Het weer: Wolkenvelden, in de middag en avond verhoogde buienkans

Foto van auteur

Spoolderparkweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag ontwaakt Zwolle onder wolkenvelden. De zon komt daar moeizaam doorheen. Tussen de wolken kan een buitje verscholen zitten. In de loop van de middag verbrokkelen de wolkenvelden, maar de kans op een bui wordt groter.

De buien komen vanuit het zuidwesten hierheen of ontstaan ter plaatse. Het zijn lokale verschijnselen, zodat een paar kilometer het verschil kan uitmaken tussen droog en nat. Er is niet veel wind vanuit westelijke richtingen. Het kwik stijgt van ongeveer 16 graden ’s morgens naar 23 graden in de middag. Prima temperaturen om buiten iets te doen. Wie niet nat wil worden, houdt vooral in de middag en avond de lucht in de gaten.

Later maandagavond wordt de buienkans steeds kleiner. Bewolking verdwijnt grotendeels, het klaart flink op. Onder een heldere hemel daalt de temperatuur ’s nachts naar ongeveer 12 graden. Om dinsdagochtend in de lift te gaan: we verwachten 24 graden in de middag.

Dinsdag heeft de zon geen hinder van bewolking. De lucht boven Zwolle is grotendeels blauw en de kans op regen nihil. Van de zwakke wind uit het zuidwesten is weinig te merken. Een junidag om in te lijsten.

Woensdag en donderdag vertonen zich meer wolken boven onze omgeving. Ondanks dat wordt het warmer. Berekend wordt een zomerse middagtemperatuur in de buurt van 27 graden. In de loop van donderdag is er kans op een bui.