Nieuw magazine COC Zwolle breed verspreid

Foto van auteur

Zwolle – COC Zwolle heeft een nieuw magazine. Het blad van de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit biedt interessante achtergrondartikelen over het ‘roze’ leven in de 23 gemeenten uit het werkgebied, verdeeld over vier provincies. Het magazine is in een nieuw jasje gestoken dat helemaal aansluit bij de nieuwe huisstijl van de vereniging. Alle leden van de vereniging ontvangen een exemplaar in de bus. Maar het blad wordt ook breed verspreid in de regio. Zo zijn alle 23 gemeenten, provincies, VVV’s, bibliotheken, horeca en allerlei andere organisaties exemplaren toegestuurd.

In een uitgebreid interview vertelt voorzitter Irene Gerritzen over haar ambities. Door bijvoorbeeld verhalen over docenten in Nederland die weer in de kast kruipen, is ze overtuigd van de noodzaak om als COC Zwolle actief te blijven. “Met alleen praten komen we er niet. We moeten er daadwerkelijk ook iets aan doen.” Oud-voorzitter Richard Kuper blikt terug. “Het is oké om homo of lesbo te zijn. Dat is altijd de kern van onze boodschap geweest”, zegt hij. Het magazine bevat allerlei persoonlijke verhalen van homo’s en lesbo’s uit de regio. Zo vertelt Manuel de Bruin uit Dronten over zijn vrijwilligerswerk als diskjockey bij COC Zwolle en Tom Giesen over zijn dagelijks leven voor de klas op een school in Emmeloord.

“Met het magazine van COC Zwolle kunnen we iedereen informeren over het werk van COC Zwolle en over onderwerpen die spelen onder homo’s en lesbo’s in de regio”, zegt voorzitter Irene Gerritzen. “Zichtbaarheid is heel belangrijk. Het nieuwe blad kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Niet-leden kunnen het blad overal vinden. Ook in COC Zwolle zijn exemplaren verkrijgbaar. Wie een blad wil kopen, kan terecht bij de boekhandels Westerhof en Waanders in Zwolle. Daar kost het 3,50 euro.