Play Off finale FC Zwolle-De Graafschap live op tv

Foto van auteur

Hilversum/Zwolle –  Het duel FC Zwolle-De Graafschap in de finale van de play-offs wordt eerste pinksterdag (zondag 11 mei om 20.00 uur) live uitgezonden door de televisiezender RTL. De return wordt volgende week donderdag (15 mei) in Doetinchem gespeeld.

RTL wilde dat er op De Vijverberg om 18.00 uur afgetrapt zou worden om een live- uitzending mogelijk te maken, maar De Graafschap gaat niet in op de wens van de tv-zender. Daarom is de aanvang volgende week donderdag ook om 20.00 uur. De Graafschap-trainer Jan de Jonge was woensdagavond aandachtig toeschouwer bij het duel FC Zwolle-FC Den Bosch (1-0) en zag de Overijsselse ploeg – als vierde geëindigd in de eerste divisie – de finale halen.

“FC Zwolle is een goede ploeg”, zegt De Jonge die met zijn elftal degradatie moet afwenden. “Ze combineren erg makkelijk en voetballen goed. Al hadden ze wel moeite om een opening te vinden tegen het stugge FC Den Bosch.”

De wedstrijd wordt zondagavond gespeeld in het Oosterenk-stadion dat momenteel verbouwd wordt en ruimte biedt aan zo’n 5500 toeschouwers.

Het duel wordt gespeeld op kunstgras. Een aantal spelers van De Graafschap heeft daar een hekel aan, maar De Jonge – die gisteren zijn 45e verjaardag vierde – ziet het niet als een nadeel. “Het is een prima veld. Ons eigen veld was de afgelopen periode eerder een nadeel.”

De Graafschap mist zondagavond verdedigende middenvelder Jordy Buijs. Hij liep in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Helmond Sport tegen een rode kaart (twee keer geel) aan en is voor één duel geschorst. Tevens ontbreekt tweede doelman Nicolas Cinalli. De Argentijn is aan zijn schouder geopereerd. “Verder is iedereen fit”, aldus De Jonge.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Play Off finale FC Zwolle-De Graafschap live op tv”

 1. FC Zwolle – De Graafschap
  Scheidsrechter: Eric Braamhaar
  Ass. Scheidsrechter: Arie Brink, Wilco Lobbert
  4e Official: Hessel Steegstra

  ADO Den Haag – RKC Waalwijk
  Scheidsrechter: Jan Wegereef
  Ass. Scheidsrechter: Hans Olde Olthof, Rob Meenhuis
  4e Official: Raymond van Meenen

 2. Braamhaar…Vooraf: goeie of slechte scheids voor de FC?
  Moet zeggen dat ik altijd nogal sceptisch was over al die klagers over het scheidsrechterskorps. Maar volgens mij zijn er dit seizoen (vooral in de eredivisie) toch wel erg veel fouten gemaakt.

 3. braamhaar
  Als het zo mocht zijn dat hij na afloop van de wedstrijd niet goed heeft gefloten die Braamhaar ,dan noemen wij hem in het vervolg maar Schaamhaar

 4. Ik heb liever dat de Zwollenaren gewoon naar het stadion komen!! Met uitzondering van Dick dan 😀 😉

  Morgenochtend kunnen er nog kaarten gekocht worden op kantoor

 5. zie algemene log
  geschreven door Admin., op 9 mei 2008 om 17:04

  Aangezien Zwolle, redelijk onverwacht, toch door is en a.s. zondag thuis speelt, worden er nog mensen gezocht, om tegen een onkostenvergoeding, te helpen met mensen naar de juiste plaats te wijzen. Met wat hulp kunnen we de wedstrijd keurig laten beginnen, zegt de organisatie.

  Mensen die willen helpen kunnen zich uiterlijk zaterdagmiddag aanmelden op het mailadres spaans.a@home.nl . Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken , degene geeft dan de details door

Reacties zijn gesloten.