Gemeenteraad op pad in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De Zwolse gemeenteraad legt op vrijdag 23 mei maar liefst 17 werkbezoeken af. De raadsleden gaan de hele dag op pad door Zwolle. Ze bezoeken die dag de Verhalenboot, woningstichting Openbaar Belang, Deltion-technieksector, Thomas à Kempisstichting, Gymnasium Celeanum, Diezercollege-praktijkonderwijs, Podium van de Kerken, Cycloon Fietskoeriers, Zwolse Handboogvereniging St. Sebastiaan, Atletiekvereniging PEC, Tennisvereniging Zwolle 750, Travers, Compleet Wonen, Hedon Zwolle, Interakt Contour, Loesje Zwolle en Theater Gnaffel.

Eind april deed de gemeenteraad een oproep aan onder meer Zwolse bedrijven, verenigingen of stichtingen om de raad uit te nodigen voor een bezoek. Zeventien organisaties reageerden enthousiast. Op basis van het aantal reacties is een programma opgesteld. De raad is in vier groepen verdeeld. Elke groep bezoekt vier of vijf organisaties. Op die manier is het mogelijk om in één dag 17 bezoeken af te leggen.

Het programma van de dag begint om 9.00 uur met een gezamenlijke start voor het stadhuis. Om de raadsleden herkenbaar te laten zijn, krijgen ze allen een blauwe rugzak. Daarna fietsen de verschillende groepen naar de programmaonderdelen.

Het is voor de derde keer dat de Zwolse gemeenteraad zo’n gezamenlijk activiteit onderneemt. De verschillende fracties in de raad zorgen over het algemeen zelf voor hun contacten met de inwoners van Zwolle. Deze activiteit past in de ambitie van de gemeenteraad om samen meer naar buiten te treden.

3 gedachten over “Gemeenteraad op pad in Zwolle”

 1. Loesje Zwolle; goed bezig 😉 Lees die teksten maar eens goed, kan menigeen nog wat van leren! Mooi daggie uut toch!?

  17 werkbezoeken 😮

  De raad is in vier groepen verdeeld. Elke groep bezoekt vier of vijf organisaties. Op die manier is het mogelijk om in één dag 17 bezoeken af te leggen.

  Met de HELE raad, zoveel mensen vergt ook nogal wat organisatie. Mogen ze achteraf wel uitleggen wat ze ervan opgestoken hebben…..

 2. werkbezoeken gemeenteraad
  @ Dick: ken je die tekst van Loesje “Ga en praat met vreemden”? En ja, de raadsleden hebben de goede gewoonte om na de werkbezoeken in diverse gremia te melden wat ze hebben opgestoken van de werkbezoeken. O.a. de recente verbouwing van het dierenasiel was hiervan een resultaat.

  @ Pieter: gemeenteraadsleden werken niet op kantoor bij de gemeente, maar zijn volksvertegenwoordigers die het beleid van het gemeentebestuur initiëren en controleren. Ik moet wel erkennen dat ze doorgaans houden van koffie.. 🙂

Reacties zijn gesloten.