Odeon De Spiegel biedt compleet programma

Foto van auteur

Zwolle – Het theatermagazine 2008-2009 is uit! De programmeurs van Odeon De Spiegel theaters zijn er weer in geslaagd bijna 400 prachtige, ontroerende en bijzondere voorstellingen te programmeren. “Zwolle gaat een prachtig theaterseizoen tegemoet!” Dinsdagmiddag reikte directrice Gijsje van Honk het eerste magazine uit tijdens een perspresentatie. De digitale versie is vanaf donderdag 10.00 uur door het publiek in te zien.

Het aanbod van de Zwolse theaters wordt steeds completer. Het programmaaanbod is van 130 naar 150 voorstellingen gegroeid, er worden diverse arrangementen aangeboden en rond sommige voorstellingen vinden workshops plaats. Odeon De Spiegel krijgt veel complimenten van zowel het publiek als ook van de artiesten. Ze komen graag naar Zwolle terug. Onder andere nieuw is, dat de theaterbezoekers in de pauze een gratis drankje krijgen. Lange rijen voor een bar behoren daarmee in het nieuwe seizoen tot het verleden. In vergelijking met afgelopen seizoen presenteert Odeon De Spiegel theaters komend seizoen meer festivals: een Chinafestival, Dansweek, Bluesnight, Peuterfestival en Sprookjes driedaagse aan de Blijmarkt. En natuurlijk ontbreken de grote namen niet. Youp van ’t Hek komt, evenals Najib Amhali, Plien en Bianca, Herman Finkers, Jochem Myjer, Bløf, Di-rect, Within Temptation, Capella Sint Petersburg, de Nederlandse Bachvereniging & het Nederlands Blazersensemble, musicals als Ciske de Rat, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (de opvolger van Evita), Hans Teeuwen, Rolling Stone Bill Wyman, Tineke Schouten en de 3 J’s.

De toneelliefhebbers kunnen komend seizoen hun hart ophalen met stukken als Het Temmen van de Feeks van Toneelgroep Amsterdam, Kopenhagen van het Nationale Toneel, Liefdesbrieven met Anne-Wil Blankers en Paul van Vliet en De Ploeg met Ben Hur. Extra bijzonder is de toneelmarathon Tien Geboden van NTGent; Een maar liefst zes (!) uur durende voorstelling, met in de pauze een diner in de foyer. Iedereen moet 1 november vast vrijmaken in de agenda. Het internationaal gerenommeerde Boris Eifman Ballet uit Sint Petersburg komt dan naar Zwolle. En wat dacht u van de Guang Dong Modern Dance Company en het Nederlands Dans Theater I? Zeer opmerkelijke wereldmuziek kan verwacht worden van o.a. Dizu Plaatjies, Christina Branco en Habib Koité. Maar ook Bharati en Fire of Anatolia zullen een diepe indruk achterlaten met weergaloos en exotisch entertainment.

Ook voor de jongste bezoekers is weer een prachtig programma samengesteld. Zoals, de première van De Koning en de Rest van Theatergroep Gnaffel, Batte van Huis aan de Amster/Theatergroep Wederzijds, Knofje en Kruistocht in Spijkerbroek.

Huis-aan-huis verspreid

Net als vorig jaar wordt het theatermagazine vanaf 28 mei huis-aan-huis verspreid in Zwolle en wijde omgeving. Op de website van Odeon De Spiegel theaters is een overzicht te zien van alle postcodes die het magazine ontvangen. Gasten die buiten het verspreidingsgebied wonen krijgen het magazine via de post thuisgestuurd.

Uniek in Nederland: e-tickets

Op 28 mei om 10.00 uur gaat de website met het nieuwe aanbod ‘de lucht in’. Reserveren voor het nieuwe seizoen gaat het eenvoudigst en voordeligst via www.odeondespiegel.nl. Als eerste theater in Nederland biedt Odeon De Spiegel theaters haar bezoekers dit jaarde mogelijkheid om te kiezen voor e-tickets. Gasten ontvangen dan geen fysieke kaarten via de post, maar krijgen een digitaal toegangsbewijs in hun online account. Een uitdraai hiervan is dan het toegangsbewijs. Kaarten kunnen dan tot op de dag van de voorstelling veilig in het account blijven staan.

Gasten die geen gebruik kunnen maken van internet, kunnen hun bestelling doorgeven via het papieren bestelformulier achterin de gids.

Loten: eerlijk via de digitale notaris

Net als het afgelopen seizoen maakt iedereen in het voorseizoen evenveel kans op kaarten, aangezien de bestellingen worden ingeloot door de digitale notaris. De eerste lotingronde vindt plaats op 16 juni en de tweede op 30 juni. Alle bestelformulieren die na de 30e  binnenkomen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.