Nieuwe Zwolse studentenvereniging COS voor creatieven

Foto van auteur

Logo COS

Zwolle – Met COS, de Creatieve Ondernemende Studentenvereniging, heeft Zwolle er een nieuwe studentenvereniging bij. Een die zich speciaal richt op studenten van creatieve (beroeps)opleidingen.

COS is een initiatief van vijf oud-Cibapstudenten. Wouter Wolfkamp en Ids Heij (twee van de vijf) zijn inmiddels creatieve en gedreven jonge ondernemers met ieder hun eigen bedrijf in de creatieve industrie.

“Tijdens onze studententijd op het Cibap hebben we onszelf vaak afgevraagd: Hoe mooi zou het zijn om een vereniging te hebben die er speciaal is voor ‘creatieven’, waar je zelfs nog ná je studie deel van uit kan maken? Precies dat hebben hebben wij met de oprichting van COS gerealiseerd.”

Studentenvereniging COS richt zich op studenten en alumni in de creatieve sector van de regio Zwolle. Het bestuur dat bestaat uit Wouter Wolfkamp, Ids Heij, Philip Fisser, Sander den Otter en Lissy Stam mikt vooral op het organiseren van groepsactiviteiten, masterclasses van beroepsprofessionals, voorlichting en andere projecten.

Hiermee wordt leden de kans geboden hun netwerk, vakkennis en sociale vaardigheden te verbreden. “Wij ondersteunen levenslange educatie door middel van naschoolse activiteiten in de creatieve industrie, waar je je ook na het behalen van je diploma bij aan kan sluiten via een Alumni lidmaatschap. Natuurlijk zijn wij net als alle andere studentenverenigingen vaak te vinden in de stad tijdens gezellige bijeenkomsten. Zo zullen wij als vereniging verschillende toffe events organiseren op unieke plekken in de stad”, aldus het bestuur.

Kijk voor meer informatie op www.coszwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)