Het weer: Veel bewolking en soms regen

Foto van auteur

Mastenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag trekken grijze wolkenluchten over de stad. Daaruit valt af en toe een beetje regen. Dat duurt maar kort, meestentijds blijft het gewoon droog. De zon heeft weinig in te brengen en moet het hebben van geluksgaten in de wolkenmassa, iets mooiers zit er wat betreft het weer niet in deze maandag. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten: zwak tot matig, kracht 2 à 3. De middagtemperatuur is 12 graden.

In de nacht naar dinsdag blijft er kans op wat regen. Het koelt af naar ongeveer 7 graden. Dinsdag overdag stijgt het kwik naar 11 graden, heel normaal voor begin november. Er komen storingen deze kant op, die voor veel bewolking zorgen. En ze nemen regen mee. Overdag niet veel, in de avond en nacht naar woensdag meer. De wind draait dan naar noordelijke richtingen en neemt tijdelijk toe.

Tot komend weekend is het wisselvallig en vaak bewolkt herfstweer. Verregende dagen worden het niet en de wind is te zwak om alle bladeren van de bomen te blazen. Woensdag is kandidaat om overdag geheel droog te blijven, weliswaar na een natte nacht.

De maximumtemperatuur vertoont een licht dalende trend in de nieuwe week. Reken na dinsdag op een middagtemperatuur van 10 graden of iets daaronder. De kans op nachtvorst is klein.