Opening stadion FC Zwolle uitgesteld

Foto van auteur

Zwolle – FC Zwolle heeft na uitvoerig overleg met Stadion Ontwikkeling Zwolle besloten de opening van het stadion op 1 augustus 2008 uit te stellen. Hiertoe is besloten omdat in het overleg duidelijk werd dat de bouw van het nieuwe stadion niet ver genoeg gevorderd is om een volwaardige opening te houden.   

De afgelopen weken is er vertraging ontstaan in de afbouw van de verschillende (ontvangst)ruimtes in het stadion. Deze vertraging kan mede door de naderende bouwvak niet meer ingelopen worden. Stadion Ontwikkeling Zwolle heeft te kennen gegeven dat de afscheidswedstrijd van Jaap Stam (26 juli 2008) absoluut niet in gevaar komt. Alle benodigde ruimtes voor deze wedstrijd en de 10.000 zitplaatsen zijn dan gereed. Wanneer de opening wel plaats gaat vinden, is op dit moment nog niet te bepalen. De kans bestaat dat de opening van het stadion samen gaat vallen met de opening van het gehele complex. De open dag van FC Zwolle, die gepland staat op zaterdag 2 augustus, zal wel doorgang vinden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Opening stadion FC Zwolle uitgesteld”

 1. Geen exploitant Discotheek na 1 jaar!
  Exploitant voor discotheek is na 1 jaar nog steeds niet bekend. Dit meldt een brief van de gemeente Zwolle van 18 juni 2008, die vandaag bij Wipstrikbewoners is bezorgd.

  1 jaar geleden werd met het oog op de komst van de discotheek gesproken over een beheersplan, dat door o.m. exploitant met bewoners zou worden opgesteld. Daarna hoorden de bewoners hierover 1 jaar lang totaal niets meer. Tot de brief die vandaag werd bezorgd.

  Binnenkort kunnen de bewuste bewoners een brief van Stadion Ontwikkeling Zwolle (SOZ) verwachten over de stand van zaken.

  Toy, toy, toy(champs)

 2. SOZ-brief Stand van zaken stadioncomplex 25 juni 2008
  SOZ meldt in brief 25 juni 2008 o.m.:

  – Direct na de zomer gaan Sport- en fitness accommodatie van Achmea Health Centern Telstar Sports&Fashion Megastore en het Casino open.

  – Het nieuwe conferentiehotel wordt samen met de naastgelegen restaurants, het evenementencenter en de overige horeca eind 2008 in gebruik genomen.

  – Na de zomer zullen wij u uitgebreid informeren over de definitieve openingsdatum van het gehele Stadioncomplex en de activiteiten die daarvoor worden georganiseerd.

  – Woonbarken aan de Boerendanserdijk worden in de loop van de zomer versleept. Exacte datum maakt de gemeente bekend.

Reacties zijn gesloten.