Handbalsters Travelbags/HV Zwolle zonder trainer nog steeds zeer gemotiveerd ten strijde getreden

Foto van auteur

Zwolle – Zondag stond Lettele op het programma voor de Zwolse handbaldames. Lettele stond onverslagen en ruim aan kop in de hoofdklasse. Vorig seizoen hebben de dames van Zwolle aan Lettele laten zien dat ze een gewaagde tegenstander zijn en dat het mogelijk is om punten af te snoepen. Zwolle was dan ook gebrand om de punten thuis te houden.

Eerder die week was er een einde gekomen aan de samenwerking met trainer Hermann Dalbke. Onder leiding van Lambert Bouwman werd de wedstrijd gestart. Het allerbelangrijkste van deze wedstrijd was om als team te gaan handballen, er met elkaar te staan en met elkaar te willen vechten voor elke bal. Als de dames van Zwolle dat deden, dan kon Lettele het nog wel eens heel lastig krijgen.

In het begin van de eerste helft werd er aan beide kanten weinig gescoord. De dekking van Zwolle stond goed en het ging gelijk op tot een stand van 3-3. Dan wist Lette toch door te breken, mede door een paar slordige ballen die werden gespeeld. Lettele wist hier dan ook feilloos van te profiteren en dat resulteerde op een ruststand van 7-14.

De tweede helft begon Zwolle vol goede moed. De dames mogen dan wel achter staan, maar iedereen knokten voor de winst. De dekking van Zwolle stond goed en ze wisten weer tot scoren te komen. Ze maakten het gat steeds kleiner en kwamen terug tot 3 punten verschil met een stand van 15-19 in het voordeel van Lettele. Zwolle wist het vertrouwde en snelle spel weer te spelen, die ze even kwijt leken te zijn. De eindstand was 20-25 geworden.

Ondanks het verlies tegen Lettele, hebben de dames als team gespeeld en met elkaar gevochten. Deze week gaat Zwolle weer hard trainen en zijn ze gebrand om volgende week zaterdag 18 januari om 19.00 uur uit tegen ESCA de 2 punten mee naar huis te nemen. De dames hopen dan zoveel mogelijk support.