Nieuw telefoonnummer Travel Clinic GGD

Foto van auteur

Zwolle –  Om te zorgen dat klanten de GGD Reizigersafdeling van hun GGD nog gemakkelijker en sneller kunnen bereiken, geldt er vanaf 2 juni één, landelijk telefoonnummer: 0900-2025505. Ook de afdeling Travel Clinic Zwolle van de GGD Regio IJssel-Vecht is vanaf die dag op die manier bereikbaar. Iemand die belt naar het nieuwe nummer wordt na intoetsen van de eigen postcode, direct doorverbonden naar de dichtstbijzijnde GGD vestiging.

Het 0900 nummer kost 0,20 cent per minuut. De beller krijgt meteen te horen dat de postcode ingetoetst moet worden om doorgeschakeld te worden naar de dichtstbijzijnde GGD, waaronder de postcodeplaats valt. Dat hoeft qua afstand dus niet altijd de GGD vestiging in de buurt te zijn, maar is afhankelijk van het werkgebied.

Naast de mogelijkheid om als klant online een webafspraak te maken via de website www.ggdreizen.nl kan dat ook via www.travelcliniczwolle.nl. Daarop staat allerlei informatie over reizen en gezondheid. Reizen naar een (sub) tropische bestemming is leuk, maar betekent ook risico’s voor de gezondheid. Bijvoorbeeld door het eten van besmet voedsel, het drinken van ongezuiverd water, andere hygiënische omstandigheden of risicovol gedrag. Aandacht voor gezondheid kan het verschil betekenen tussen een geslaagde vakantie of een reis waarvan u niet heeft kunnen genieten. Voor informatie en/of vaccinatie, kunt u bij de Travel Cinic terecht van de GGD Regio IJssel-Vecht in Zwolle en in Steenwijk.