Handbaldames van Travelbags/HV Zwolle onderuit

Zwolle – Na het verlies van vorige week tegen Broekland stond afgelopen zaterdag 5 oktober de wedstrijd tegen Lettele op het programma. De dames waren dan ook gebrand om tegen Lettele een mooie wedstrijd te spelen en de punten mee naar huis te nemen.

Lettele is een sportieve en leuke tegenstander om tegen te spelen, met de vele kwaliteiten die zij beheersen. Voor de supporters een avond om er dan eens goed voor te gaan zitten. De start van de wedstrijd begon goed en Mariska, onze talentvolle keeper, haalde dan ook een aantal mooie ballen uit het doel. Dit resulteerde in een voorsprong van drie doelpunten. Door verschillende aanvalssystemen en een goede dekking waren de beide teams aan elkaar gewaagd. De ruststand was 15-12.

De start van de tweede helft was moeizamer. De dekking van Lettele was beter georganiseerd, waardoor de dames van Zwolle in de aanval niet konden slagen om zichzelf met doelpunten te belonen. Daar waar Lettele snel spel vertoonden, liep Zwolle achter de feiten aan. Lettele kon de wedstrijd dan ook naar zich toe trekken en liep uit tot 11 doelpunten verschil. Met nog tien minuten op de klok wist Zwolle dat dit niet in te halen was. Toch wisten de Zwolse Dames terug te komen tot een eindstand van 30-22.

Aanstaande dinsdag staat Wesepe Dames 1 op het bekerprogramma. Deze wordt gespeeld in de Calo Hal, om 20:30 uur.