Algemene Log 19

Foto van auteur

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 150 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 20 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

266 gedachten over “Algemene Log 19”

 1. Er is een massale vechtpartij in holtenbroek geweest vorige week tussen voormalige bewoners uit de kamperpoort en antillianen waar de politie met honden en met getrokken pistolen heeft gereageerd…WAAROM is daar nooit een persbericht van uitgegaan? Dit is in de DOOFPOT gestopt omdat de gemeente beseft dat ze een fout hebben gemaakt door die kamperpoorters daar tijdelijk te huisvesten…

 2. Dezzenaar, dit is precies wat ik bedoel metschijnveiligheid creรซren in mijn reacties onder het volgende nieuwsbericht https://www.weblogzwolle.nl/content/view/7541/55/.

  Inderdaad, de politiewoordvoerder lijkt ons op deze manier wederom onwetend te houden. Prima, maar laat ons dan ook maar onwetend zijn over opgevoerde brommertjes, anders krijgen we een wel erg scheve visie op wat er in Zwolle gebeurt.

 3. hoe lees ik
  de waarde van nieuws wordt blijkbaar voor een deel bepaald door de kleur van de bril waarmee we lezen. Als ik beide berichten lees (de snorfiets en de knokpartij) dan trek ik andere conclusies. Als het om de snorfiets gaat is de boodschap: houdt er rekening mee, dat de politie alert is op dit soort onveilige situaties, dus een waarschuwing voor als je hetzelfde van plan bent.
  Het niet vermelden van de knokpartij is verstandig want het voorkomt onrust in de wijk.
  Wat mij betreft is met dit persbeleid rekening gehouden met de effecten van het nieuws

 4. Is daarom ook de steekpartij 2 weken terug in de Iri** I**(jeweetwel waar in december ookal een man was neergeschoten) niet naar buiten gebracht? Nou als je alle vecht en steek partijen verborgen houdt voor ?de effecten? van het nieuws kom je inderdaad wel uit op een ?laag? misdaadcijfer. Ik vind t allemaal maar een luchtje hebben eerlijk gezegd…

 5. @ John van Boven, het bezorgt mij als burger veel meer onrust als ik van anderen te horen krijgt dat de politie bepaalt wat wij wel of niet mogen lezen. Ook bezorgt het mij onrust dat de politie kennelijk nogal wat waarde hecht aan het binnenhalen van bekeuringen en weinig aan het recht op werkelijke transparantie in maatschappelijke ontwikkelingen….

 6. aanvulling; met het onthouden van informatie, ontneemt de politie de bevolking het recht om een mening te vormen over een aantal zaken. Zo kan schijnveiligheid een heel tevreden gevoel geven over het huidige politiek beleid, terwijl dit in werkelijkheid een zooitje kan zijn. Nu zeg ik niet dat dit meteen de achterliggende politieke gedachte is, ik zeg wel dat dit een direct gevolg kan zijn.
  Ik denk dat het goed is om te weten dat Zwolle een plaats is waar deze dingen vroeg of laat toch wel aan het licht komen, ons kent ons. Dan staat de politie en politiek wel direct in een wat dubieus daglicht. Na communistische regimes in het buitenland is er nogal een allergie ontstaan tegen praktijken waarin burgers kort en onwetend worden gehouden. Deze allergie speelt sterk in landen waarin vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Deze allergie begint bij mij op te borrelen, wanneer ik lees dat de politie ons bewust informatie onthoudt.

  John van Boven, ik moet wel zeggen dat ik het waardeer dat je mensen via het weblog de kans geeft regelrecht tot de politiek te spreken. Dat geeft wel aan dat je, ondanks dat ik niet op de CU zou stemmen, wel waarde hecht aan de open dialoog.

 7. John van Boven, ik moet wel zeggen dat ik het waardeer dat je mensen via het weblog de kans geeft regelrecht tot de politiek te spreken. Dat geeft wel aan dat je, ondanks dat ik niet op de CU zou stemmen, wel waarde hecht aan de open dialoog.

  Absoluut mee eens! (Ook van het niet op de CU stemmen ;))

  geschreven door Japser, op 27 mei 2008 om 10:54

  Vanavond met het werk naar Os&Pepper, iemand nog suggesties?

  Genieten, genieten en nog eens genieten! Ik ben er een paar maanden geleden geweest en dit is het eerste restaurant waar ik niet de alledaagse biefstuk met frietjes kreeg, maar waar alles stuk voor stuk LEKKER was! (Ik heb natuurlijk wel eens vaker wat aparts gegeten, maar vaak was het dan ook niet echt lekker.)
  En nog een tip: ga op de fiets en drink de wijnen die ze je adviseren. Ook al ben je niet zo’n wijndrinker!

  En ik geloof dat ze er ook nog Brand bier hebben…kan niet beter worden ๐Ÿ™‚

 8. Wijn ben ik nooit aan begonnen. Dus nooit geleerd. Nooit de behoefte gehad (bier wel, koffie ook niet). Maar Brand is altijd goed. Nou nog even beslissen of ik in de Keizer waar we daarvoor heen gaan iets drink of het bij het eten doe. Vermoed dat het bij het eten wordt, iets te door de week voor speciaal bier ๐Ÿ™‚

 9. Os en Peper
  Laat me ook over andere dingen dan de politiek iets zeggen: over Os en Peper.
  Mijn favoriete restaurant! Drinken vooraf kun je ook doen bij Os en Peper in de lounge op de eerste verdieping.
  Je hebt een gebeitelde eet-avond en halverwege paianobegeleiding van de eigenaar. (Doe Hans de groeten)

 10. informatie
  De reacties laten zien dat een oordeel wordt gegeven over het waarom van het geven van informatie. Is het gewoon nieuws, dan moet je rekening houden met de effecten van het nieuws. Wil je kunnen beoordelen, dan moet inderdaad alle informatie gegeven worden. De achterliggende vraag is dus: wat is de bedoeling van het politienieuws.

 11. Had tot vandaag toe verwacht dat er geen nieuws voor ons werd achter gehouden. Begrijp ook niet echt het gevaar als bepaald nieuws wel naar buiten werd gebracht. Bovendien krijg ik het gevoel dat voor mij wordt bepaald wat ik mag lezen :'(

 12. John van Boven, dat is inderdaad een relevante vraag. Toch vind ik het persoonlijk wel zo democratisch om mensen zo volwassen en zelfstandig te achten dat zij de realiteit aankunnen. De laatste tijd wordt er steeds meer bepaald door instanties. Zie ook de overheid, normen en waarden worden steeds vaker vervangen door vaststaande regels. Niet zo raar dus dat het normen- en waardenbesef vervaagt, als deze verantwoordelijkheid telkens uit handen wordt genomen.
  Ik vind het niet publiceren van criminele feiten ook een goed voorbeeld van betutteling. Anderzijds, wanneer informatie niet vrijkomt ten goede van het onderzoek, dan vind ik dit een heel andere zaak. ๐Ÿ™‚

 13. Super! Het geluid had wat beter gekund en ik ben nu ook een mail voor diverse bedrijven aan het schrijven om te kijken of we dat beter kunnen regelen.

  Maar verder was het een super optreden en we hebben ons ENORM vermaakt! Het viel ook bij het publiek erg goed en er werd alom gedanst, headbanged enz enz….
  We moeten nog een beetje de swung krijgen in het publiek laten meezingen. Dat gebeurde nu wel, maar je wil het publiek ook wel eens een refreintje alleen laten zingen. Maar dat komt allemaal wel.

  Belangrijkste is, dat we dikke lol hebben gehad en dat het goed ging.

 14. Wat ik trouwens las op de site van Willem Lucht is dat deze man voor de doodstraf is?!? Ballen heeft hij wel om dit te melden, terwijl de Puttense moordzaak weer actueel wordt. Zeg nu zelf, met de doodstraf had Justitie nu de verkeerde vermoord.

  Staan overigens veel dingen in zijn programma, waar hij geen invloed op heeft. Minder luxe gevangenissen, zwaardere straffen. Volgens mij moet hij dan politiek gaan bedrijven op een heel ander niveau. Ach, misschien heeft hij ambities….

 15. De site moet ik ook nog aan werken. Dat doe ik samen met de gitarist. Hij in Dreamweaver en ik in code en frontpage ๐Ÿ™‚

  Maar om de รฉรฉn of andere reden verwachten ze hier ook nog, dat ik wat werk verricht vandaag ๐Ÿ˜‰

 16. windturbines tolhuislanden
  Vanavond was er een bijeenkomst voor omwonende aangaande het voornemen tot het plaatsen van 4 windturbines in de Tolhuislanden.Je kunt voor of tegen zijn ze mooie of niet mooie vinden maar het is vreemd dat de gemeente Zwolle niet op de hoogte is dat zowel Frankrijk en Duitsland al in 2006 met onmiddelijke ingang , op grond van studies van de gezondheidsraad verboden heeft om deze molens binnen een afstand van 1500 meter van woningen te plaatsen.In Amerika is deze afstand zelfs 3 km!!!.
  Zelfs de fabrikant van windturbines in Duitsland adviseerd een afstand van tenminste 1500 meter.
  De norm die de gemeente toepast is 4 maal de as hoogte ofterwijl 320 meter.

  Gemeente bestuur van Zwolle weet waar u aan begint!!

 17. Mooi zo!
  Er zit een groot verschil tussen het geluid op het podium en het geluid in de zaal hoor.
  Sowieso als alles niet wordt uitversterkt en gemonitord, is het erg lastig op uberhaubt een fatsoenlijk geluid te krijgen op het podium.

  Een geluidsman met PA/tafel/monitoren etc kan een oplossing zijn, alleen is dat vaak een flinke overkill voor een klein zaaltje of cafรฉ.

  Als je zelf maar lol hebt inderdaad, dan neem je vanzelf het publiek wel mee ๐Ÿ™‚

 18. @ Tjalling, ik denk dat Frankrijk en Amerika ook wat makkelijker scheutig kunnen zjin met afstanden, omdat het minder bevolkt is. Helemaal Amerika natuurlijk. Zoiets neemt men, neem ik aan, ook mee in het besluit. Wat is eigenlijk het probleem met die dingen, geluid?

 19. Toch denk ik wel, dat we gaan richting alles uitversterken. Wellicht niet een mic op iedere tom, maar gewoon 1 overhead. Maar dat maakt het monitoren wat gemakkelijker.

  Mijn strot is in ieder geval weer wat bijgetrokken en vanavond hebben we al weer repetitie!

 20. http://www.nu.nl

  Henk ten Cate kan net als manager Avram Grant uitzien naar een andere club. Dat meldt Voetbal International donderdag op de website. De 53-jarige veldtrainer van Chelsea kreeg te horen dat zijn contract wordt ontbonden en afgekocht.

  Henk ging voor het grote geld……ik lach niet hoor…..

 21. Allemaal leuk en aardig hier een beetje digitaal babbelen. Veel dingen worden opgerakeld maar slechts weinigen worden afgerond. 3 kleine voorbeelden:

  – KUBUS kwestie
  – Illigale kap
  – Gelijk na uitschakeling van de FC zou dit weer worden opgepakt:
  Fc Zwolle en de relatie met politiek, supporters en sympatisanten[/url]
  Daarvoor is een handtekeningactie geweest en een gesprek. Straks zit iedereen in het EK en is het vakantie. Daarna beginnen de voorbereidingen op 2008/2009.

  Wel zijn veel bijzonder goeie intitiatieven gesteund en is op veel projecten ook positief gereageerd. En de korte commentaartjes die persberichten ondersteunen waren ook niet van de lucht. Volgens mij wordt er ook veel meer gegluurd en gereageerd. Dus weblogzwolle heeft zeker bestaansrecht en is mijn “vrijwilliger van het jaar—-in Zwolle en Overijssel” 8)

 22. Dat gebouw moet er gewoon komen, zijn een paar mensen tegen en de rest kan het niks schelen of is er voor, maar die hoor je toch niet. Gewoon laten gaan.

  Die bomen zijn toch al om? Kun je dus weinig meer aan doen.

  FCZwolle weet ik niet veel van af ๐Ÿ˜‰

 23. Nou da’s in elk geval een 3-voudige mening bedankt! Al denk ik er zelf 3-voudig anders over. Behoudens dat FC Zwolle-verhaal; wordt natuurlijk expres niet over gerept om eindelijk spijkers met koppen te slaan achter de schermen. Ja, ja “weet ik nixxx van”. Bedankt Jasper….

 24. Loesje
  Hier vroeg laatst nog eens iemand na:

  Bij deze herinneren we jullie graag aan de komende schrijfavond:

  Datum: woensdag 4 juni
  Locatie: Vliegende Paard (Voorstraat 17 te Zwolle)
  Tijd: 19:30
  We hopen dat het weer een creatieve en gezellige avond wordt.

 25. Neerlands voetbal top-3:

  Ajax, PSV en AZ nemen plaats in de European Clubs Association, de opvolger van de G14. De ECA bestaat uit de 104 grootste clubs uit Europa. De clubs worden uitgenodigd op basis van de Europese resultaten in de laatste vijf seizoenen.

  De belangrijkste Europese voetballanden, zoals Engeland, Spanje en Italiรซ, mogen vijf clubs afvaardigen. Nederland en vijf andere landen leveren in totaal drie clubs. Van de drie Nederlandse clubs heeft PSV de laatste vijf seizoenen de meeste punten behaald, voor AZ en Ajax.

 26. Goed 17.00 uur hield er ook al 1 een auto staande, vlak voor het binnenrijden van onze mooie wijk. Maar dat zal wel niets met bovenstaande melding te maken hebben.

 27. Jammer
  Jammer voor A1 van de FC. Voor Brucht en alles wat bij het team hoort:

  FC Zwolle A1 strandt in zicht van de haven
  31-05-2008

  FC Zwolle A1 is er vanmiddag niet in geslaagd te promoveren naar de eredivisie. In een zinderende wedstrijd werd met 2-1 verloren van De Graafschap die door dit resultaat verzekerd blijft van eredivisievoetbal.

 28. en net als met het eerste waren zij absoluut niet beter ofzo maar na de 1-1 konden ze niet zo goed meer met de druk omgaan EN ze hadden me daar toch een koekkebakker van een scheidsrechter, die zou nog niet eens amateurs mogen fluiten wat mij betreft. Hij heeft het zo ver laten komen dat de wedstrijd op een gegeven moment gestaakt werd omdat beide ploegen het hoofd niet meer koel konden houden.

 29. @ Gretha: Mijn directrice, die er nog wel een beetje schik van had, kreeg een telefoontje om voor iets belangrijks (positief ;)) op camping Heino langs te komen. Ze nam de beide jongens mee, dochterlief was uit logeren. Was heerlijk alleen tot ongeveer 23 uur. Vond het niet erg want was ook ook een beetje aan de latten. We gaan zeker nog eens kijken hebben we gistermiddag met Rudeboy afgesproken. Was het leuk?

 30. We hebben zelfs nog in de file gestaan Dick ๐Ÿ™ Toen we aankwamen waren ze net 6 min bezig en op het moment dat wij voet op het sportpark zetten scoorde zwolle de 1-0 ;D Maar ach het mocht niet baten helaas.

  Leuk nieuws is dat SV Zwolle 1 zojuist is gepromoveerd naar de tweede klasse door met 2-1 te winnen van NEO ๐Ÿ˜€

 31. @Dick, het was super leuk.
  Ik ben blij dat ik toch maar mee gegaan ben, voor herhaling vatbaar.
  Ja de volgende keer moet je echt ook meegaan.
  Ik was nog wel zo nieuwsgierig naar je.
  Maar dat heb ik met meer mensen hier, je leest al jaren berichtjes zonder te weten wie daar achter zit.

 32. @ Gretha, mooi dat het geslaagd was gisteravond. Zal eens op Hans Stroeve’s site kijken of hij al heeft staan wanneer het weer is. Hebben we elkaar niet gesproken dan 30 april in het winkelcentrum in Stadshagen? Heb je wel zien zitten. Nee, je was geloof ik ergens druk mee met die demo of zo.

 33. @Dick, ik heb je niet gezien daar in stadshagen.
  We hadden een demo van taekwondo idd op 30 april.
  Nou dan de volgende keer in Hedon maar.

 34. @ Gretha: Op zijn site staat helaas nog geen nieuwe datum vermeld. We houden het scherp in de gaten Beste dj van Zwolle[/url]

 35. Training
  Was aan het zoeken of het Nederlands Elftal morgenavond nog in Hoenderloo trainde. Een maat wilde er dan heen, helaas kan niets vinden. >:( :'( Maar het lijkt ook logisch dat ze morgen vrij zijn. Vervolgens dinsdag naar Zwitserland gaan, woensdag trainen ze in elk geval voor de 1e keer in Laussane.

 36. Was er wat aan de hand in Stadshagen? Net om half negen stond het op de Milligerlaan al vast richting stad. Als de brug open is staat het meestal niet zover al vast. Ben maar gedraaid en via de IJsselallee gegaan… Was ook niet zo’n succes.

 37. @Dick

  Zaterdagavond herkansing:
  De gratisssss… film ‘No Country For Old Men’ op de Blijmarkt, initiatief van het filmhuis Fraterhuis. ๐Ÿ˜‰

  Gratis openlucht filmvoorstelling aan de Blijmarkt[/url]

 38. @ Larry, ik las het maar mijn directrice viert dan haar verjaardag.
  Moet de openingswedstrijd van het EK dus waarschijnlijk ook al missen ๐Ÿ˜› Ach, je kunt niet alles hebben.

 39. Die gedichten lijken me nog leuker als die film. We komen dan ook net van een opening van een bedrijf van onze Iranese achterbuurman. Vrees dat de directrice niet over te halen is haar verjaardag elders te vieren hahaha. Ach en sommige pogingen moet je dan ook maar niet doen. In deze mooie stad is bijzonder vaak wat te doen en 13/8 staat genoteerd. Eerst vrijdag met een stel vrienden een paar biertjes drinken. Dan weet je weer waar je het de hele week voor gedaan hebt.

 40. Vrees dat de directrice niet over te halen is haar verjaardag elders te vieren hahaha.

  Geeft thuis geen rommel om op te ruimen.
  Lekker makkelijk. ๐Ÿ˜›

  Vragen we Jonnie en Ther?se om de catering te verzorgen.
  Kunnen ze mooi iets terug doen voor die twee ton subsidie. ;D ๐Ÿ˜€

 41. Muziek
  Oh ja het was “Enter sandman”.
  Wanneer zet je die links met die gitaarmuziek weer online Larry?
  Ook nog geen links gezien van Plantje’s-muziek :'(

 42. In De Casteleijn zal de innemende persoonlijkheid, gedurende het EK, in een analyseprogramma de rol van……Hugo Borst vertolken ๐Ÿ˜ฎ Nou, je kunt de sportverslaggever van De Stentor overal mee vergelijken, behalve met Hugo B. ๐Ÿ˜€ Succes Herman!

 43. destentor.nl
  Onderzoek naar rol bewakers bij dood gedetineerde Zwolle

  door Roy Touker. dinsdag 03 juni 2008 | 11:36 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 03 juni 2008 | 11:48
  Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten

  ZWOLLE – Het onderzoek dat het Openbaar Ministerie (OM) verricht naar de dood begin mei van een gedetineerde in de Penitentiaire Inrichting (PI) Zwolle richt zich op mogelijk strafrechtelijk verwijtbaar handelen binnen de gevangenis.
  Dat laat het OMweten als reactie op het verhaal waarmee twee anonieme bronnen naar deze krant stapten. Volgens het OMis er mogelijk al deze week meer duidelijkheid over de kwestie. Uit de uitlating van het OMvalt op te maken dat er nadrukkelijk wordt gekeken naar de rol van het gevangenispersoneel.

  De 47-jarige gedetineerde T. overleed begin vorige maand in een Zwolse isoleercel. Kort na het gebeuren wist een medewerker van de PI – die anoniem wenst te blijven – al te vertellen dat het om een suikerzieke man gaat, die niet op tijd zijn insuline had gekregen. Een vorige week bij deze krant bezorgde anonieme brief van een mede-gedetineerde van T. onderschrijft het verhaal van de PI-medewerker. Volgens de inmiddels ex-gedetineerde, die ook anoniem wenst te blijven, was T. ziek en wilde hij een dokter zien. Toen dat geweigerd werd, dreigde T. zichzelf iets aan te doen. “Toen hebben bewakers hem in de isoleercel geplaatst. Hij werd daar nog zieker en kreeg bovendien zijn spuiten niet. De bewaarders hebben hem ook nog naar een andere isoleercel verplaatst, omdat hij zo ziek was. Ook toen hebben ze er geen dokter bij gehaald. Ze hebben hem laten verrekken.”

  Volgens de ex-gevangene zijn door de politie inmiddels diverse betrokken bewaarders gehoord. De anonieme bron vermoedt dat geprobeerd wordt de zaak in de doofpot te stoppen. OM-woordvoerster Tineke Zwart bestrijdt dat.

 44. Quote van dick in de stationdiscussie:

  …Met Wouter Bos in de studio. Vond hem weer erg sterk en intelligent overkomen…

  Hoewel Bos niet mijn man is, ben ik dit met je eens. Afgelopen maandag deed hij het ook al perfect in EenVandaag. In enkele zinnen gaf hij impliciet de SP, Groenlinks, D66 en TON een dauw, terwijl hij keurig bij het onderwerp van de vraag bleef.

 45. Oh, wat eerlijk Bernard. Vond hem inderdaad aan het strand bij 1-vandaag ook prima. Sorry, voor het plaatsten van deze tekst bij de station-discussie. Maar ik vond een beetje tegenwicht aan dat “demoniserende kuddegedrag van PvdA-bashers” wel op zijn plaats ๐Ÿ˜‰

  ========

  Die opmerking bij de Stationsdiscussie is verwijderd.
  Was totaal off-topic daar.

 46. Wat een stelletje lafaards, hij gooit gewoon een beelscherm in het gezicht van een vrouw en zelfs al zijn ze met 20 man sterk NOG ondernemen ze niets…en die agent/bewaker komen ze ookal niet helpen. Guttegut wat een treurigheid.

 47. Is dit geen item voor hier?
  Net op het 3fm-journaal: studenten camperen bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ze eten bij vrienden en douchen in de gymzaal. Omdat de streekbussen staken. Is dit geen item voor hier?

 48. Man mishandeld op het bachplein, vrouw beroofd op de gombertlaan, verzet bij aanhouding Buxtehudestraat (overige delicten waar de politie dus blijkbaar bewust geen perberichten van uitlaat daargelaten). Ja, het gaat echt goed met holtenbroek……..

 49. Weer zo?n voorbeeld~ hoeveel wordt ons op jaarbasis onthouden ๐Ÿ˜ฎ

  verzet bij aanhouding Buxtehudestraat (overige delicten waar de politie dus blijkbaar bewust geen perberichten van uitlaat daargelaten).[

 50. Net een gaslek-oefening met ME op de Campus. Bewoners waren ingelicht. Een heel studentenhuis is overhoop gehaald en deuren zijn ingetrapt.
  Leuk en spannend zou je denken, totdat het gepeupel er vandoor gaat en de troep en gesloopte deuren overlaat aan de studenten. Te idioot voor woorden, dat de studenten er nu zelf achteraan moeten om hun kamerdeur (enige privacy die ze hebben) te laten repareren. Ook de troep mogen ze opruimen…..volgende keer een bordje met….welkom, maar laat niet als dank…..

 51. Die links naar die snoeiende gitaarmuziek (geen zang) waren toch van jou een tijdje geleden? Van een kerel met lang haar.

 52. Goh… Lees ik toch ineens wilde verhalen hier op de algemene blog over steekpartijen en gevechten! Das toch wel typisch.

  Voor wat betreft het niet melden van dit nieuws. Hmm.. Gemengde gevoelens krijg ik hierbij. Allereerst is dit iets wat onder de aandacht gebracht moet worden, lijkt mij. Het verkeerde reageren op dit nieuws, ik vraag mij af of degenen die kwaad willen hier niet allang vanaf wisten. Zwolle is dusdanig klein dat er veel rond gaat. Het onthouden van dit nieuws, zorgt dit niet juist voor het tegenover gestelde effect?

  Hoe dan ook, ik heb onlangs geconcludeerd dat Dick groot aanhanger is van 3FM. ;D Ik luister altijd SLAM!

 53. En Dick,
  Ik heb eens het eerste boekje van onze arrogante journalist Hugo Borst gekocht. Rood was dat kreng, vrij klein (zag dat hij er alweer รฉรฉn heeft uitgebracht), het was toch wel een exemplaar waar ik plezier van heb gehad! Echt grappig boek!

 54. @ Miranda, dat had je al eens geschreven SLAM maar het rijmt wel op 3FM. Kan ik je log hier al weer onder zetten? Is er al wat beweging daar?
  Ondertussen vermaak ik me ook wel met Sargossa (kwam Kaj nog tegen), Nos-blog en de Volkskrant-opinies. Maar die zijn allemaal zo serieus ๐Ÿ˜‰

 55. Hugo kan ook mooi schrijven! Hij doet dat het liefst heb ik van de week in een lang interview met hem in De Volkskrant gelezen.

 56. Hij schrijft ook heel goed in “Hard Gras” met Spaan en v.Nieuwkerk. Maar dat gaat alleen over voetbal…..op zich een niet onbelangrijk aspect van het leven trouwens ;D

  PS vind het wel jammer dat Dolf J. schijnbaar weg moet bij 3fm

 57. @Dick probeer de cd passion and warfare eens van steve Vai absoluut een van mijn toppers.
  Staan meer goede nummers op als for the love of god, iets harder is het nummer the audience is listening echt kicken.
  Deze man vorig jaar live gezien geweldig.

 58. geschreven door dick, op 4 juni 2008 om 20:51

  @ Larry: Beregaaf, die bedoel ik bedankt. Kan verd… die namen ook nooit onthouden

  Gewoon jezelf eenmaal aanmelden bij Youtube en daarna de gewenste nummers opslaan bij je favorieten…

 59. Wej dut mej wat vandaaaaaaaaaaaage
  Haha hij in elk geval is deze opgeslagen ๐Ÿ˜‰
  Nu een pretentieloos nummer, maar toch vrolijkmakend nr….SKIK op..fietse.
  En Skik heb ik, nog maar 5 uurtjes 8)

 60. @ Dick

  Niet helemaal jou club maar misschien wel interessant voor je om te lezen, ”De coolsingel bleef leeg” ook van Hugo Borst.

 61. Bedankt voor je tip Natascha. Kreeg voor mijn verjaardag een boekje van Genee….niet mijn man (ivm vermeende arrogantie) maar een enorme feitenkennis en kan leuk vertellen. Die had ik al voor de vakantie bestemd. Moet eigenlijk meer tijd vinden om te lezen…..misschien hier wat minder op kloppen ๐Ÿ˜‰

 62. Hugo Borst heeft momenteel trouwens een zeer mooi en integer gemaakt programma op TV: ‘Over vaders en zonen’.
  In de eerste aflevering was de acteur Cees Geel te gast, die o.a. als verpleger mee deed in de Opgezwolle film ‘Eigen Wereld’.
  Cees Geel is ongeveer 40 jaar geleden geboren, maar zou er niet geweest zijn als z’n broertje niet op mysterieuze wijze verdronken was tijdens het vissen.
  Zijn broertje was het enig kind en is volgens zijn vader door een ander jongetje van een hoge kademuur geduwd waarna hij verdronk.
  De dokter had toen gezegd dat ze het best nog een kind konden proberen te krijgen om het verdriet te verzachten en daarom is Cees Geel ter wereld gekomen.
  Die vader sprak er moeizaam over, maar het verdriet dat die man na 50 jaar nog steeds voelt maakte een grote indruk op mij.

 63. Heb er over gehoord, erg positief idd, maar nog niet gezien. Nogal heftig dus die Cees Geel-jeugd. “Een kind om het verdriet te verzachten”.
  Maar eens een keer kijken.

 64. ?Nicht weit von uns im Westen, da liegt ein kleines Land,
  das ich immer, wenn ich da war, ziemlich ?berzeugend fand.
  Ein Land mit alten Windm?hlen und netten kleinen St?dten,
  mit Bami, Vla, Frikandeln und fritierten Fleischkroketten.

  Ich liebe Superskunk und ich liebe Sauce special.
  Aber eine Sache gibts, da bin ich meganational.
  Es kam ?ber die Jahre und jetzt sitzt es ziemlich fest.
  Solangs um Fuรพball geht, hasse ich Holland wie die Pest.?

  Om voetbal haten Duitsers ons 8) ;D

 65. Zijn er nu ook al landen die de Mofjes wel mogen ๐Ÿ˜ฎ Nog bedankt overigens voor de beregezellige tijd in ’88 zowel in Hamburg als in Munchen bij Anke Fieder 8) Gelukkig heb ik de Mofrikaans kranten nog, vooral van na de finale ;D

 66. Alle Britten staan achter Oranje dus ons kan niets gebeuren ๐Ÿ˜€

  Mooi gefrustreerde italianen, als ze die frustraties maar niet op onze spelers gaan bot vieren vind ik alles best ;D

 67. Wel is de internetpoll die dat bevestigd gesaboteerd door GS maar een kniesoor die daar op let ๐Ÿ˜‰

  Maffiosi: Pierlo strak dekken en de rest is met zijn kapsel bezig ;D

 68. Oeps, hij is beter als Van der Vaart, maar Persie is weer beter en Robben in vorm.

  En zei JC al niet: Als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren

 69. DIegene zei ook dat die manipulatie niet veel uitmaakte voor de uiteindelijk eindstand Dick ๐Ÿ˜‰

  Ja van Persie op 10 kan ook, maar die red het niet een hele wedstrijd en wie zet je er dan neer?

 70. En ja hoor ….. het spel is op de wagen tussen je vrienden Dick…..

  Cruijff: ‘Tactiek van Basten is helemaal niets’
  donderdag 05-06-2008

  Sportweek.nl

  Sinds Johan Cruijff op 7 maart van dit jaar zijn opdracht om het technische beleid van Ajax te reorganiseren teruggaf aan de ledenraad, heeft hij nog geen contact gehad met Marco van Basten. Er was tussen Cruijff en de nieuwe technische staf onder leiding van de huidige bondscoach een te groot verschil van inzicht over de manier waarop dit moest worden uitgevoerd.

  Woensdag gaf Van Basten op het trainingsveld van Oranje in het Zwitserse Lausanne aan dat het contact wel weer zou komen. Cruijff zelf heeft dinsdag uitgebreid gesproken met Frits Barend voor de zender Het Gesprek. Dat interview wordt vrijdag uitgezonden. Cruijff zegt onder meer in Het Gesprek dat hij het zakelijke conflict met Van Basten heel goed kan scheiden van een privรฉ-conflict.

  Woensdagavond was Frits Barend te gast bij het praatprogramma Knevel en Van den Brink, waarin hij een aantal uitspraken van Cruijff onthulde. Volgens Barend vindt Cruijff ??de tactiek Van Basten helemaal niets.?? Vindt Cruijff het spel dan te aanvallend, vroeg Andries Knevel. ??Nee,?? antwoordt Barend, ??Cruijff zegt: โคฝNederland speelt nu zoals elk land speelt en Nederland moet onderscheidend voetballen.โค??

  Barend vraagt in het interview ook aan ??de verlosser?? of het ontbreken van de 34-jarige Fabio Cannavaro een gigantisch gemis is voor Italiรซ? Cruijff: ??Een verdediger? Die is toch niet bepalend.??

  ;D ;D ;D

 71. Lekker handig van die JC zo vlak voor het toernooi!! Zo wie zo JC kan het altijd vertellen, maar WAAROM probeert hij het zelf niet eens een x?? Bang voor gezichtsverlies?? Ik weet het niet….

 72. @ Joppuh, hoorde gister MvB al zeggen dat ie JC nog niet weer had gesproken. Het werd nog ff door Sjek “troshoofd” van G., de ouwe Kraay, Borst en (wat een beelden!!!!!) Robby de Wit geanalyseerd maar ik geef MvB gelijk. En we moeten verder. Lekker makkelijk JC weer, vanaf de zijlijn.

  De mofjes tegen Don LEO da??s zondag wel leuk want die mogen elkaar ook niet.

  Hahahhaahha O daarvoor zat Frits Barend gister bij de mannenbroeders heb weinig gehoord omdat tante TON die beveiligingszaak kwam overdrijven. Ze moet natuurlijk wel goed beveiligd worden! Maar hoe goed is goed en de veiligheidsdiensten hebben het gevaar lager ingeschat. Nu kwam ze dit zo vertellen: doet het NATUURLIJK UITSTEKEND bij Televaag/GS etc. Tja en misschien ook wel bij mensen die kwaad in de zin hebben. Dusssss, maar oeps 6 man BEVEILIGING 24/7 dat kost ook wat. Ok nodig is nodig! O en ze ging nog minutenlang met Prem in discussie over Sinterklaas ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  Maar Frits zat maar te hameren over hoe lang een bep. interview zou duren. Loser. Zal het niet zien, want ik hoop morgen lang en gezellig in onze mooie binnenstad te vertoeven. Met een paar gele rakkers en een aantal maten ๐Ÿ˜›

  Zo gaan we trouwens wel naar de kloten! Cannavaro was de beste speler van het WK! Cruijff: Een verdediger? Die is toch niet bepalend.?
  ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฎ
  ALs er in de afgelopen jaren wat meer aandacht aan verdedigen was besteed (Sacci heeft al jaren een trainer voor de verdediging, het middenveld en de aanval zei ie gister….in Nederland willen ze dat eindelijk gaan overnemen) hadden we nu geen verd.problemen bij Het Nederlands Elftal, Ajax en Feyenoord al heel lang bij AZ afgelopen seizoen ook bij PSVouw Bij de FC worden de goede verdedigers ook weggekocht. WVF is weer niet gepromoveerd omdat de verdediging belabberd is en omdat de (over mijn lijk-spirit) ontbreekt. Ook typisch Nederlands, maar dat zal JC ook wel niet belangrijk vinden………Niemand stelt JC een kritische vraag want ze willen allemaal bij JC in een goed blaadje staan. JAMMER.

 73. Beckenbauer flinkte het ook. Denk dat ze net als Jan Mulder (is ook een beetje sneu aan het worden zie ook Volkskrant.nl) het niet kunnen verkroppen dat ze niet meer in de schijnwerpers staan.

 74. Vanavond op Ned.2:

  21:15 Profiel: Lange Mannen (mannen van Atlantis)
  (KRO)
  Portret. In de zomer van 1996 veroverde de Nederlandse volleybalploeg het Olympische goud. De terugblik op het Olympisch toernooi toont een extreem groepsproces waarin mannen elkaar tot het uiterste drijven.

 75. Oh die over de bible-belt. Het is meestal opnaaierij, gisteravond deed Wesie (vleesboom zelf) een waarschuwing voor een atoomramp uitgaan in het oostblok. Heel Europa was gewaarschuwd en ik weet zeker dat hij hetzelf geloofde. 4 updates. Maar nixxx van weer gehoord.
  Deze meningen en angsten heb ik echter regelmatig gehoord. Maar de club haatzaaiers heeft wel altijd dezelfde slachtoffers: PvdA en gelovigen. Heel beperkt. Opvallend ook dat ze zich doen voorkomen of ze stuk voor stuk een hoog opleidingsnivo hebben. Ach, ’t is eigenlijk te zielig voor woorden. Hoewel ze soms wel leuke vrouwen op de foto/video hebben. Dat dan weer wel. 8)

 76. O.A. dit is vanavond in Netwerk:

  Volgende uitzending

  donderdag 5 juni

  Christelijke sympathie voor Wilders
  Onder orthodoxe christenen is veel sympathie voor de opvattingen van Geert Wilders over de islam. Dat blijkt uit een groot opinie-onderzoek in opdracht van Netwerk en het EO-programmablad Visie. Intomart ondervroeg 1300 Nederlandse kiezers over…
  Lees verder

  Onder orthodoxe christenen is veel sympathie voor de opvattingen van Geert Wilders over de islam. Dat blijkt uit een groot opinie-onderzoek in opdracht van Netwerk en het EO-programmablad Visie. Intomart ondervroeg 1300 Nederlandse kiezers over dit onderwerp. In Netwerk komen SGP-stemmers en evangelische christenen aan het woord over hun opstelling ten opzichte van de islam. Kandidaat-Kamerlid Lucas Hartong van de PVV, zelf evangelisch christen, gaat in debat met imam Yassin el Forkani over de relatie tussen orthodoxe christenen en moslims. Socioloog dr. C.S.L. Janse, oud-hoofdredacteur van de orthodox-christelijke krant Reformatorisch Dagblad, reageert ook op de resultaten.

  Aansluitend op de uitzending zendt de EO vanavond een half uur durend debat uit tussen CU-Kamerlid Joel Voordewind, SGP-jongerenvoorzitter Jan Kloosterman en kandidaat-Kamerlid voor de PVV Lucas Hartong over de onderzoeksresultaten. Dat gebeurt via het digitale kanaal Omega TV, maar is na de uitzending ook online te bekijken via http://www.netwerk.tv/weblog.

 77. Windmolens

  Waarom wordt er hier op dit weblog geen aandacht geschonken aan die krengen die Zwolle wil plaatsen in de Tolhuislanden?

  In de Tolhuislanden wil de gemeente Zwolle er 4 neer zetten en ook de gemeente Dalfsen wil er 4. Dat zijn dus 8 molens van 120 meter hoog .
  Wereldwijd wordt nu de norm van 1500 meter van een woonhuis aangehouden, maar Zwolle en Dalfsen hebben daar maling aan en houden de oude norm van 300 meter nog aan.Het is ondertussen bewezen dat het geluid ,slagschaduw en de dreun van deze molens ernstige gezondheidsschade kan veroorzaken tot op wel 2 km afstand..In Amerika mogen ze geen molens meer bouwen binnen een afstand van 3 mijl ( bijna 5 km ) van woonhuizen.
  In Duitsland zijn windmolens die binnen 1.5 km van een woonhuis staan al stilgezet evenals in Frankrijk en zijn projecten zelfs die al in aanbouw waren afgeblazen !!

  Wethouder van Doorenmolen is terdege op de hoogte van deze nieuwe ontwikkelingen maar blijft bij het standpunt dat Zwolle ze moet plaatsen.

  Waar anders vroeg hij zich af op een bijeenkomst over deze molens bij Chauffeurs cafe Huisnam aan de Lichtmis.Op de Grote Markt??

  Ja meneer van Doorenmolen vertel mij maar eens waarom niet op de Grote Markt of bij u zelf in de achtertuin? Of bij een van de andere raadsleden die voor hebben gestemd?
  Staan ze daar niet mooi??Is dit een aantasting van het stadsgezicht?
  In dat geval passen ze toch ook zeker niet in een landelijk gebied.

  Inplaats van de energiemafia klakkeloos te volgen zouden deze raadsleden zich eens moeten laten informeren of zoeken op het internet hoe de zaken met die molens er nu werkelijk voor staan.

  Ik kan mij voorstellen dat de Zwollenaren het een worst zal zijn dat die krengen in het buitengebied van Zwolle komen.Zij hebben er geen last van en denken groene stroom dat is goed voor het miljeu .Maar ga eens zoeken op internet en zie wat die dingen nu eigenlijk voor een zin hebben.
  Helemaal niets,Ze kosten meer aan energie dan dat ze ooit zullen opbrengen.Of je moet op elke vierkante km van Nederland er een stuk of vier plaatsen dan pas heeft het zin.

  Wie draait er op voor de miljoenen planschade die er ongetwijfeld gaat komen? Dat zijn wel diezelfde Zwollenaren, door verhogeing van allerlei belastingen.Ons huis (taxatie waarde van 750.000 euo) zal onverkoopbaar worden zo ook de andere huizen hier in de buurt.

  Jullie Zwollenaren die denken geen last te hebben van deze krengen gaan daar voor opdraaien.

  Zo, een heel verhaal .Probeer er maar eens een touw aan vast te knopen.

 78. Ik denk dat groene stroom een zoethoudertje is, om de mensen te laten denken dat we er goed mee omgaan. Echter gaan we toch wel net zo lang door totdat de olievoorraad op is.
  Daarnaast is een windmolen een van de alternatieven, dit steun ik. Wij mensen moeten zonodig energie, dan gaat het ook maar ten koste van ons uitzicht, voor wat hoort wat.

  Ook kan ik weinig medeleven opbrengen voor mensen met huizen van 750.000 Euro. Ik zit zelf aan een drukke straat in een klein huurappartement. Ik gun iedereen een riante villa, daar niet van, maar luxeprobleempjes vind ik relatief niet iets om mee te nemen in een overweging.
  Daarnaast, Tjalling, NL is nu eenmaal dichter bevolkt dus is het logisch dat die afstanden hier kleiner zijn.

 79. Daarom zou er in Nederland helemaal geen windmolens gebouwd moeten worden want er is geen ruinte voor.
  Aan dat luxe probleempje ga jij trouwens wel meebetalen doormiddel van hogere gemeentelijke belastingen.:-)

 80. Trouwens ghege als jij dertig jaar geleden ook een oude vervallen boerderij had gekocht en daar net als ik 20 jaar lang elk weekeind en vakanties alleen aan het verbouwen was geweest dan had je nu ook een stulpje gehad in prijsklasse.

  Zo en nu een duik in mijn door zonnecollectoren verwarmde zembad ;D

 81. Ik denk niet dat dat op mijn -3e levensjaar gelukt was Tjalling :D. Gelukkig heb ik nog eventjes, hoewel materiรซle zaken voor mijn geen doel op zich zijn. Ik zie het als welkome bijkomstigheid in een plezierig leven.

  Tja, dat zwembad, ok, dat is best lekker met dit weer. Veel plezier! ๐Ÿ˜‰

 82. Dick, ik hoorde dat je wel bij Stapp’s Inn was maar je was al weg toen ik kwam.
  Anyway: deze column van Youp wil ik jeniet onthouden;

  Theotraal
  Hoe leg ik het collega Maassen nou uit? We zijn Amsterdammers en Amsterdammers steken pas over als het voetgangerslicht op rood springt. Als iets niet mag dan gaat het bij ons kriebelen. Ik vrees dat hij bij zijn eerstvolgende Amsterdamse optreden kan rekenen op een zee van flitslicht. Wel een vrolijk gozertje die Theo. Jat af en toe een bekertje uit de prijzenkast van PSV en geeft die later weer keurig terug. Ik doe dat bij Ajax ook wel eens, maar daar merkt niemand het. De Amsterdamse prijzenkast is veel te vol. Wij letten hier niet op een Europacup meer of minder.
  Wel interessant dat hij het zaterdagavond aan de zaal overliet of hij die camera zou mollen of niet. Schitterend uitgangspunt voor puur cabaret. Het klapvee dat bepaalt. De democratie van Rita. 2008 ten voeten uit. U zegt, wij draaien.

  Prachtig was het geweest als Theo op het moment dat het volk middels een denderend applaus besliste dat de camera van dat lieve meisje stuk mocht, zijn optreden had stil gelegd en naar huis was gegaan. Voor dat crapuul wil je niet spelen. Dat geteisem wil je niet in je zaal. Dan had je schitterende theatrale verwarring gehad. En: iedereen had achteraf uiteraard ontkend dat hij geklapt had. Of, zoals ik nu in een paar reacties las, dat mensen klapten omdat ze dachten dat het bij de show hoorde. Maar wel geklapt dus. Geklapt of niet geklapt. That??s the question!
  Hoe ik omga met fotografen? Dat soort dingen los je op met een grapje. Dat is namelijk mijn vak. Bij mij gebeurde het een keer in de tijd dat er nog filmpjes in het toestel zaten. Ik vroeg de camera aan de fotograferende dame en vertelde dat ze hem na de voorstelling op kon komen halen. Dat deed ze keurig. Ze mocht ook nog even met me op de foto. Later kreeg ik een boze brief van haar omdat ze bij de plaatselijke fotohandel nogal voor schut had gestaan.

  Dat klopte. Alle theatertechnici hadden in de pauze hun broek laten zakken en hun geslachtsdeel van zeer dichtbij laten vastleggen. En toen moest de keurige mevrouw aan de man van de plaatselijke fotowinkel uitleggen dat dit niet haar nieuwe hobby was. Of ik dat grappig vind? Zeer grappig zelfs. Sterker nog: ik had het bedacht. Tourneehumor noemen we dat.
  Het camera-incident kan natuurlijk ook Brabantse folklore zijn. Dat ze in Eindhoven zo met elkaar omgaan. Dat je na het fout parkeren van je auto je vervoermiddel terugvindt zonder buitenspiegels, een geknakte antenne en vier lekke banden. Dit alles onder het motto: Wie geen borden kan lezen moet maar voelen. Maar goed: Theo heeft zijn excuses aangeboden en de storm in het glas water is alweer gaan liggen.
  Over verontschuldigingen gesproken: Vandaag wil ik mijn oprechte excuses aanbieden aan embryo-minister Rouvoet. Ik heb in mijn stukje van vorige week een grove fout gemaakt door te stellen dat het secretariaat van zijn ministerie voorafgaand aan een bezoek van de minister belt met de mededeling dat de heer Rouvoet het op prijs stelt als hij met Excellentie wordt aangesproken. Dat is onjuist.

  Naar aanleiding van dat stukje ontstond er licht rumoer op de radio, internet en in diverse kranten. Ik las dat de minister her en der beschimpt is om dit ijdele gedrag. Daarom heb ik de feiten over deze kwestie nog even extra goed gecheckt. En inderdaad: ik heb mijn zegsman verkeerd geciteerd. En dat wil ik, zeker in het belang van de heer Rouvoet, onmiddellijk rechtzetten. Ik ben niet te groot om te buigen als ik een domme fout heb gemaakt. Zoals in dit geval: een voor de minister beschadigende fout. Er is door zijn secretariaat namelijk niet gebeld met het verzoek dat onze Andrรฉ graag Excellentie genoemd wil worden. Er is door het secretariaat gezegd dat de minister graag Zijne Excellentie genoemd wil worden. Sorry dus.
  Zelf ontkent de woordvoerder van Andrรฉ dat het gevraagd is, maar volgens mij mag je van God niet jokken.

 83. De meisjes starten vrouwenvoetbal promo toer tijdens WK
  De meisjes van de nieuwe startpagina voor vrouwen vrouwenvoetbalcompetitie.nl willen een einde maken aan het idee dat er heerst bij vele voetbalanalisten en verslaggevers dat vrouwen niet kunnen voetballen en er ook geen verstand van hebben.De Meisjes vinden dat vrouwenvoetbal wel degelijk een topsport is en ook die aandacht verdient.In het buitenland is het heel normaal dat er wedstrijden worden uitgezonden en worden de vrouwen als normale wezens behandeld.Hier komt de media niet verder dan vrouwen en vrouwenvoetbal belachelijk te maken in debiele reclamefilmpjes tijdens het EK.Juist voor de heren analisten ligt er hier een taak en zouden ze wat positiever over het vrouwenvoetbal moeten spreken.

 84. 1 van zijn besten dit jaar!
  Youp was zaterdag weer heeeeeeelemaal geweldig ๐Ÿ˜€

  zaterdag 7 juni 2008 door youp van ’t hek

  Theotraal
  Hoe leg ik het collega Maassen nou uit? We zijn Amsterdammers en Amsterdammers steken pas over als het voetgangerslicht op rood springt. Als iets niet mag dan gaat het bij ons kriebelen. Ik vrees dat hij bij zijn eerstvolgende Amsterdamse optreden kan rekenen op een zee van flitslicht. Wel een vrolijk gozertje die Theo. Jat af en toe een bekertje uit de prijzenkast van PSV en geeft die later weer keurig terug. Ik doe dat bij Ajax ook wel eens, maar daar merkt niemand het. De Amsterdamse prijzenkast is veel te vol. Wij letten hier niet op een Europacup meer of minder.

  Wel interessant dat hij het zaterdagavond aan de zaal overliet of hij die camera zou mollen of niet. Schitterend uitgangspunt voor puur cabaret. Het klapvee dat bepaalt. De democratie van Rita. 2008 ten voeten uit. U zegt, wij draaien. Prachtig was het geweest als Theo op het moment dat het volk middels een denderend applaus besliste dat de camera van dat lieve meisje stuk mocht, zijn optreden had stil gelegd en naar huis was gegaan. Voor dat crapuul wil je niet spelen. Dat geteisem wil je niet in je zaal. Dan had je schitterende theatrale verwarring gehad. En: iedereen had achteraf uiteraard ontkend dat hij geklapt had.

  Of, zoals ik nu in een paar reacties las, dat mensen klapten omdat ze dachten dat het bij de show hoorde. Maar wel geklapt dus. Geklapt of niet geklapt. That??s the question!
  Hoe ik omga met fotografen? Dat soort dingen los je op met een grapje. Dat is namelijk mijn vak. Bij mij gebeurde het een keer in de tijd dat er nog filmpjes in het toestel zaten. Ik vroeg de camera aan de fotograferende dame en vertelde dat ze hem na de voorstelling op kon komen halen. Dat deed ze keurig. Ze mocht ook nog even met me op de foto. Later kreeg ik een boze brief van haar omdat ze bij de plaatselijke fotohandel nogal voor schut had gestaan. Dat klopte. Alle theatertechnici hadden in de pauze hun broek laten zakken en hun geslachtsdeel van zeer dichtbij laten vastleggen. En toen moest de keurige mevrouw aan de man van de plaatselijke fotowinkel uitleggen dat dit niet haar nieuwe hobby was. Of ik dat grappig vind? Zeer grappig zelfs. Sterker nog: ik had het bedacht. Tourneehumor noemen we dat.

  Het camera-incident kan natuurlijk ook Brabantse folklore zijn. Dat ze in Eindhoven zo met elkaar omgaan. Dat je na het fout parkeren van je auto je vervoermiddel terugvindt zonder buitenspiegels, met een geknakte antenne en vier lekke banden. Dit alles onder het motto: Wie geen borden kan lezen moet maar voelen. Maar goed: Theo heeft zijn excuses aangeboden en de storm in het glas water is alweer gaan liggen.
  Over verontschuldigingen gesproken: Vandaag wil ik mijn oprechte excuses aanbieden aan embryominister Rouvoet. Ik heb in mijn stukje van vorige week een grove fout gemaakt door te stellen dat het secretariaat van zijn ministerie voorafgaand aan een bezoek van de minister belt met de mededeling dat de heer Rouvoet het op prijs stelt als hij met Excellentie wordt aangesproken. Dat is onjuist. Naar aanleiding van dat stukje ontstond er licht rumoer op de radio, internet en in diverse kranten. Ik las dat de minister her en der beschimpt is om dit ijdele gedrag. Daarom heb ik de feiten over deze kwestie nog even extra goed gecheckt. En inderdaad: ik heb mijn zegsman verkeerd geciteerd. En dat wil ik, zeker in het belang van de heer Rouvoet, onmiddellijk rechtzetten. Ik ben niet te groot om te buigen als ik een domme fout heb gemaakt. Zoals in dit geval: een voor de minister beschadigende fout. Er is door zijn secretariaat namelijk niet gebeld met het verzoek dat onze Andrรฉ graag Excellentie genoemd wil worden. Er is door het secretariaat gezegd dat de minister graag Zijne Excellentie genoemd wil worden. Sorry dus.

  Zelf ontkent de woordvoerder van Andrรฉ dat het gevraagd is, maar volgens mij mag je van God niet jokken.

  Youp van ??t Hek

 85. Gezellig….kom d’r maar in
  Zeg meneer Joppuh…..AL WEG ๐Ÿ˜ฎ Wij hebben de klok half 3 horen slaan. Waar wij om 16.00 uur als in het zonnetje zaten. Naast enkele bijzonder vriendelijke dames uit Casstricum.

  Op de valreep van de vrijdagochten sprak ik toevallig een buurman aan die eens met zijn hoofd in de krant had gestaan met een bekende van mij. Bleek dezelde, hij vroeg nog of we ook bij het Blues Festival kwamen kijken. Hij drumde in de Pull. En…..we zouden nog ff naar Liesbeth en Reina’s singleparty. Het ze allemaal (die over waren) mee kunnen krijgen
  naar de bijzonder gezellige singleparty, niet naar de Bull maar verdeurie…..wel 3x een berichtje bij Stappie achtergelaten. Wel leuk dat het over is gekomen en het was er gezellig druk. Ken jij Freek (was er ook bij) niet dan? Maat, collega, trainer/leider en familie van Rob????

 86. Op de camping van Oranje is het goed uit te houden. Zo goed zelfs dat de meeste fans de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. “We zijn hier voor de specifieke sfeer, de feesten. Duizend euro voor een kaartje? Ben je gek.”

  Camping Alpenblick is fraai gelegen aan de Thunersee, ongeveer 60 kilometer verwijderd van speelstad Bern. De sfeer onder de fans van Nederland is ontspannen. Zondag schijnt voor het eerst sinds de opening de zon. Een Zwollenaar: “Om negen uur beginnen we met het eerste biertje. Nee, thuis doe ik dat niet.”

  Ontspannen sfeer op Oranjecamping [/url]
  ๐Ÿ˜› ;D ๐Ÿ˜€

 87. @ ghehe: Interessant zeg; ga je heen? Wel lachen, in Zwolle op zondag 8) Zondag is er wel een mooie dag voor, maar het kost je natuurlijk de hele zondagmiddag. In elk geval een erg aansprekend onderwerp.

  Laatste stuk: De bevolking van Zwolle heeft de indruk dat ze niet serieus wordt genomen. Niet in de planvorming, omdat bij de presentatie van een project vaak geen wijzigingen meer mogelijk zijn, en niet in de architectuur, omdat die vaak sterk afwijkt van wat de Zwolse burgers waarderen. Hoe kunnen we die kloof tussen aan de ene kant bestuurders en architecten en aan de andere kant de bevolking verkleinen? Daarover gaat het Stentor Stadsdebat van 22 juni, van 14 tot 17 uur in Schouwburg Odeon. Dirk de Vries, hoogleraar bouwhistorie aan de Universiteit van Leiden, houdt een inleiding over de kwetsbaarheid van historische binnensteden, waarna vijftien bij de bouwprojecten betrokken Zwollenaren met elkaar in debat gaan, onder wie wethouder Van Dooremolen. Na de pauze kan het publiek vragen afvuren op de forumleden

 88. @ Dick, ik zit er wel over na te denken. Lijkt me eigenlijk best interessant. Of ik voldoende inhoudelijke bagage heb om er over mee te praten, betwijfel ik. Maar het bijwonen op zich is wellicht ook best leuk en interessant.
  ๐Ÿ™‚

 89. Trouwens, (3e reactie al, stalken is een kunstvorm :D) ga jij heen Dick? Volgens mij is dit ook zeker interessant voor Tjalling en John Tรถpfer, aangezien zij hier toch ook echt over nagedacht hebben….

 90. @Dick, ik kwam Bertus Schuit wel tegen, daar heb ik vroeger nog mee gevoetbald, een klein pittig middenveldertje en voor de duvel niet bang. Verder zat ik met een kleine onderbreking bij de Docter de hele avond bij Stap, zeg maar vanaf 9 uur tot half 2 zo’n beetje.

 91. @ ghehe; ik heb zoveel frustratie over inspraak van burgers overgehouden, van toen ik mijn best deed wat aan de “Knip” in Stadshagen te doen, dat ik denk “laat maar”.

 92. @ Joppuh: Bertus is 1 van de top-Zwollenaren. Alleen jammer dat ie fan is van de verkeerde voetbalclub ๐Ÿ˜‰

  Robby nog gesproken de laatste tijd?

 93. We zijn ook nog ff 1 biertje bij de 2 Heeren wezen drinken. Maar toen was het nog rustig. Als ik uit ben (en ik probeer eigenlijk ALTIJD) heb ik geen benul van tijd.

 94. Zeeg komt af en toe de toto doen en dan is ie weer weg, vroeger lustte hij wel meer, misschien nu ook nog wel maar dan thuis?

 95. Zat toevallig eens bij Stappie. Nou dat was echt een bliksembezoek, hij had zijn dochtertje bij zich. Ff afrekenen en…….echte zakenman he! 8)

 96. Dit is ook een aardige optie: De zender draait. Wat voor zender? EKfm is de lokale Nederlandse zender van Radio 1. Speciaal voor de Nederlandse fans. Zaterdag, drie uur voor de opening ging de schakelaar om en hoorden we Langs de Lijn op 90,5 Mhz.

 97. Bush: โคฝWat geweldig JP dat jij als enige naar mij toe kwam en daardoor de historische overwinning van Nederland op de Berlusconi??s miste!โค Balk: โคฝOh, geeft niets Sjors, ik wil tot het eind bij je zijn. Bovendien hou ik ook niet echt van voetbal en mijn waarnemer wel.โค Zo te zien had Wouter Bos het idd gezellig met Wim-Lex; ??t is Wouter van harte gegund. Al begrijpt hij nou ook weer niet zoveel van voetbal dat hij Ajaxied is!!

 98. Ach ja, je moet je tijd toch doorkomen. Zo mijn nieuwe achterband ophalen bij Euromaster, daar zat verdorie gewoon een hele steeksleutel in!! Gister terug van S.wijk. Ben nog fatsoenlijk thuisgekomen ook. Gelukkig was ik verzekerd en heeft iemand in een oranjeoverall vlak voor de voetbal de band verwisseld. Kosten zijn tuurlijk belangrijk, maar de ruime overwinning van Holland maakte alles goed!

 99. @Dick, jij bent geen echte Ajaxied anders had je wel geweten dat je Ajacied moet schrijven … dat een Feyenoorder dat jou nog verbeteren moet…lol ๐Ÿ˜€

 100. Serieus, ik heb me het altijd afgevraagd, weet jij ook Joppuh waarom je dat woord zo goed schrijft? Met deze uitgang x wordt cied :'(

 101. Ik heb daar een ander woord voor om het makkelijker te houden ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€

  Trouwens, de nieuwe pizza Campione al geprobeerd?

 102. Ook leuk Natascha, leuker tenminste als die bout-partij van nu :'(
  pizza Campione? Die oranje bedoel je? ๐Ÿ˜‰ Nog ff niet te snel de huid verkopen. Frankrijk heeft Henry & Vieira er ook weer bij. Maar het ziet er goed uit! Met 3 is 5 punt vast voldoende.

  Nu we iedereen gezien hebben zijn we het vast wel eens:
  Portugal, Nederland, Spanje & Duitsland maakten de beste (in Mofrikaans geval meest gedegen) indruk.

 103. Pizza Campione is meer een geintje in de euforie van gister toch, weet donders goed dat het nog een lange weg is.

  Sluit ik me inderdaad bij aan Dick, en wat een vreselijke baggerpot is het nu zeg.

  Trouwens G al terug? We hebben iig besteld voor zuid.

 104. windmolens waarom geen aparte topic?
  @ Ghehe

  En anderen die voorstander zijn van het plaatsen van windmolens.
  Er worden tientallenmiljoenen over de balk gesmeten door de regering geld dat wij allemaal moeten opbrengen door onder andere die idiote hoge heffingen op benzine en diessel.U en ik worden gewoon bedonderd.
  Lees http://www.libertarian.nl/NL/archives/000061.php
  Of http://books.google.nl/books?id=iS-6vmebqIkC&pg=PA59&lpg=PA59&dq=windmolens minister&source=web&ots=VwVOT9O9f3&sig=mkPS2_UHx2BasMxS3IfxgYOk7YE&hl=nl#PPA79,M1
  Denemarken een van de eerste landen van de wereld die windmolens plaatste en dus voorloper was van windenergie heeft ondertussen ingezien dat deze dingen totaal niets opleveren maar wel zorgen voor verommeling en aantasting van het leef milieu en plaatst ze niet meer.
  lees ook [urlhttp://books.google.nl/books?id=iS-6vmebqIkC&pg=PA59&lpg=PA59&dq=windmolens minister&source=web&ots=VwVOT9O9f3&sig=mkPS2_UHx2BasMxS3IfxgYOk7YE&hl=nl#PPP1,M1][/url]

  Welke politieke partij in Zwolle wil hier op reageren?Wil zijn nek uitsteken om dit aan de orde te brengen?

 105. Ajaxied, ook niet Ajaxcied, maar Ajacied. @Dick, ik heb het altijd zo gelezen, ook in de officiรซle stukken, maar ethymologisch gezien kan ik de spelling niet verklaren, of het zou de Griekse variant moeten zijn, waarmee ik dan niet Grieks in fysieke zin bedoel ๐Ÿ˜‰

 106. Ja groeten Joppuh, dat ik het 1x verkeerd schreef wil nog niet zeggen dat ik niet weet hoe ik mezelf moet omschrijven! Ajacied 8)
  Haha goed dat je de fysieke kant erbij haalt. Misschien moet ik me met mijn vraag dan maar naar die hoek. Ken niemand die er zo openlijk expert in lijkt te zijn……ah Kittekat (de voetbalreportster van http://www.sargasso.nl ๐Ÿ˜›

 107. Wel interessant Tjalling! Als die man gelijk heeft, begrijp ik je stelling t.o.v. windmolens beter natuurlijk.
  Achter welk principe ik wel achter blijf staan is; als we duurzame energie (dan wel met voldoende rendement) kunnen verkiezen boven vervuilende alternatieven, dan vind ik dat we die moeten inzetten, ook als uitzicht of portemonnee daaronder te lijden hebben. Dat vind ik een stukje verantwoordelijkheid voor de lasten die wij moeten nemen, wanneer we ook de lusten van electriciteite willen ervaren.

  Maar ja, wat die windmolens betreft, als die molens werkelijk niet doeltreffend blijken, dan lijkt mij een uitvoerig onderzoek zeker op zijn plaats….

 108. Joppuh gaat verder op zijn Grieks. Handige site idd Gretha, ook maar eens opslaan. Van mij krijgen de windmolens het voordeel van de twijfel. Kan ook komen omdat ik het nog niet gelezen heb, sorry Tjalling.

 109. ๐Ÿ˜€ Plantje, ik heb er nog geen geluid uit kunnen persen, maar de titels van de platen zijn veelbelovend. Patatje, ook uit het Limburgse?

 110. Hebben de patatten ook een versie van Nena? Niet in de band zeker; pfff mocht er wel wezen! Nu op 3fm. Heb de Patatten trouwens in Zwollywood uitgenodigd via het gastenboek.

 111. @Tjalling: Windmolens leveren dus te weinig op ten opzichte van de elektriciteitscentrales die we nu hebben. Bovendien is het een probleem dat ze niet continue elektriciteit leveren. Dit komt wel overeen met het gevoel wat ik hier over had. Ook geloof ik wel dat de winst voor het milieu van windmolens ten opzichte van de elektriciteitscentrales op fossiele brandstoffen te verwaarlozen is.
  Ook heb ik gelezen dat specialisten op het gebied van electriciteitsopwekking van mening zijn dat Nederland gewoon niet zonder grootschalige opwekking kan.

  Maar wat dan? Fossiele brandstoffen raken op den duur op en daar zullen we toch een alternatief voor moeten hebben.
  Er zijn volgens mij twee alternatieven: (1) Kernenergie of (2) Een veelvoud van vormen van energieopwekking die elk op zich niet genoeg zoden aan de dijk zetten, maar samen toch een heel eind kunnen komen. Verder moet er toch veel winst gehaald kunnen worden door zuiniger met energie om te gaan.

  Ik ga voorlopig nog steeds van uit dat onze huidige centrales hun tijd gehad hebben en kies dan voor alternatief 2 (waar dus ook windmolens bij horen).

 112. De Patatten komen uit de omstreken Eindhoven. In ieder geval Noord-Brabant.

  Ik ken ze nog uit de tijd van Nico Haat en Vader Macabraham ๐Ÿ˜€

  Ze zijn overigens niet alleen leuk, maar muzikaal gezien ook nog ERG goed!

  Precies: op naar log 20!

 113. @ Bernhard,

  Als die windmolens daadwerlelijk iets zouden kunnen betekenen in de energie vorzienning dan ben ik het volkomen met je eens.Maar gezien de vele publikates en raporten van wetenschappers waaruit blijkt dan het hier om promilen gaat dan zijn die investeringen(een molen kost 1.5 miljoen) en al de overlast en landschaps vervuiling het niet waard.
  Er zijn 20.000 twintig duizend molens nodig om รฉรฉn kolen centrale te vervangen.!!!
  Wat zou het alleen al aan energie kosten om deze molens te bouwen?

 114. @bernard

  Kernenergie in de huidige vorm heeft hetzelfde probleem als kolen/olie/gas, de brandstof is eindigend.

  Er is op dit moment geen enkele manier om k.o.g.-centrales geheel te vervangen door รฉรฉn of meerdere alternatieven. Dus er moet (moest eigenlijk) veel meer geld in research worden gestopt. VEEL MEER.

 115. Maar hoeveel jaar wordt er nu eigenlijk al research gedaan. Nog langer nog meer geld? Dat laatste vast want het zijn natuurlijk niet de goedkoopste jongens en meisjes….
  En internationaal? Kunnen we internationaal niet wat opsteken van elkaar?

  Werkt hier iemand in de energiewinning-sector?

 116. Ik soort van ๐Ÿ™‚

  Maar Dick, met HEUL VEUL meer geld bedoel ik, gooi er maar eens het totaal internationaal bruto product een paar keer tegen aan. Dat is wat je namelijk nodig hebt om Kernfusie rendabel te maken en een start te maken om onze olie infrastructuur om te bouwen naar elektrisch (waterstof bijvoorbeeld). Maar dat kan wel werken, kost alleen een boel. Zoals het er nu uitziet is een goed werkende kernfusie centrale het enige antwoord (nou ja, meerdere van die dingen).

  Gelukkig zijn ze nu bij de CERN bezig om kernfusie rendabel te maken (is ze al gelukt in Engeland, maar dat was een heel kleintje met 0,0005% (of zoiets) rendement). Dat is een internationaal project trouwens.

 117. Dat CERN daar verwacht ik veel van!

  Zelf heb ik een paar jaartjes bij Electrabel gezeten en daarvoor een paar jaartjes bij Gasunie. Dus de interesse is er wel ๐Ÿ™‚

  Ik verwacht eigenlijk dat de toekomst is: Kernfusie om electriciteit op te wekken en waterstof om auto enz op te rijden.
  Mensen willen voor hun autootje (over het algemeen) toch een verbrandingsmotor hebben. Als je verwacht dat mensen daadwerkelijk over zullen stappen op een geruisloze electrische auto denk dan maar eens na over hoe weinig mensen er in Nederland met een automaat rijden. En dat terwijl een automaat eigenlijk veel handiger rijdt! Maar dat is alleen maar omdat we allemaal sukkels zijn die (net zoals ik zelf) “de zaak het liefste zelf een beetje in de hand houden” ๐Ÿ˜‰

 118. Maar Cern “klinkt als” betrokken bij kernonderzoek, dus afhankelijk?
  Waarom zijn bijvoorbeeld wind- en zonne-energie economisch gezien niets? Ze zijn wel mileuvriendelijk. Heb je tegenwoordig ook nog dat ged*nder met kernafval?

 119. Ik zou er nog eens goed over moeten lezen (en Japser weet er ook vast wel wat van te vertellen), maar ik meen dat er bij kernfusie weinig tot geen radioactief afval vrijkomt. Ik denk dat dat de schoonste energie is die je zou kunnen krijgen.

  Ik vind wind- en zonneรซnergie prima! Zelf heb ik ook groene electriciteit. Maar nu krijg je weer overal molentjes enz enz. Als je met een centrale kernfusie reactor veel energie kunt opwekken lijkt me dat meer wenselijk.

  CERN heeft dus wel met kernenergie te maken, maar het gaat juist niet om het splitsen van atomen, maar het fuseren ervan. ERG interessant! Dat op zijn minst!

 120. Het is sowieso tijd voor log 20, want deze begint een beetje stuk te gaan ;D

  Tenminste op mijn pc lopen de lettertjes te ver door…en op mijn laptop waren die vakken ook al te groot.

 121. Het afval product van Kernfusie is Helium en een neutron (die je weer gebruikt). Sterker nog, geen enkel product dat er in gaat, gebruikt wordt of er uit komt is radioactief.
  Waterstof er in, Helium en energie er uit. Heerlijk toch.
  En nog eens heel veilig ook, want je moet je best doen om het proces bezig te houden ipv er voor te zorgen dat het niet uit de hand loopt (zoals bij kernsplitsing). Zet de beveiliging uit en het proces stopt.
  Helaas heb je nogal wat apparatuur er om heen nodig om het bezig te houden, en dat kost heel veel energie (ze werken met een plasma muur). Op dit moment helaas meer energie dan dat er uit het proces te halen is.

 122. Dit leek een aardig bezwaar:

  Helaas heb je nogal wat apparatuur er om heen nodig om het bezig te houden, en dat kost heel veel energie (ze werken met een plasma muur). Op dit moment helaas meer energie dan dat er uit het proces te halen is.

 123. 216e @Joppuh: In “het krantje van Miranda” staat: “Stappie halveert bij elk Oranjedoelpunt een biertje in prijs”!!! ๐Ÿ˜ฎ En een gratis biertje als Oranje wint.

  Dus maandag kostte het overheerlijke vocht eerst zeg maar 2 Euri na de 1-0; 1 Euri, na de 2-0; 50 cent en vanaf ongeveer 22.15-22.30 kon je ze voor 0.25 achterover mikken ๐Ÿ˜›
  Gelijk na de wedstrijd een rondje van de zaak. Vast gezellig geweest daar…..

 124. Dan smaken ze nรณg lekkerder, mmmmmmmm. Goed dat ik altijd op de fiets ben want van dronkenschap kon ik niet meer loop’n! ๐Ÿ˜€

 125. 222…

  Een voetbalfreak is ze niet. Dus verbaasde Roelly zich aanvankelijk over gebeurtenissen die het legioen, en ik inmiddels ook, als heel gangbaar beschouwt. Zoals: gasten die ruim 1000 euro aan taxikosten aftikken omdat ze geen idee meer hebben op welke camping ze nou stonden. Dan laat je de chauffeur toch stoppen op alle 32 kampeerterreinen in de omgeving! Of: bezoekers die een willekeurige iglo openritsen om in een onbekende slaapzak te kruipen, waarna de rechtmatige eigenaar een andere crashplek opscharrelt. Af en toe denkt ze nog: mijn hemel, dat zit straks weer overdag op kantoor mijn verzekeringen te regelen. Oranje moet de schaal wel grijpen met zo’n aanhang.

  Bronpagina ;D

 126. 226

  Trouwens zeker wel doen hoor kernfusie! Daar moeten ze echt in investeren! Als ze dat goed van de grond krijgen heb je zo alle problemen opgelost!

  In รฉรฉn grote klap?

 127. 233
  @Plantje

  Dรฉ beste en goedkoopste manier voor energiewinning is toch nog altijd via zonnecollectoren.
  Als er in de Noord-Afrikaanse woestijn dergelijke collectoren worden neergezet met een oppervlak van ongeveer Nederland, dan kan heel Europa van gratis energie worden voorzien.

 128. Waar haal je die wetenschap vandaan Larry?

  Ik ben het wel met je eens, dat het zeer schone energie is. Maar of het het beste en goedkoopste is weet ik niet. Heb je niet erg veel verlies in electriciteit als je het van Noord-Afrika hier naartoe haalt?

 129. @Plantje
  Waar het ik dat gelezen had zal ik proberen terug te vinden. (Zal wel even duren in de chaos van mijn kompjoetert) ๐Ÿ˜€
  Het verlies van energie?
  Vanaf Noorwegen wordt ook ‘groene’ stroom aan Nederland geleverd, dus zoveel verlies zal er niet optreden.

  Het heikele punt in deze is, dat de olie- en energiemaatschappijen dit moedwillig blijven tegenhouden, want met een dergelijk goedkope energiebron verliezen zij hun macht.
  En dat willen zij ten alle tijde voorkomen.

 130. Dank je Dick! Een stukje naar mijn hart!

  Doet me er aan denken toch maar eens mijn steun voor Greenpeace op te zeggen. Ik vind dat ze tegenwoordig te veel dingen doen in een gebied waar ik niet achter sta.
  Maar eigenlijk geldt dat wel voor alle natuur/milieu organisaties ๐Ÿ™

 131. @Dick

  Daarom moet er dus nu veel geld in gestopt worden, zodat ze een manier vinden om een positief rendement te krijgen ๐Ÿ™‚

 132. Ja, dat is dan wel weer jammer, hadden we ze hebben goed kunnen inmaken……… >:( Maar voorlopig zingen ze wel weer een toontje lager……. ;D

 133. @ Japser 19:37 ik heb Ned-Dui in de finale gepoelt maar het er wel 100 Euri voor over als de Mofjes de finale niet halen ๐Ÿ˜€

 134. Ons park ๐Ÿ˜ฎ
  Avontuurlijk zeg, allemaal tenten.
  @ Larry: je Opgezwolle-link is al bekend hier. Toch bewaar ik em ๐Ÿ˜‰

 135. T begon net in de supermarkt al 2 oude mannetjes (70 ): ”We hebben vanavond een Duitse scheidsrechter, t zal wel niets worden dan.” ๐Ÿ˜€ ;D

 136. hahaha Japser, daar zeg je nog eens wat. Anderzijds, ik denk dat we de oorlog nu wel een keer kunnen vergeten, maar ik vind de Duitsers tijdens voetbal altijd wel de leukste om mee te sollen. Gezonde plagerij. Ik heb, toen Duitsland had verloren en NL daardoor verder kwam, willekeurige Duitsers ’s nachts opgebeld om ze te bedanken voor hun steun. ๐Ÿ˜€

 137. Bovendien (ff generaliseren) beschikken ze over het algemeen over bijzonder weinig humor (ook niet de gezelligste koppies), zijn ze immer punktlich en materialistisch. Maar ze hebben vaak wel lekkere dochters….”vergeten” is niet het goede woord ghehe.
  Gister Youp bij studio sportzomer. Het beeld van de wedstrijd: Een Belgische scheids (humor) staat met zijn arm recht, iets omhoog aan te geven waar Ballack heen moest.

  Vind “Wo ist der Bahnhoff van Koot&Bie” nog immer geweldig
  En John Cleese heeeeeeeeeeelemaal super: Don’t mention the war
  ๐Ÿ˜€

  Jammer dat we de mofjes als “vijand” zijn kwijtgeraakt, omdat iemand besloot “moslims” te gaan bashen :'(

 138. Vond deze wel aardig:

  Niet doer! Rita te Hoer
  Je hebt wel eens een lege agenda in het weekend. Dan kan je behoefte hebben aan betaald vrouwelijk gezelschap. Kay van der Linde, spindokter, heeft een mooie aanbieding: Rita Verdonk schuift tegen betaling van 10.000 euro bij je aan tafel bij tuinfeesten en barbecues. Dat is andere koek dan die suffe boekhoudersfamilie van je. Gezellie! Zo komt Trots op Nederland een beetje aan de centen en is Rita ook lekker onder de pannen. Vergeet even niet te vragen aan Kay van der Linde, spindokter wat ze lust. Een hint: er gaat wel een roseetje of twee in. En geen rotzooi van de Aldi graag. Vijf dagen voor de copieuze maaltijd moet het geld zijn overgemaakt, anders vreet je maar alleen. Nou niet meteen roepen dat Rita zichzelf voor dik geld verhuurt en dat het wel een hoer lijkt. Want voor je het weet is ze weer aangifte aan het doen.

 139. @Ghehe

  Bij mij heeft het ook niets met de oorlog te maken hoor maar nog steeds met ’74 ( ook al was ik er toen nog niet eens ๐Ÿ˜‰ maar ach je krijgt wat mee)

Reacties zijn gesloten.