Denk & Doe Quiz brengt kinderen gezellige middag

Foto van auteur

Zwolle – Aanstaande donderdag 15 mei vindt de Denk & Doe Quiz weer plaats in de ZBC hal in Zwolle. De Denk & Doe Quiz is een vrolijke en sportieve quiz voor de groepen 7 van basisscholen en wordt georganiseerd door een aantal christelijke scholen voor voortgezet onderwijs in Zwolle en omgeving. Hierdoor hebben de kinderen de kans om alvast op een leuke manier kennis te maken met de verschillende scholen.

De Denk & Doe Quiz, die onderdeel vormt van een spel- en sportmiddag, wordt gepresenteerd door de bekende AVRO-presentator Sipke-Jan Bousema. De hele middag staat geheel in teken van gezondheid (overgewicht) en sportiviteit. Zelfs de opening geschiedt op een uiterst gezonde wijze: profbasketballer Alexander de Sa gaat de middag namelijk inluiden door in plaats van een basketbal een broccoli, een bloemkool en een ijsbergsla in een basket te gooien.

De Denk & Doe Quiz vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Na het succes van vorig jaar hebben het Meander College, het Carolus Clusius College, het Thomas a Kempis College, TalentStad en Agnieten College locaties Nieuwleusen, Wezep en Zwartsluis de zaken dit jaar nog groter aangepakt. Er doen dit jaar maar liefst 15 scholen mee. De activiteiten van de middag staan allemaal in teken van sportiviteit en gezondheid. Bij binnenkomst doen alle kinderen mee aan het spel “Ren je Rot” waarna om 13.15 uur de échte Denk & Doe Quiz begint. Per school doen vanaf dat moment drie kinderen onder de bezielende leiding van Sipke Jan mee aan de quiz. Hierbij beantwoorden twee kinderen vragen op het gebied van gezondheid, sport, entertainment, muziek en schoolvakken. Een klasgenoot probeert daarnaast zo veel mogelijk meters te maken op een aan een computergekoppelde fiets. Tijdens de middag is er tevens een levendige demonstratie en kunnen de kinderen punten behalen met een wervelende yell of een leuk spandoek waarmee ze in de weken voor de quiz op school bezig zijn geweest. Tot op het laatste moment strijdt iedereen (behalve voor diverse bekers) dus mee voor de hoofdprijs: EUR250,- voor een schoolfeest.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)