Mishandelingen tijdens Koninginnenacht in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Tijdens Koninginnenacht kreeg de politie de melding dat op de Luttenbergstraat een 20-jarige man uit Zwolle door het lint ging. De man bleek een 46-jarige Zwollenaar mishandeld en bedreigd te hebben. De 20-jarige Zwollenaar kwam hard op de politie toe rennen en was niet voor rede vatbaar. Hij werd met gepast geweld naar de grond gebracht en aangehouden.

Dezelfde nacht kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Jufferenwal. Een 22-jarige man uit Zwolle was met een glas op het hoofd geslagen. De dader was er vandoor gegaan. Op basis van een signalement werd op de Melkmarkt een 24-jarige man uit Zwolle aangehouden.  Op de Ten Oeverstraat liep een man met een mes te zwaaien. De man, een 42-jarige man uit Apeldoorn, had een deur ingetrapt en een 34-jarige Zwollenaar mishandeld. Hij was er vandoor gegaan in de richting van het provinciehuis. De Apeldoorner werd op de Luttenbergstraat aangehouden.

Aan de Kamperstraat werd een 39-jarige man uit Zwolle aangehouden voor bedreiging. De man liep in de Kamperstraat te schreeuwen naar mensen dat hij hen neer zou schieten. De man werd aangehouden voor bedreigingen en/of belediging en openbare dronkenschap.

‘s Nachts werd aan de Luttekestraat een 24-jarige man uit Zwolle aangehouden voor baldadigheid. De man was onder invloed van alcohol en ging op een fiets staan waardoor het achterwiel van de fiets vernield raakte. Terwijl hij werd aangehouden beledigde hij de agent.