Politie actief met verkeerscontroles in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Op de Hasselterweg werd op donderdagavond 15 mei een 26-jarige motorrijder uit Zwolle staande gehouden. Zijn snelheid werd op de Hasselterweg, waar maximaal 70 km per uur is toegestaan, vastgesteld op 142 km/u. Zijn rijbewijs werd hierop ingevorderd. Daarnaast kreeg de man proces-verbaal opgemaakt.

Op de Klipperweg werd het rijbewijs van een 27-jarige motorrijder uit Zwolle ingevorderd. Zijn snelheid werd vastgesteld op 119 km/u, terwijl daar maximaal 50 km/u is toegestaan. Ook hij kreeg, naast de invordering, proces-verbaal opgemaakt. Een 27-jarige automobilist uit Zwolle moest zijn rijbewijs inleveren op de Hasselterweg. Zijn snelheid werd vastgesteld op 138 km per uur terwijl daar maximaal 70 km/u is toegestaan.

Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Harm Smeengekade werden op donderdagavond 15 mei de volgende overtredingen geconstateerd:

14 x niet dragen autogordel

02 x niet dragen helm

01 x rijden zonder rijbewijs op bromfiets

01 x bellen tijdens het autorijden

Tegen alle overtreders werd proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Politie actief met verkeerscontroles in Zwolle”

 1. Die maximumsnelheden zijn ook niet echt geloofwaardig. Zeker op het 2×2 gedeelte van de Hasselterweg en Klipperweg. Op de Hasselterweg wordt meestal 90 – 100 gereden. Het is ook een beetje vreemd dat deze weg al binnen de kom ligt, terwijl de omgeving niet stedelijk aan doet. Dat zal in de toekomst uiteraard wel veranderen.

 2. @Chris:
  De ervaring leert dat je op een nieuw stuk weg beter direct de latere maximum snelheid in kunt voeren dan eerst een hogere.
  In eerste instantie lijkt het wellicht overdreven, maar het voorkomt vaak later verwarring en meer hardrijders.

 3. Dat is wel zo, maar dit soort acties leiden er ook toe dat steeds meer mensen schijt hebben aan de maximumsnelheden. Wie houdt zich nou aan de 60 zones op overzichtelijke polderwegen? Bochtig bosweggetje okay, maar ze degraderen zonder pardon hele landelijke gebieden naar 60km/h. Moet je maar eens in de Mastenbroekerpolder rijden.

 4. Tja, ach, en wie houdt zich nou aan de 30-zones in woonwijken. Waarom zou je ook?
  Genoeg mongeaulen die hier meer dan 50 km/h rijden.

  Maakt niet uit welke snelheidsbeperking je instelt, of het nou 30 is of 130, er zijn altijd mensen die menen dat ze meer mogen rijden.
  Maak van de IJsselallee 100 km/h en het gros zal er met 120 km/h overheen rossen.

 5. @WFvN

  Ik ben het helemaal met je eens. Het is inderdaad zo dat mensen toch wel over de snelheid heen gaan. Laten we eerlijk wezen dat 30 in een woonwijk traag is, maar ik denk dat je het een stuk minder traag vind als je eigen kind plots onder een auto ligt die niet op tijd was met uitwijken, doordat diegene schijt had aan de maximum snelheid.

  Voor wat betreft polderwegen, dan is 60 inderdaad wel erg langzaam. Hupsakeee 80 daarmee!! Dan kunnen ze ongetwijfeld ook nog genoeg boetes binnenslepen :).

 6. Het zijn geen leuke praktijken meer.
  Ik ben laatst ook gepakt met te hard rijden,door een hele enge politieman.
  Wat een misselijkmakend beroep is dat zeg,om je medeburgers zo te bespioneren.
  POLITIEMENSEN=KLEUDZAKKEN..
  Maar dat is mijn mening.

 7. Oh ALLE pliesie’s? Recercheur lijkt me wel leuk en er zijn vast nog meer leuke onderdelen. Maar om in een grijze container, met kijkluikje, te gaan jagen op hardrijders. Of bij de parkeerpolitie….nee.

 8. Ik ben vanochtend in zo’n 30 km zone nog bijna van mijn fiets gereden. Mijn god wat kwam die auto hard op me af! En fuck wat ging mijn hartje tekeer!

  Verder blijf ik zeggen, dat niet alle politieagenten klootzakken zijn. Vooral niet als het op “geenstijl” manier moet. 😀

  Wat mij met name verbaast aan de getallen is het grote aantal niet gordel dragers. Let er maar eens op: allemaal die mensen die zich te goed voelen om een gordel te dragen! Ik kan me nog indenken, dat je met te snel rijden ergens sneller bent (of in ieder geval dat gevoel hebt). Maar ik kan niet bedenken wat er prettiger is aan zonder gordel rijden!

 9. @Mario:
  Je had het wel leuk gevonden als je door een aardige pliesie was aangehouden voor te hard rijden?

  Kleine tip: gewoon niet te hard rijden (of andere overtredingen begaan) en je zal vast weinig tot geen last hebben van die enge pliesiemeneer.

 10. Oke ,jullie hebben wel een beetje gelijk.
  Maar het blijft toch een beetje zielig,om achter een boom.
  Met een lasesgun te verschuilen.
  Dan maar een biertje minder drinken vanavond.

 11. Eigenlijk is het heel simpel…
  Van die agent die achter een boom staat met zijn lasergun heb ik nooit last gehad.
  Ik rijd altijd en overal te hard. Ik weet waar de vaste en mobiele flitsers staan (voordeel van internet in de auto :D) en heb mede daardoor sinds september 2005 al geen bekeuring meer gehad. (Even afkloppen :))
  Nu ben ik waarschijnlijk ook echt wel eens te snel voorbij een agent met lasergun gereden, maar iemand die 20 km/uur te snel rijdt pikken ze er meestal niet uit. Dan moet je echt grof te snel rijden! En daar zit het hem in: hier hebben ze mensen van de weg gehaald die niet een keer (aldanniet per ongeluk) het gas wat te ver in drukten. Hier hebben ze mensen van de weg gehaald die idioot hard rijden!

  Als een agent dat doet vind ik dat ie goed bezig is! En daar is heel weinig geniepigs aan.

  (Toegegeven, Mario, je relativeert het zelf ook al een heel eind, dus dit is niet als een aanval op jou bedoeld.)

 12. @Mario:
  Dat verschuilen achter die boom is redelijk een oorzaak/gevolg-verhaaltje.

  Feit: mensen houden zich niet aan de snelheid.

  Zodra mensen een agent zien zijn ze heiliger dan de paus maar eenmaal uit zicht dan wil het rechter voetje vaak wat zwaarder worden bij een flink aantal van die heilige pausjes.

  Gezien er niet genoeg geld/mensen is/zijn om constant overal te controleren is er maar één manier om toch te trachten mensen wat meer zich aan de regels te laten houden: ook ‘onzichtbaar’ gaan controleren. Dat heeft een dubbele functie:
  1) Mensen die schijnheilig genoeg zijn om buiten zicht van de politie het gas in te trappen, die worden dan alsnog wel een keer gepakt
  2) Mensen die toch wat zuinig op hun portemonnaie zijn en wat voorzichtiger dan groep 1 die zullen hun pootje wat eerder geneigd zijn van het gas te halen omdat ze weten dat ze toch onbewust gelaserd kunnen worden.

  Ah, en je hebt natuurlijk ook groep 3: die interesseert het geen drol als ze een bekeuring krijgen (omdat ze centen zat hebben ofzo?) en gassen door, wel of geen agent in de buurt.

  En niet te vergeten nog een groep mensen die gewoon met de stroom meerijden en liever op het verkeer letten dan op hun teller en daarmee soms onbewust over de maximum snelheid gaan.

  Er zijn zoveel groepen te verzinnen…. maar het punt van het verschuilen zal wel duidelijk zijn gok ik.

Reacties zijn gesloten.