Lees jij kinderen voor op de Dag van de Duurzaamheid?

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Op deze dag lezen bestuurders, Mkb’ers, vrijwilligers, studenten, opa’s en oma’s en ouders voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs uit Zwolle.

Dit jaar is het thema de Kinder Global Goals. In het speciaal geschreven verhaal ‘Sem en Saar geven positieve energie’ wordt het begrip duurzaamheid uitgelegd aan de hand van de zeven Kinder Global Goals. Wil jij voorlezen bij een basisschool bij jou in de buurt? Meld je dan aan bij Natuur en Milieu Overijssel. In Zwolle werkt Natuur en Milieu Overijssel samen met de NME makelaar van gemeente Zwolle. Geïnteresseerde scholen kunnen zich ook aanmelden voor de Voorleesactie.

De Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op duizenden basisscholen. Natuur en Milieu Overijssel nodigt je graag uit om mee te doen aan de Voorleesactie. Uiteraard blijft het niet bij voorlezen alleen. Het verhaal biedt aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over de Kinder Global Goals en duurzaamheid. Met de Voorleesactie stimuleert Natuur en Milieu Overijssel het onderwijs om meer aandacht te besteden aan het thema duurzaamheid.

Vind je het leuk om mee te doen met de Voorleesactie? Meld je dan aan via www.nmeoverijssel.nl/voorleesactie. Natuur en Milieu Overijssel koppelt je aan een school uit jouw regio, je krijgt het voorleesboek van te voren thuisgestuurd en je krijgt praktische tips om na afloop met de leerlingen in gesprek te gaan over het thema. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten. Ook geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden via deze website.

Duurzaamheid is een lastig begrip voor kinderen. Om dit leuk en begrijpelijk te maken, heeft Schooldag van de Duurzaamheid de zeventien ‘volwassen’ Sustainable Development Goals vertaald naar zeven Kinder Global Goals. Duurzaamheid wordt zo aan de kinderen uitgelegd als “de wereld leuker, eerlijker en schoner maken”. Heb je een vraag of wil je meer informatie over de Voorleesactie? Neem dan contact op met Natuur en Milieu Overijssel via 038-4250960 of info@natuurenmilieuoverijssel.nl.