Meisjes proberen kleding te stelen

Foto van auteur

Zwolle – In een winkel aan de Diezerstraat werden op maandagmiddag 19 mei twee meisjes van 14 uit Wezep en Doetinchem aangehouden voor winkeldiefstal.

De dames hadden, samen met twee andere vriendinnen die wisten te ontkomen, diverse kledingstukken weggenomen zonder deze af te rekenen. Ze werden ingesloten op het bureau. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de twee andere meisjes.

10 gedachten over “Meisjes proberen kleding te stelen”

 1. Beetje makkelijk. Ik kan je vertellen dat ik vanaf mijn 13e-17e een redelijk criminele jeugd heb gehad. Dat is geen kwestie van snappen geweest. Uiteindelijk heb ik mijn draai wel gevonden ni de geaccepteerde maatschappij en moet zeggen, ondanks de rotzooi die het me heeft opgeleverd, heb ik er veel van geleerd. Neemt niet weg dat jongeren op het foute pad, gecorrigeerd dienen te worden uiteraard. šŸ˜‰

 2. Oh ja, met veel geleerd bedoel ik niet de fijne kneepjes van het openmaken van sloten e.d. :D, meer in de zin van, hoe de maaschappij in elkaar steekt en hoe daarin andere denkpatronen kunnen ontstaan. Creƫert begrip voor andersdenkenden. Grip ergens op creƫert meer inzicht om iets te veranderen.

 3. Tuurlijk is dat een beetje makkelijk. Maar het is tegelijk ook ironisch bedoeld.

  Van die kinderen van 14 horen niet eens op het idee te komen iets mee te nemen zonder te betalen (veel woorden voor “jatten”).
  En ik bedoel met “ze snappen het niet”, dat iedereen natuurlijk wel begrijpt dat je niets mag jatten, maar dat sommigen het schijnbaar niet willen begrijpen.

 4. Ik volg weleens discussies waarbij iedereeen her en der roept, aanpakken die hap!!

  Ken je die puberkampen? Soort opvoedingskampen? Ik denk dat dat veel betere wijze van aanpakken is (met jongerenhelpers erbij, voor een goed gesprek in de avonduren), dan het geven van een bekeuring.

  Het heeft inderdaad te maken met het niet in willen zien.

  De criminele jeugd heeft misschien te maken in welke omgeving je op groeit. Ikzelf ben op het platteland tussen de koetjes, kalfjes, schaapjes en paardjes opgegroeid. Ik vond het vreselijk om te horen dat er in de grote steden iets ‘gepikt’ wordt. Voor mij gaat het dus wel degelijk op, dat ik op mijn 14de hier nog geen kaas van had gegeten en werkelijk niet wist wat er gaande was in de grote boze wereld.

 5. Was de wereld van Zwolle echt zo boos šŸ˜‰ Vrees dat een goed gesprek “Ja en amen” knikken en “nee” doen opleverd. Als je niet van andermans spullen af kunt blijven verdien je straf. Hopelijk laat je het dan een volgende keer ook.

 6. Ik denk dat wat Miranda zegt best waar is. Kampen waarin moreel besef aangewakkerd wordt. Overigens denk dat dat in sommige situaties de wereld inderdaad echt zo boos is. Niet als in Rio of Johannesbrg uiteraard, maar een verkeerd pad verkiezen is in sommige situaties (ook in NL) niet zo verwonderlijk als men jong is. Hiertegen werkt een goed gesprek inderdaad niet echt denk ik….dat zou wellicht werken bij ’te druk in de les’, niet bij criminaliteit šŸ˜‰

 7. De criminele jeugd heeft misschien te maken in welke omgeving je op groeit. Ikzelf ben op het platteland tussen de koetjes, kalfjes, schaapjes en paardjes opgegroeid. Ik vond het vreselijk om te horen dat er in de grote steden iets ‘gepikt’ wordt. Voor mij gaat het dus wel degelijk op, dat ik op mijn 14de hier nog geen kaas van had gegeten en werkelijk niet wist wat er gaande was in de grote boze wereld.

  Op zich zit er best wat in in wat je zegt. Alleen zijn dat soort heropvoedingskampen volgens mij niet toegestaan in Nederland.
  Bovendien is het bijzonder intensief voor een erg kleine groep, maar er zit wel wat in.
  Zelf ben ik ook op het platteland opgegroeid. (Waar ik woonde hield letterlijk de verharde weg op.) En ik herken dat ook wel een beetje. Zo hoor je mensen wel eens zeggen, dat toch iedereen wel eens iets gestolen heeft… Nou, ik niet hoor!

  Larry, leg eens uit hoe de overheid “jat” van de eerzame burgertjes? Ow ja…als je dan toch bezig bent…probeer me dan even duidelijk te maken waar dit te maken heeft met het onderwerp!

Reacties zijn gesloten.