Verlies voor WVF. ASVD pakt promotiekans: 0-4

Foto van auteur

Op een warm sportpark de Weide Steen wist WVF vanmiddag niet een vervolg te geven op de voortvarende start van vorige week. Een ruime nederlaag tegen de Drontenaren bleek het einde van dit seizoen. Met name good-old spits Joany Ascherl maakte met 3 doelpunten het verschil. Tot 5 minuten voor tijd leek het op strafschoppen uit te draaien maar de gasten wisten in de slotfase nog 3 keer te scoren.

Onder een blakerende zon en een droog veld vond WVF vanmiddag zijn Waterloo in opponent ASVD. Martijn Ruysch had in het verdedigingscentrum een plaats naast naamgenoot Riphagen door een schorsing van Jeroen van Leeuwen. Jonathan Brands begon als rechtsback.

De beginfase begon van beide kanten aanvallend en met name Richard Bouwmeester gaf enkele listige passes. Toch waren het de gasten die in de 14e minuut na een aanval over links gevolgd de voorzet door Joany Ascherl zagen afgerond met het hoofd 0-1. WVF leek niet uit het veld geslagen en combineerde rustig door maar zonder echt gevaar te stichten.

Na een half uur volgde er een korte drinkpauze en werd de aangeslagen Timon Beimers vervangen door Dennis Elfrink. Hierna een goede redding van Michel van de Aa op een kopbal van de gasten. De laatste minuten voor rust gaven meer druk van de thuisclub te zien en hoop op een goed vervolg.

Na rust was het lange tijd een gelijkopgaande wedstrijd met een makkelijker combinerend ASVD. Door toedoen van Mihel Klink volgden er enkele goede inzetten die gestopt werden door de keeper. Scheidend trainer John Beijen wisselde Jonathan Brands voor Jan Ewout ten Brinke. Echt veel rendement leverde dit aanvallend niet op. Een schot ineens van Martijn Ruijsch uit een mooie voorzet van Piet de Jong had doel kunnen treffen maar scheerde over. ASVD verprutste in de 78e minuut een enorme kans. Spits Ascherl vertoonde zijn kunsten 5 minuten voor tijd en scoorde 0-2 uit de draai.

WVF was geslagen en incasseerde in de slotminuut en in blessuretijd nog 2 doelpunten. De laatste maakte keeper Michel van de Aa niet mee want deze was geblesseerd geraakt bij het 3e doelpunt. Martijn Ruysch nam de ondankbare taak over en zag de bal de doellij passeren via Jermy de Graaf.
Zoals de speaker al aangaf in zijn slotwoord: volgend seizoen in de reguliere competitie “gewoon” 2 punten meer pakken en dan het stapje hogerop maar maken.


… zware teleurstelling en grote vreugde lagen dicht bij elkaar deze middag …

Uiteraard een teleurstelling achteraf gezien maar feit is wel dat na een bijzonder zwak begin van het seizoen de blauw-witters zich opnieuw wisten te mengen in de strijd om promotie en toch de supporters geregeld hebben laten genieten. Vakantie en met goede zin het nieuwe seizoen in. John Beijen dank voor je inzet en succes bij de Boys.

Bert Kamerman


Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Verlies voor WVF. ASVD pakt promotiekans: 0-4”

  1. Overigens mag de aandachtige blik van “de Boergemeister” er ook zijn, op de laatste goeie prent van Ties. 8) Minder mooi moment trouwens >:(

Reacties zijn gesloten.