Studenten verrassen bezoekers met slagwerkshow

Foto van auteur

Zwolle – Tot en met donderdagavond speelt de wereldberoemde percussiegroep STOMP in de Spiegel in Zwolle. Eerstejaarsstudenten Muziek van het Deltion College lieten dinsdagavond voor het begin van de voorstelling hun talenten zien aan de bezoekers van het programma.

Vanaf half januari zijn de Deltionstudenten al gestart met de voorbereidingen voor hun optredens. Muziek maken zonder instrumenten. Met behulp van voor de hand zijnde attributen een geimproviseerd muziekstuk ten gehore brengen. Als voorbereiding hebben de studenten in een verlaten fabriek al opgetreden, waarvan opnames zijn gemaakt voor een DVD. Echter geen optreden is gelijk, omdat het grootste deel van de optredens afhankelijk is van de omgeving en het publiek. Het blijft improviseren. De show is verdeeld in drie onderdelen; Bezems, Bekers en Slagwerk zijn hierbij de sleutelwoorden. Het laatste optreden op 29 mei dient tevens als afstudeeropdracht van Thijs van Lier. Thijs is student aan het Conservatorium te Zwolle. Hij heeft deze opdracht met beide handen aangegrepen om zijn opleiding tot docent Muziek, succesvol af te kunnen ronden. Het is zijn uitdaging om deze jonge groep studenten te begeleiden naar een imponerende slagwerkshow.


Van Lier geeft de studenten instructies…

“Uiteraard is het spannend, want de omstandigheden zijn elke keer anders en de bedoeling is dat het de studenten lukt om het publiek bij hun optreden te betrekken. Dit was wel even moeilijk voor een aantal van de studenten, maar ze hebben de afgelopen weken hard gewerkt en ik heb er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken,” zegt Thijs van Lier.

De optredens vinden plaats op 28 en 29 mei om 19.45 uur De studenten begeleiden de bezoekers vanaf de parkeerplaats van De Spiegel. De voorstelling van STOMP op woensdagavond nog niet uitverkocht!

1 gedachte over “Studenten verrassen bezoekers met slagwerkshow”

 1. stomp
  Hallo Thijs en alle studenten Artiest muziek 1
  Geweldig resultaat!
  Heel jammer dat ik niet in de gelegenheid was een van de voorstellingen te bezoeken.
  Op naar een volgende actie,
  groetjes, Agnes

Reacties zijn gesloten.