Parkpret in Park Eekhout Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Zoals menig Zwollenaar de afgelopen drie jaar al heeft ervaren, vindt er op de laatste zondag van mei weer een dag vol pret plaats in park Eekhout. De, door de ANWB geïnitieerde, landelijke Dag van het Park trok de afgelopen jaren duizenden enthousiaste bezoekers. Met sprankelende optredens, inspirerende kunst, kinderactiviteiten en sportiviteiten zal Parkpret 2008 ongetwijfeld weer een groot succes worden.

Deze dag werd begonnen met een masterclass tai chi door Judith Drooge, en een Eekhoutlezing over ‘Smaak’ door de directrice van De Spiegel Gijsje van Honk. Wethouder Hennie Kenkhuis opende even later Parkpret. Hij overhandige de freule van het park het splinternieuwe boekje ‘5 jaar Licht op groen’. Het boekje moet komende dinsdag zelfs nog door B&W besproken worden. In de muziekkoepel worden bruisende optredens verzorgd door o.a. Muppetstuff, Suze Cramer, Theatersport, De Jonge Vuurvogel en Ysis.

 

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

Rondom de grote kastanjeboom waan je je in Montmartre. Hier kan je kunst kijken, kopen of ter plekke een portret laten schilderen. Maar laat je ook verrassen door de interactieve kunst van de studenten van het Deltion College van de opleiding Artiest. Zij kunnen  zomaar ergens in het park opduiken.

Kinderpret is er natuurlijk volop; pony rijden, mee doen aan een tekenwedstrijd of geschminkt worden. In de dierenwei beleef je avonturen met het poppentheater of de verhalenverteller. In de tussentijd kan er samen met Koud kunstje de leukste knutselwerken gemaakt worden van deze avonturen. En wie durft er mee te doen met de stunts van de circusschool Pavarini? Durf je niet, dan kan je altijd nog schaken met levensgrote schaakstukken of jeu de boules spelen.

Ten slotte is Parkpret ook culinair een belevenis. Wat dacht je van een lunch aan een pickniktafel, een hightea bij theeschenkerij Eekhout, een wijnproeverij, wafels en ijsjes……

Kortom, kom naar Parkpret in park Eekhout in Zwolle van 11.30 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Parkpret in Park Eekhout Zwolle”

Reacties zijn gesloten.