CSV’28 laat DZSV ontsnappen

Foto van auteur

(Maurits Vermeulen)

Zwolle – CSV ’28 is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om door te dringen tot de volgende ronde van de nacompetitie. Omdat de wedstrijd in Dinxperlo in een 0-0 gelijkspel eindigde, moest er deze middag een beslissing komen. Die beslissing kwam, maar op een voor CSV ’28 onbevredigende manier.

De wedstrijd op “de Verbinding” kende twee gezichten. CSV ’28 begon energiek aan de wedstrijd, maar voor de rust was DZSV toch wel iets beter. De ploeg probeerde ook meer en kwam al vlot op voorsprong.

 


In de hitte werd de mogelijkheid geboden voor een verfrissing…

Na ongeveer 10 minuten spelen mocht middenvelder Tom Grevers, nadat hij zich knap vrijgespeeld had, vanaf de punt van het strafschopgebied vrij aanleggen. Zijn strakke schot verdween onhoudbaar voor Peter Smit in de bovenhoek (0-1). CSV wilde wel wat terugdoen, maar zocht het tot dan, veel te veel in mooie combinaties die veelal in schoonheid strandden. DZSV leunde, na voor gekomen te zijn, bewust terug en loerde op de counter, meestal via de snelle Dirk Jan Bussink. Die had na een half uur de kans om de score te verhogen, maar zijn schot ging voorlangs.

CSV nam daarna het heft wat meer in handen en kreeg in de 40e minuut een dot van een kans toen de mee opgekomen Mikel v.d. Vegt een afgemeten voorzet gaf op Elvin Matuankotta. Die miste voor open doel. Keeper Peter Smit behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand, toen hij op slag van rust reddend optrad na een snelle uitbraak van DZSV via, weer, Dirk Jan Bussink.


… vreemd, men kan er nooit iets aan doen ….

Na de thee was het beste van het spel voor CSV, maar het begin was voor de gasten uit Dinxperlo, toen spits Niels Tamboer bij een uitbraak zelfzuchtig voor zijn eigen kans ging, in plaats van de bal af te leggen op de vrijstaande Bussink. Een paar minuten later scoorde CSV de gelijkmaker. Een strak genomen hoekschop van Roger Knoops, werd door bijna iedereen gemist, maar Yavuz Özdemir bleef attent en werkte de bal over de doellijn (1-1). Zoals gezegd, CSV was in deze fase beter en probeerde dit ook in de stand tot uitdrukking te brengen. Zo werd een schot van Michael Smit van de lijn gehaald en miste de net in het veld gekomen Raymond Lachenal een dot van een kans. Iets, wat hij een kwartier voor tijd nogmaals herhaalde toen hij na een mooi een-tweetje met Jeroen Soppe zich vrij speelde in de 16, maar helaas miste.

Beide ploegen wilden het niet op strafschoppen aan laten komen en probeerden een overwinning te forceren. Het dichtst bij succes was CSV ’28, wat 3 minuten voor het einde de paal nog wist te raken. Maar verder kwam de ploeg niet en moesten na het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Klein Gansey strafschoppen de uiteindelijke beslissing brengen.

Elvin Matuankotta kreeg in de eerste helft de grootste kans op de gelijkmaker…

De spelers van DZSV waren daarbij het meest koelbloedig en gingen als beloning naar de volgende ronde. Voor CSV ’28 eindigde de nacompetitie door deze nederlaag in een grote teleurstelling, omdat de ploeg de geboden kansen, vooral in de tweede helft, verzuimd had in doelpunten om te zetten.

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Peter Smit
Achter: Matthijs Kremer, Arjen Schepers, Han Stolte en Edgar Dolleman.
Midden: Yavuz Özdemir, Pascal Frederiks (66. Jeroen Soppe) en Mikel v.d. Vegt.
Voor: Michael Smit (72. Arnie Pot), Roger Knoops en Elvin Matuankotta (61. Raymond Lachenal).

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)