Dode in Zwolse gevangenis

Foto van auteur

Zwolle – In de gevangenis in Zwolle is vrijdag een gedetineerde overleden. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie zaterdag. Over de doodsoorzaak kan een woordvoerder geen mededelingen doen.

Zaterdagochtend is sectie verricht op het lichaam, maar de uitkomsten hiervan zijn nog niet bekend. Het OM kan niets zeggen over de identiteit van de gevangene, behalve dat het ‘waarschijnlijk’ gaat om een vrouw. De omstandigheden rond de dood worden onderzocht. Dat de gevangene dood werd aangetroffen in een isoleercel, zoals RTV Oost meldt, kan de zegsvrouw niet bevestigen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Dode in Zwolse gevangenis”

  1. Wel een raar gedoe van de zegsvrouw van justitie, je kunt toch wel zien of iemand een man of een vrouw is en of ze in een gewone cel zat of in een isoleercel, wat alleen maar voor helderheid zou zorgen wand mocht ze in een isoleercel hebben gezeten dan krijg je altijd de discussie was de beoordeling wel goed om haar/hem daar in op te sluiten of had hij/zij moeten worden opgenomen in een gesloten inrichting in een isoleer-cel, geloof me iemand wordt niet zomaar in een isoleercel gezet in de gevangenis, meestal is de persoon dan al een gevaar voor zichzelf en/of anderen.
    Mocht hij/zij zijn overleden in een isoleercel dan is de belangrijkste vraag hoe is dat gebeurd, als het gaat om zelfdoding dan is de vraag is hij/zij goed in de gaten gehouden conform procedure,s en als hij/zij een hulpmidel heeft gebruikt dan is hij/zij blijkbaar niet goed onderzoch op spullen.
    Mocht het door een lichamelijk kwetsuur zijn gebeurd dan is de vraag wie is dan verantwoordelijk voor onderkenning van de fysieke toestand van de persoon in kwestie.

    Zelf ben ik zeer nieuwschierig naar de uiteindelijke bevindingen van het onderzoek rondom dit gebeuren.

Reacties zijn gesloten.