Burgemeester Meijer uit Zwolle krijgt zijn eigen bier

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer heeft op zijn afscheidsreceptie van vrijdag jongstleden van de Zwolse Horeca een bijzonder eerbetoon gekregen. Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zwolle & regio is op het idee gekomen om hem op originele manier te bedanken voor alles wat hij gedaan heeft voor de horeca en voor de stad.

Waar normaal een bestuurder bij zijn afscheid bedankt wordt met een beeltenis, erepenning of een naamsvermelding bij een straat zou de horeca de horeca niet zijn als zij dit niet deden met iets lekkers en vloeibaars. Het resultaat is een in het geheim gebrouwen bier met de naam en beeltenis van burgemeester Meijer die zich 19 jaar lang heeft ingezet voor de stad Zwolle. Het etiket is ontwikkeld door nachtburgemeester Jeroen van Doornik.

Bij het ontwikkelen van dit bijzondere afscheidscadeau sloten ook het Zwollefonds, City Centrum en de Horeca Evenementen Stichting Zwolle aan en ontstond er een mooie samenwerking. Tijdens de afscheidsreceptie van de burgemeester in de Grote Kerk in Zwolle werd gezamenlijk het eerste biertje overhandigd en uiteraard geproefd. Volgens de voorzitter van KHN Zwolle, Theo Runhaar, zijn de typische karaktertrekken van de burgemeester goed te proeven: “Het is verrassend, geen oppervlakkige allemans vriend, maar krachtig en genuanceerd. Een bier waar je eerst even aan moet wennen, maar hoe meer je ervan proeft hoe meer je het gaat waarderen en… hoe vrolijker je ervan wordt.” De komende weken is het biertje bij verschillende horecagelegenheden in Zwolle te verkrijgen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)