Het weer in het kerstweekend: Af en toe regen

Oldeneler park
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag roepen we uit tot beste dag van het kerstweekend. Niet omdat Zwolle dan belandt in een witte wereld als op een kerstkaart, maar omdat de kans het grootst is dat het overdag droog blijft. Winters weer staat voorlopig niet op de weerkaarten.

Veel wolken drijven over en dat betekent watertransport door de lucht. Met een beetje pech lekt zaterdag rond het middaguur toch een beetje lichte regen uit de wolken. Het zal weinig voorstellen. De zon prikt af en toe door de wolken heen. Het is mild voor eind december, de temperatuur bereikt ongeveer 10 graden. Er staat wind uit het zuidwesten met kracht 3, in de avond afnemend. Dan kan nevel of mist ontstaan bij een kwikstand die ‘s nachts daalt naar uiteindelijk circa 6 graden.

Storingen met regen zijn dit weekend op koers naar onze omgeving. Zondag, eerste kerstdag, schampt in de vroege ochtend al een zwak geval – met misschien een paar buitjes – langs onze omgeving. Een actief regengebied komt in de middag recht op Zwolle af: vanuit het zuidwesten met een pakket dikke bewolking en behoorlijk wat regen ‘s middags en ’s avonds. Het kwik stijgt voor de regen uit naar 9 graden. De wind zit in de zuidhoek en is over het algemeen zwak.

Maandag, tweede kerstdag, komt uit het noordwesten een front hierheen. De wind trekt aan uit het zuidwesten tot westen en ’s middags wordt het nat. De temperatuur, die eerst ongeveer 9 graden is, gaat dalen naar uiteindelijk een graad of 4 in de nacht naar dinsdag. Dinsdag is het tijdelijk minder zacht, met een temperatuur van 6 graden overdag in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)