Ondernemers schenken geld aan Stichting KiKa

Foto van auteur

Zwolle – De Ondernemers Contact Groep (OCG) heeft euro 500,00 geschonken aan de Stichting Kinderen Kankervrij. Het geld is eerder ingezameld onder de leden tijdens een evenement. Een verheugde Nico Rienks nam de cheque namens KiKa in ontvangst uit handen van Marcel Douma, vice-voorzitter van de OCG. De overhandiging vond plaats tijdens een OCG roeiclinic voor leden die werd verzorgd door ex-topsporter Rienks. Hij heeft in het verleden met de befaamde ‘Holland 8’ twee keer goud veroverd tijdens Olympische Spelen. 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie 2008 heeft de OCG een loterij georganiseerd waarvan de opbrengst helemaal ten goede komt aan KiKa. In totaal is euro 500,00 ingezameld onder de aanwezige leden. “Een mooi bedrag waarvoor de Stichting KiKa dankbaar is”, aldus Rienks tijdens de overhandiging. Kort daarvoor sprak Marcel Douma zijn tevredenheid uit over de enthousiaste steun van de OCG leden voor dit goede doel. Douma: “Wij hopen dat de Stichting KiKa hiermee nog meer van haar prima werk kan doen”.

Financiering onderzoek

KiKa werft fondsen voor de zeven kinderkankercentra in Nederland. Deze centra zijn: Sophia in Rotterdam, Willem-Alexander in Leiden, VU medisch centrum en Emma in Amsterdam, Wilhelmina in Utrecht, Beatrix in Groningen en UMC St. Radboud in Nijmegen. Met de gelden wordt onderzoek gefinancierd waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd, meer genezing en kwaliteit. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.

Clinic

De OCG-leden die tijdens de loterij hebben gewonnen, hebben op maandag 19 mei jl. een roeiclinic van Nico Rienks gevolgd bij de Zwolsche Roei- en Zeil Vereeniging. Een exclusieve gebeurtenis, waarbij bleek dat goed én snel roeien niet echt eenvoudig is. De OCG, de prijswinnaars en Rienks kijken met veel plezier terug op een geslaagd evenement.

De OCG is de grootste ondernemersvereniging van de regio met 350 leden, die voornamelijk actief zijn in het MKB. De OCG is laagdrempelig, eigentijds en actief. De leden zijn zowel starters, doorstarters als ervaren ondernemers. De OCG verbindt de bedrijvigheid in zakelijk Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)