Berkum wil revanche bij Buitenpost

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Buitenpost, dat tot nu toe stroef draait maar het de Zwollenaren vorig jaar akelig lastig maakte. Er valt voor de bezoekers dus wel wat goed te maken, ook gezien het zure verlies van Berkum van afgelopen week.

“Buitenpost zal waarschijnlijk weer zwaar verdedigen op een niet al te best veld. Dat wordt dus lastig voetballen,” verwacht Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. “Met onze aanvallende kwaliteiten moeten we ook daar tot kansen kunnen komen, maar dan moeten ze er, anders dan vorige week, nu ook ingaan.”

Berkum slaagde er in de vorige jaargang in Buitenpost niet in om de stugge defensie van de Friezen te ontmantelen, zodat het daar bij 0-0 bleef. In Zwolle zat zelfs een punt er niet in voor de thuisclub, want toen ging Buitenpost met een 0-1 zege aan de haal. Dat doelpunt viel al snel en dat was een scenario waar iedereen aan Berkum-kant voor vreesde. Ondanks forse druk slaagden de Zwollenaren, die het laatste halfuur met een man meer speelden, er niet in om door de Buitenpost-verdediging te komen en zelfs een penalty was toen niet aan de thuisclub besteed.

Het nieuwe seizoen verloopt nog niet bepaald naar wens voor Buitenpost. De ploeg van trainer Jasper Bouma won nog maar één keer en bungelt samen met De Dijk en DETO onderaan de ranglijst van de Hoofdklasse B. Buitenpost heeft daarbij het slechtste doelsaldo, zodat de Friezen zelfs de rode lantaarn in handen hebben. Ook vorige week kreeg coach Bouma het lek nog niet boven want toen verloor Buitenpost met 3-0 bij HZVV. Het stond daar, na een dekkingsfout bij Buitenpost, al snel 1-0 maar het duurde tot een kwartier voor het slot voor HZVV de marge verdubbelde. Toen Joost Jesse Visser, na een HZVV-corner, even later met een eigen doelpunt voor 3-0 zorgde was de achtste Buitenpost-nederlaag van dit seizoen een feit.

Berkum zette de laatste weken een aardige serie neer met drie overwinningen op rij, maar afgelopen zaterdag was de 2-3 thuisnederlaag tegen Volendam een lelijke streep door de rekening. De ploeg van trainer Hoekstra kwam twee keer op voorsprong door doelpunten van Marc en Chris van der Meulen maar verzuimde een hele serie riante kansen op meer te verzilveren. Toen Volendam na rust voor de tweede keer langszij kwam raakte Berkum de grip op de wedstrijd kwijt en nam Volendam de regie over. Aan Zwolse zijde hoopte men in ieder geval nog een puntje aan het duel over te houden, maar een kwartier voor het slot sloegen de goed voetballende gasten voor de derde keer toe en droop Berkum met lege handen af.
Ondanks dat wrange verlies zakten de Zwollenaren op de ranglijst maar één plaatsje naar een achtste plek en de achterstand op de top is overbrugbaar. Berkum zal echter heel wat efficiënter met de kansen om moeten gaan dan vorige week én een beter antwoord op de hechte Buitenpost-defensie moeten vinden dan vorig seizoen.

De wedstrijd Buitenpost-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter, die op Sportpark De Swadde aan de Jeltingalaan 80 in Buitenpost op het vroege aanvangstijdstip van 14.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)