zelf worden opgezet en georganiseerd. De kunstuitleen is een dergelijk project. Op dit moment zijn er 25 kunstenaars bereid en geschikt gevonden om werk uit te lenen via Focus op Kunst. Focus op Kunst zoekt nog meer kunstenaars en abonnees die dit prachtige werk willen lenen.

De expositie toont kwalitatief hoogwaardige werken en is te bezoeken vanaf 1 april t/m 26 april tijdens de openingsuren van Bibliotheek Zwolle Centrum. Het werk is ook te winnen. Kom kijken in de bibliotheek, kies je favoriete kunstwerk en vul een wedstrijdformulier in. Het meest gekozen kunstwerk wordt verloot onder de inzendingen. Meer informatie op www.bibliotheekzwolle.nl