Voorbeschouwing PEC Zwolle – AZ

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – PEC Zwolle neemt het zaterdagavond in de zestiende speelronde van de Eredivisie op tegen AZ. Het is tevens de laatste thuiswedstrijd van 2019. In het eigen MAC3PARK stadion gaat de ploeg van trainer John Stegeman vol voor de drie punten tegen de nummer twee van de Eredivisie

AZ is dit seizoen één van de revelaties in de Eredivisie. Onder leiding van oefenmeester Arne Slot, die een oude bekende is in Zwolle, wist AZ de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie te winnen. In die wedstrijden scoorden de Noord-Hollanders veertien keer en in alle wedstrijden werd het eigen doel schoongehouden. Mede hierdoor is AZ de club met de minste tegendoelpunten in de competitie. 

In vijftien wedstrijden moest AZ-doelman Marco Bizot pas acht keer de bal uit het net halen. In de Eredivisie scoorde alleen koploper Ajax meer doelpunten dan AZ. Vorige week won AZ met moeite van VVV-Venlo. In Den Haag werd het 1-0 tegen de Limburgers. Op dit moment bedraagt de achterstand op koploper Ajax zes punten. De voorsprong op nummer drie PSV is opgelopen tot zeven punten.

Bij AZ lopen op dit moment twee kersverse Oranje-internationals rond. Middenvelder Calvin Stengs en aanvaller Myron Boadu maakten in de afgelopen interlandperiode hun debuut voor Oranje in de wedstrijd tegen Estland. Boadu wist meteen tot scoren te komen en Stengs was direct belangrijk met twee assists. De pas 18-jarige Boadu kwam in alle competities voor AZ dit seizoen al 25 keer in actie. Hierin was hij goed voor vijftien doelpunten en elf assists. Stengs kan ook goede statistieken overleggen. In 26 wedstrijden was hij negen keer de afmaker en elf keer de aangever.

PEC Zwolle ging in de vorige speelronde nipt onderuit bij Feyenoord in De Kuip. In de eerste helft kreeg Feyenoord tal van kansen, maar benutte het er slechts één via Steven Berghuis. Ondanks de kansenregen voor PEC Zwolle in de tweede helft wisten de Blauwvingers, mede door een uitblinkende Feyenoord-goalie Nick Marsman, niet tot scoren te komen en moest het opnieuw een nederlaag slikken. De Zwollenaren wisten dit seizoen tot nu toe uit vijftien wedstrijden dertien punten bij elkaar te voetballen en staan hierdoor op een vijftiende plaats op de ranglijst. In eigen huis wist PEC Zwolle dit seizoen drie van de vier zeges te boeken. Dit was tegen directe concurrenten RKC Waalwijk, ADO Den Haag en Fortuna Sittard. Bij PEC Zwolle keert Reza Ghoochannejhad terug in de wedstrijdselectie. De aanvaller en topschutter van de Zwollenaren was in de wedstrijd tegen Feyenoord niet beschikbaar vanwege een schorsing. Afgelopen seizoen eindigde de wedstrijd tussen PEC Zwolle en AZ in een doelpuntloos gelijkspel.

De wedstrijd in het MAC3PARK stadion zal onder leiding staan van scheidsrechter Serdar Gözübüyük hij zal worden geassisteerd door Charl Schaap en Jan de Vries. Vierde official is Luca Cantineau. Bas Nijhuis zal fungeren als de VAR en de AVAR van dienst is Nils van Kampen. Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)