Vijf jaar groenrenovatie in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – ´Licht op Groen´ is het Zwolse plan voor het wegwerken van achterstallig groenonderhoud. Van 2003 tot 2020 is er ieder jaar budget om beplanting in de stad op te knappen en het groen opnieuw in te richten. In 2002 is dit plan opgesteld omdat de kwaliteit van bomen en heesters onder het basisniveau was. Ieder jaar is hiervoor €110.000,– beschikbaar en voor de uitvoering van het werkplan 2008 nog eens €140.000,– extra.


De freule van Park Eekhout kreeg zondag al het eerste exemplaar…

Met het renovatieplan wordt de komende jaren het groen weer zorgvuldig, sociaal veilig en onderhoudsvriendelijk ingericht. Tussen 2003 en 2007 zijn zo in honderd straten bomen en heesters vernieuwd en een aantal parken zoals het groen aan de Badhuiswal en de Potgietersingel, rond de speeltuin in Assendorp, langs de Vondelkade en in het Azaleapark.

5 jaar ´Licht Op Groen´

Een overzicht van de groenrenovatieprojecten en de achtergrond is verzameld in het boekje ´5 jaar Licht Op Groen´ dat wethouder Kenkhuis donderdag presenteert in de Wipstrik, één van de wijken waar dit jaar groenrenovatie plaatsvindt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)