SP viert feest na overwinning verkiezingen

Foto van auteur

De SP vierde woensdagavond hun overwinningsfeestje in een café aan de Melkmarkt, na de overtuigende winst van de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag. Het was een avond met veel gejuich bij de socialisten.

De stemming zat er na het horen van de uitslag er al snel in. Twisterling:  ‘Er is strategisch gestemd, vanuit het hart’. De fractievoorzitter van de plaatselijke SP vond, dat de kiezer altijd gelijk heeft. Ze was blij dat ditmaal de kiezer had gestemd op een partij waarin wordt geloofd (dit n.a.v. de vorige verkiezing waarbij de kiezer strategisch op de PvdA stemde i.p.v. op de SP). Jammer voor de partij was, dat hun kandidaat-kamerlid Yildirim net niet een zetel in de Tweede Kamer behaalde. De 28e plaatsing bleek niet voldoende te zijn.
 
 
De trotse Zwolse leiders van de SP
 
 
 
Foto’s : Evert Veldhuis

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

26 gedachten over “SP viert feest na overwinning verkiezingen”

 1. Margriet – D??zg??n en alle Zwolse ’tomaten’ -van harte gefeliciteerd met de enorme verkiezingsoverwinning in het land -maar natuurlijk ?³?³k hier in Zwolle. Het roer moet ?©n zal om. Op naar een socialer Nederland en een socialer Zwolle.

 2. Gefeliciteerd inderdaad met het resultaat van de goede (Zwolse) campagne. Je kunt het SP veel nageven, maar campagnevoeren/actie voeren zit in hun bloed. Hulde.

 3. En vanaf deze plaats bedank ik iedereen hartelijk voor:
  – het uitbrengen van zijn/haar stem op de SP!
  – de hulp en het enthousiasme van velen bij de campagne
  – joris, voor zijn eindeloze optimisme
  – jancoert, voor het up-to-date houden van onze website
  – d??zg??n, voor zijn tomeloze inzet
  – brammert, voor zijn bevlogenheid
  – onze fractieleden, voor de ondersteuning en inzet in de raad en daarbuiten
  – de mensen van de hulpdienst, voor hun luisterend oor en adviezen
  – iedereen die ik niet bij name noem, maar die onze partij (vaak op de achtergrond) ondersteunt, informeert, op ideeen brengt en zo helpt ons werk inhoud en richting te geven.

  Zonder al deze mensen was de SP in Zwolle niet hetzelfde. Onze partij bestaat dankzij alle leden en symphatisanten. Onze inzet komt vanuit onze betrokkenheid bij de samenleving en door het geloof verschil uit te kunnen maken. Zodat de wereld uiteindelijk beter, eerlijker en socialer wordt voor iedereen.

 4. De borstklopperij van mevrouw Twisterling in deze lijkt mij geheel niet terecht. Enigszins genant eigenlijk. Net of zij persoonlijk verantwoordelijk is voor de opkomst van de SP in Nederland. En voor iemand die zich behalve nu praktisch niet laat zien of horen op deze weblog lijkt me enige terughoudendheid wel op zijn plaats.

  In de door mevrouw zo verguisde voetbalstadions hebben ze daar een leuk liedje voor:

  YOU ONLY SING WHEN YOU’RE WINNING!!!

  Er is maar 1 persoon die credits verdiend voor de opkomst van de SP en dat is toch echt Jan Marijnissen.

 5. schande , als ik de foto s zo zie van die rooie rakkers.
  dat die het daalijk voor het zeggen hebben hier.
  dan zit deze jongen mooi met zijn centjes in de costa s .
  gr een ondernemer.

 6. Ik wil de SP feliciteren met de overwinning, dit is democratie, gelukkig leven we in een land waar dit zo werkt.
  Toch vraag ik me af of iedereen zich wel verdiept heeft in het partijprogramma van de SP. Ik heb net even gekeken en een puntje dat ik eruit haal is deze:

  “Mensen ouder dan 57,5 jaar hebben geen sollicitatieplicht meer, evenals alleenstaande ouders met jonge kinderen onder de 12 jaar.”

  Een leek die kan bedenken dat als iemand gaat solliciteren die 12 jaar (!) buiten de maatschappij heeft gestaan natuurlijk nooit meer aan de bak komt. “Wat heeft u hiervoor gedaan meneer/mevrouw?” 12 jaar thuis voor uw kind gezorgd? Dank u, u hoort nog van ons”
  Dat zou je kunnen oplossen met mooie regeltjes, maar iedereen weet dat dit in de praktijk natuurlijk niet werkt. Bijkomend probleem is dat deze mensen ook vaak laag geschoold zijn en het dus helemaal lastig gaat worden

 7. Danny
  Staat iemand die 12 jaar voor zijn of haar kinderen zorgt buiten de maatschappij?
  En hoezo zij deze mensen laag geschoold?
  Waar haal je deze wijsheid vandaan?

 8. Kijk ze op die foto’s es blij zijn. Ze zijn zeker blij dat hun uitkeringen volgend jaar met 10% verhoogd gaan worden als het aan de SP ligt.
  Joepie, waarom werken als je toch geld krijgt. En anders laat je je toch met een kind opzadelen, want uit bovenstaande lees ik dat men het bijstandmoederschap wil promoten?

 9. als ik op de eerste foto die jongeman zie met al dat haar .
  dan vraag ik mij af . hoe zo n boy overkomt op een sollicitatie gesprek.
  dat ken toch niet .
  nee en al die fotos eens goed bekijk.lijkt me geen goede dat zulke het land gaan regeren.

 10. Is die eerste foto geen afbeelding uit het kabinet Den Uyl? Je weet wel, een eerder links kabinet die de economie geen goeds gedaan heeft. Oude tijden herleven schijnbaar.

 11. Het is te hopen dat de SP inderdaad het onderwijs grondig wil verbeteren, want een lokale partijleidster die de namen van medewerkers zonder hoofdletter schrijft moet hoognodig terug naar school. :'( :'(

  De groei van de SP is met name te danken aan Jan Marijnissen.

 12. @Rinze
  Moet je voor een beschermd plaatsje op de Sociale Werkplaats ?³?³k al voor een sollicitatie geprek op bezoek? Als dat zo is, dan maakt die Aristocraat inderdaad heel weinig kans.

 13. ik ben heel blij met de sp.
  mijn maandelijkse toelage is wel veilig.
  swant de sp laat ook de woonwagen bewoners niet in de kou staan.
  heel de vinkeslag was rood gekleurd

 14. De LPF verwachtte bij de Kamerverkiezingen tien zetels te kunnen halen dacht de (zoveelste) nieuwe partijleider Olof Stuger.
  Resultaat nul zetels.
  E?©n NL van Marco Pastors met Joost Eerdmans(overgelopen van LPF naar de partij van Pastors rekende op tenminste 15 blauwe zetels
  in de Kamer te veroveren.
  Resultaat nul zetels.
  Zo zie je maar weer verkiezingen zijn ergens goed voor.
  Het kaft wordt door de kiezer van het koren gescheiden.

 15. @wees wijzer
  Je bedoelt hoogst waarschijnlijk te zeggen dat de opiniepeilingen weinig of geen zin hebben.
  Ze hebben inderdaad niet zo h?©?©l veel zin, maar het is w?©l een stukje volksvermaak. Z?©ker als je ziet hoe onze ‘beroepspeilers’ er soms vele zetels naast zitten.

 16. Dat is op zich vermakelijk als je de peilingen de peilingen laat. Maar als men zich toch enigzins laat leiden door peilingen bij stemmingen, dan zou ik toch een warm voorstander zijn van een verbod op peilingen gedurende de laatste maand van de campagne (de gehele campagne).

  Want ik zou mij kunnen indenken dat Bos zoveel verloren heeft vanwege het feit dat de nek-aan-nek-race tussen Bos en Balkenende op een gegeven moment werd gepeild als zijnde ‘over’. Strategisch stemmen had vervolgens geen zin meer en het is daarna rap omlaag gegaan met de PvdA en omhoog gegaan met de SP (alhoewel de winst van de laatste natuurlijk niet volledig is te wijten aan het verlies van de PvdA).

  Het gepeilde einde van de nek-aan-nek-race kan overigens ook een verklaring zijn voor het verlies van VVD (voor het gemak) aan de groep Wilders en de winst van CU ten opzichte van het verlies van het CDA…..

  Toch maar eens een balletje opgooien over een tweepartijenstelsel?

 17. zoals bij veel verkiezingen schieten veel mensen nogal eens door. De enorme winst van SP en Wilders (hoezo in godsnaam – of allahsnaam aangezien dat volgens mij dezelfde categorie is – heet die partij de partij van de vrijheid … ze willen veel anderen hun mening opleggen) is daar volgens mij een goed voorbeeld van. Emoties, frustraties en meelopen met winnaars .. geeft niet. Is ook democratie.

  Hoop voor de SP dat ze er goed mee omgaan. Voor GW/PvdV hoop ik dat het scenario van de LPF (qua snelle interne ruzies en opsplitsingen) vanaf maandag uit de kast komt en pagina voor pagina wordt nagespeeld…..

 18. @beuvbos
  Ik denk niet dat Wilders en de zijnen de z?©lfde amateuristische beginners-fout zullen gaan maken -als die ‘dombo’s en grote egotrippers’ van de voormalige LPF. Maar helemaal z?©ker -kun je daar natuurlijk nooit van zijn. Politiek is soms z?©?©r onvoorspelbaar en dat maakt het soms ?³?³k wel weer leuk. Al hoewel de uit de Tweede Kamer gewipte LPF-er Mart Herben en andere verliezers van de verkiezingen -daar ongetwijfeld h?©?©l anders over zullen denken. Denk jij ook niet?

Reacties zijn gesloten.