Zwols machinebouwbedrijf bouwt de eerste schaalbare oplossing voor plasticvervuiling in rivieren

Foto van auteur

Duurzaam inkopen voor minder plastic afval
Foto: Pixabay

Zwolle – Voor de volgende grote doorbraak in de grootste plastic schoonmaak in de geschiedenis, heeft The Ocean Cleanup gekozen voor een samenwerking met TME – het Zwolse machinebouw bedrijf. The Ocean Cleanup is de non-profit organisatie opgericht door Boyan Slat, die geavanceerde technologieën ontwikkelt om de oceanen van plastic te ontdoen.

Na de succesvolle proefperiode van Systeem 001/B in de Great Pacific Garbage Patch is de volgende mijlpaal nu een feit. In nauwe samenwerking met The Ocean Cleanup heeft TME de InterceptorTM helpen ontwikkelen en produceren voor het onderscheppen, verwijderen en opslaan van drijvend rivierafval.

TME is een werktuigbouwkundig machinebouwbedrijf en werkt voor de zware industrie. Zij bouwen machines op maat voor bekende Nederlandse baggeraars en overslagbedrijven in de havengebieden. TME heeft veel te bieden voor kandidaten met een technische achtergrond en studenten die een technische opleiding volgen. En voor wie simpelweg veel belangstelling heeft voor techniek, is het leuk om een kijkje te komen nemen bij TME tijdens de techniekdagen in Zwolle. Wie meer wil weten kan ook op www.tme.nl kijken.

Foto 1
Duurzaam inkopen voor minder plastic afval - Foto: Pixabay
Duurzaam inkopen voor minder plastic afval
Foto: Pixabay

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)