Doop solarboat studenten Windesheim Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Woensdag is de solarboat van het Final6 team van Hogeschool Windesheim gedoopt. Het team met de fonkelnieuwe boot doet wederom mee aan de jaarlijkse Frisian Solar Challenge 2008.

“Gefascineerd door het geweldige succes van FNSC2006 hebben we ons als team laten verleiden nog eenmaal mee te doen met Frisian Solar Challenge 2008. Als team zijn we tot de conclusie gekomen dat het erg jammer zou zijn als we onze opgedane kennis en ervaring overboord gooien. En daarbij komt dat we nog eenmaal willen laten zien waartoe we als team van jonge ingenieurs in staat zijn.” Een van de quote’s op de website van het Final6 Solarboat Team. Dit team bestaat uit 5 afgestudeerde werktuigbouwkundigen afkomstig van hogeschool Windesheim en een studente economie van de Universiteit van Maastricht. Een unieke combinatie, voor een unieke race.

De Frisian Solar Challenge is namelijk een race waar alleen boten aan mee mogen doen die varen op zonne-energie. Deze race is internationaal en zal het parcours van de elftstedentocht in 6 dagen volgen. Binnen het team heeft een ieder zijn eigen specialiteit, iets wat de technische hoogwaardigheid moet waarborgen. Samen wordt gezocht naar toepassingen om tot een optimaal resultaat te komen.

De specialisten zijn klaar met het optimaliseren van het rompontwerp. Nadat het 3d ontwerp vertaald is naar bestanden voor het maken van de dummy, is deze in delen geproduceerd bij 3El company. Nadat de delen uitgelijnd waren, zijn ze aan elkaar geplakt. Ook is de romp gestrookt om een de dummy tot een geheel te maken.

Op 28 mei a.s. presenteerde team haar solarboat voor de eerste maal aan het publiek en gaf uitleg over de praktische invulling van duurzaamheid.

Overige informatie check: www.final6.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)