Jitske Visser uit Zwolle sleept goud binnen op EK Rolstoelbasketbal

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Rolstoelbasketbalster Jitske Visser heeft zondagmiddag met haar team goud gewonnen tijdens de Europese Kampioenschappen Rolstoelbasketbal in Rotterdam.

De 26-jarige Zwolse maakt al elf jaar deel uit van Team NL, op haar vijftiende jaar werd zij geselecteerd voor het Nederlands basketbalteam. Sindsdien is de dame met rugnummer 6 niet weg te slaan uit de ploeg van de Nederlandse rolstoelbasketbalsters. Visser won met haar ploeg in 2012 brons op de Paralympische spelen in Londen. In 2016 deed ze dit in Rio de Janeiro opnieuw.

Donderdag plaatste de Nederlandse ploeg zich in de halve finales door met 57-31 te winnen tegen Spanje. Zondagmiddag speelden zij de finale tegen een bekende, namelijk Groot-Brittannië. Vorig jaar won Team NL ook al van onze oosterburen en nam hierdoor de gouden medaille op het WK in Hamburg mee naar huis. Ook zondagmiddag was het Nederlandse team opnieuw te sterk voor de Britten.

In de eerste kwart van de finale lag Nederland al snel op een fikse voorsprong. Maar in de tweede kwart beten de Britse dames terug, en leek het er op dat Nederland het nog ontzettend moeilijk zou krijgen. Na een korte time-out aangevraagd door coach Gertjan van der Linden leken de oranje dames er voorzichtig weer in te geloven. In de laatste seconde van de tweede kwart zorgde Visser er voor dat Nederland met 33-20 de rust in ging.

In de derde kwart liet Team NL haar strijdlust zien, en zorgde na een derde kwart voor zeventien punten verschil in haar voordeel. In de slotfase van de wedstrijd scoorde het Nederlandse team, tot grote frustratie van het Britse team, heel wat punten. Hoe hard het team van Groot-Brittannië ook haar best deed, zij waren niet goed genoeg om van het sterke Nederland te winnen. De eindstand van 65-52 was goed genoeg voor een gouden medaille voor de Nederlandse dames.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)