Vuurbal boven Zwolle: het regent meldingen

Foto van auteur

Overzichtskaart met meldingen Vuurbolmeldpunt

Zwolle – Donderdagmiddag rond 14.50 uur is er een vuurbal gezien boven Zwolle. Ondanks de blauwe lucht was deze duidelijk zichtbaar; het regent inmiddels meldingen in onze inbox.

Niet alleen was het verschijnsel te zien vanuit Zwolle, ook komen er meldingen binnen vanaf de Waddenzee voor Texel, de Afsluitdijk, Groningen via Lelystad tot Utrecht. Vanuit Lelystad was het verschijnsel aan de noordoostelijke hemel te zien. De felle lichtflits gevolgd door een vuurbal leek loodrecht naar beneden te gaan.

In juni was er ook al sprake van een soortgelijk verschijnsel in de lucht. Toen bleek het om een meteoor te gaan. Het is nog niet duidelijk of dit opnieuw om een meteoor of meteoriet gaat.
Heb jij ook iets gezien? Meld je waarneming dan via het vuurbolmeldpunt van de Werkgroep Meteoren en check eventuele bewakingscamera’s.

Update: Ondertussen bereiken ons steeds meer meldingen, kennelijk is het vanuit het hele land zichtbaar geweest aangezien er nu ook meldingen vanuit Sittard, Amsterdam, Leidschendam en Voorhout binnenkomen.

Of… is er een satelliet-UFO gevallen? 😄 🛸🛰