GL/DG organiseert cursus gemeentepolitiek

Foto van auteur

Zwolle – De afdelingen van GroenLinks en De Groenen in Zwolle organiseren een cursus gemeentepolitiek. In drie avonden worden alle aspecten van de gemeentepolitiek belicht. Hoe gaat het werk in een fractie? Wat is een motie? Hoe stel je raadsvragen op? Wat doet een wethouder eigenlijk? Wat is de verhouding tussen een gemeenteraadsfractie en een afdelingsbestuur?

Op al dit soort vragen wordt antwoord gegeven tijdens de cursus. De cursusavonden zijn op maandag 2 juni, maandag 9 juni, maandag 16 juni en er is een bonusavond over de provincie op maandag 23 juni. De cursus is een algemene introductie zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Zwolse gemeentepolitiek. Ook niet-leden van GroenLinks of De Groenen zijn dus van harte welkom. Tijdens de derde avond zullen de cursisten gezamenlijk een uur lang de raadsvergadering volgen vanaf de publieke tribune. Daarna wordt geëvalueerd wat men in de vergadering heeft gezien.

Een week na de laatste cursusavond is het mogelijk om nog een vierde avond bij te wonen. Tijdens deze extra cursusavond zal de provinciale politiek worden belicht. Wat doet de provincie eigenlijk? Over welke onderwerpen heeft de provincie iets te vertellen? Wat is de verhouding tussen de provincie en de gemeentes? Dergelijke onderwerpen zullen aan de orde komen tijdens de bonus avond.

Mensen die graag aan de cursus willen deelnemen moeten zich uiterlijk 26 mei (!) aanmelden via groenlicht@groenlinks-degroenen.nl. Vermeld daarbij naam, e-mailadres en telefoonnummer. Er is slechts ruimte voor twaalf deelnemers. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Patrick Pelman via bovenstaand e-mailadres of met Warner Hopman via telefoonnummer 038-8519168.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “GL/DG organiseert cursus gemeentepolitiek”

 1. inschrijving
  Ik heb jullie inschrijvingen nog niet mogen ontvangen Dick en Miranda. We zitten nog niet vol. Als er meer belangstelling blijkt te zijn dan de twaalf plaatsen die we hebben, dan doen we de cursus in het najaar nog een keer.

 2. is het wel Groenlinks waar jullie het over hebben en niet de PVDA? volgens mij zijn zij de sterren in wachtgeld opstrijken

 3. Als jullie gaan goed opletten hoor. Hier leer je hoe je moet liegen en bedriegen. Veel plezier bij de club van “ik neem de Zwolse burger in de maling”

 4. Beste Zwollenaar, De inschrijftermijn is gesloten, maar bij deze maak ik speciaal voor jou een plek vrij om nog mee te doen. Ik daag je uit. Vorm je eigen eerlijke mening nadat je de cursus hebt gevolgd! Geef je op via bovenstaand mailadres. Overigens hebben ook Dick en Miranda zich nog niet opgegeven. Jammer hoor. Toch een gemiste kans lijkt me 😀

 5. De Groenen
  Groenlinks en de Groenen samen? Dan zal het linkse element toch wel het onderspit delven. De Groenen staan hier vooral bekend als een soort rechtse arrivéclub. Dat wil zeggen dat ze vooral bestaat uit mensen die het alhelemaal gemaakt hebben en daarom het zich kunnen veroorloven wat dwarse danspasjes op groen te maken. Nee, echt groen, geen biljartlaken.

 6. Hallo Patrick,

  Een vakantie kwam er tussen. Dus inderdaad nog niet opgegeven. Maar… Ik lees toch ook dat er in het najaar nog een cursus is?
  Even in het kort: Ik ben een druk persoon, volg ook een cursus fotografie, waar ik niet eens altijd op KAN komen dagen (en niet omdat ik he tniet leuk vind). Druk zijn is niet erg, maar dan is er ook wel eens tijd voor vakantie he :).
  Hoe dan ook, er komt vast nog een persbericht voor volgende inschrijfmogelijkheden.
  Ik praat voor Dick, wij komen! Hoewel ik Dick nog nooit gezien heb ;D, maar dat mag de pret niet drukken. Toch Dick?

Reacties zijn gesloten.