Voorbeschouwing PEC Zwolle – Fortuna Sittard

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Na een vrij weekend waarin het Nederlands Elftal zich kwalificeerde voor het EK voetbal van volgend jaar zomer, hervat PEC Zwolle zaterdagavond om 19.45 uur de competitie met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Naast het succes van Oranje was het ook feest voor Thomas Lam. De verdediger wist zich met Finland vorige week vrijdag voor het eerst in de geschiedenis te kwalificeren voor een internationaal eindtoernooi. Een 3-0 zege op Liechtenstein volstond ruimschoots. Afgelopen maandagavond kwam Lam een half uur in actie in Athene tegen het Griekenland van voormalig PEC Zwolle-coach John van ’t Schip. Deze wedstrijd om des keizers baard ging met 2-1 verloren. Lam kan zich dus gaan opmaken voor een drukke zomer.

PEC Zwolle verloor in de vorige speelronde, voorafgaand aan de interlandbreak, op bezoek bij FC Twente. Een tegenvallende eerste helft kon in de Grolsch Veste niet meer worden omgedraaid, waardoor het bij 2-1 voor FC Twente bleef. Fortuna Sittard wist te winnen van concurrent ADO Den Haag. Hierdoor passeerde het PEC Zwolle op de ranglijst. Op dit moment heeft Fortuna Sittard twee punten meer dan de Blauwvingers. Directe concurrenten in de onderste regionen RKC Waalwijk en FC Emmen staan zondag om 14.30 uur tegenover elkaar.

Fortuna Sittard wist dit seizoen tot nog toe te winnen van ADO Den Haag, VVV-Venlo en Feyenoord. Alle drie de zeges werden in het eigen stadion geboekt. Buiten Sittard won de ploeg van trainer Sjors Ultee nog niet en behaalde het slechts één punt. Dit was op bezoek bij sc Heerenveen. Uitblinkers bij Fortuna Sittard zijn dit seizoen middenvelder Mark Diemers en aanvaller Amadou Ciss. Diemers scoorde vijf keer, waarvan drie keer tegen streekgenoot VVV-Venlo. De 20-jarige Ciss werd door Fortuna Sittard overgenomen van het Franse Pau FC. Dit bleek een goede zet, want de jongeling scoorde ook al vijf keer in de Eredivisie. Tevens was hij twee keer aangever.

Vorig seizoen boekte PEC Zwolle in de thuiswedstrijd een grote zege op Fortuna Sittard. Het werd liefst 5-0 voor de Blauwvingers. Vito van Crooij zette PEC Zwolle op een 1-0 voorsprong. Branislav Ninaj moest al in de eerste helft het veld met een rode kaart verlaten, waarna PEC Zwolle met een man meer op het veld nog vier keer scoorde. De goals werden gemaakt door Younes Namli, Lennart Thy (2x) en Mike van Duinen.

Pelle Clement is aan de kant van PEC Zwolle terug van zijn schorsing, waardoor hij de wedstrijd tegen FC Twente aan zich voorbij moest laten gaan. Middenvelder Gustavo Hamer staat op scherp en zal bij een volgende gele kaart een wedstrijd toe moeten kijken. Overigens ontmoeten PEC Zwolle en Fortuna Sittard elkaar al snel weer. Op dinsdag 17 december om 20.45 uur nemen beide ploegen het in Limburg tegen elkaar op in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

Joey Kooij heeft de leiding over PEC Zwolle – Fortuna Sittard en wordt geassisteerd door assistent-scheidsrechters Jermain Lapar en Dave Goossens. Official is Alex Bos. VAR is Erwin Blank en hij wordt op zijn beurt bijgestaan door Roan van Marrewijk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)