Mountainbikers aan de start in Mitsubishi-cup

Foto van auteur

Havelte –  Van het bikestudio-team waren vandaag Tjeerd Govaert, Jos van Rein en Richard Zeldenthuis naar Havelteberg getrokken om op en rond de tankbanen aldaar te strijden om de Mitsubishi-cup. Tankbanen bestaan uit diep mul zand en dat maakt deze ronde altijd erg zwaar. Maar naast tankbanen zijn er ook explosieve klimmetjes en snelle draai en keer stukken aanwezig. Een selectief en mooi rondje, dus.

Ondanks de 100 km marathon van een paar dagen eerder (Sorpetal) nog in de benen, presteerde het team uitermate sterk. Tjeerd Govaert en Jos van Rein waren gebrand op een snelle start om verderop in het parcour niet meteen opgehouden te worden door opstoppingen in het mulle zand. Dit lukte uitstekend. Jos kwam na de eerste ronde als 5e door. Tjeerd Govaert trapte een sterke laatste helft en maakte mooi een boel plekken goed. Na 75 minuten rolde hij bij de masters 1 als 10e over de finish-streep. Jos eindigde op een nette 13e stek.

Richard had meer pech in het amateur-veld. Met materiaal pech kwam hij de verzorgings-straat in. Na wat technische hulp vervolgde hij zijn wedstrijd om als 61e te finishen.

Het team maakt zich nu op voor een aantal marathons, en zal in Nederland weer aan de start staan tijdens de Benelux competitie in Apeldoorn op 25 mei!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)