Het weer: Kans op mist en koud

Foto van auteur

Rhijnvis Feithlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zondagochtend moet rekening worden gehouden met mist, mogelijk dichte mist. Daarbij ligt de temperatuur onder het vriespunt. Dat levert daken, grasvelden en weilanden op die door rijp wit zijn geworden. En misschien is het op bruggen glad. De temperatuur ligt ’s morgens in de buurt van -3 °C op neushoogte. Aan de grond nog een paar graadjes meer vorst. De eerste decemberdag gaat winters van start.

Maar het blijft overdag niet vriezen, in de loop van de ochtend kruipt het kwik omhoog. Een stijging boven het vriespunt, tot een maximum van een waterkoude 4 graden. Zelfs dat wordt niet bereikt als de mist hardnekkig is, en die kans bestaat. De temperatuur komt dan slechts weinig boven nul. Om nog meer teleurstelling te voorkomen, kun je deze zondag ook beter geen grote verwachtingen van de zon hebben.

Er trekt hoge en middelbare bewolking over de stad en de vraag is of daar doorheen te komen is. Een flets zonnetje vanachter wolkensluiers lijkt het best haalbare. De wind is zwak uit overwegend noordelijke richtingen. Dat zuchtje wind drukt de gevoelstemperatuur een beetje.

In de nacht naar maandag blijft er enige bewolking aanwezig boven Zwolle. Die verhindert sterke uitstraling. Het koelt daardoor minder ver af dan in de vorige nacht. Een minimumtemperatuur van 0 °C of er net iets onder. Er is kans op mist in de ochtend. De rest van de maandag ziet Zwolle een mix van wolken en zon bij 7 graden in de middag. Het blijft droog.

Na maandag staat er een week met nog meer droog weer op het programma. De ene dag heeft de zon grotere kansen dan de andere bij ongeveer 7 graden. ’s Morgens is mist mogelijk.

Vrijdag of in komend weekend vindt waarschijnlijk een overgang plaats naar natter en zachter weer. Meer daarover in de volgende weerberichten hier op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)