Berkum geeft NSC punt in extra tijd

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle- Berkum heeft thuis met 2-2 gelijk gespeeld tegen directe concurrent NSC Nijkerk. De Zwollenaren stonden bij rust met 0-1 achter maar kwamen knap terug tegen de Veluwenaren, die af en toe fors over de schreef gingen. Toen de winst voor Berkum binnen leek kwam NSC, met 10 man, in blessuretijd nog langszij.

“Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Vóór rust kwamen we overal tekort en was het enorm slordig, maar daarna kregen we meer grip. Als je dan met een man méér met 2-1 voor komt moet je dat ook over de streep trekken, maar dat hebben we niet optimaal benut.” Coach John Kamphuis van NSC zag dat zijn ploeg in de eerste helft de lakens uitdeelde. “Na rust zette Berkum meer druk, maar ook toen wij met 10 man stonden kregen we goede kansen. De gelijkmaker was niet meer dan terecht.”

Na een matige openingsfase was de eerste kans voor Berkum. Jonathan van Marle kreeg de bal mee uit de kluts maar stuitte op NSC-doelman Jan van Willige. NSC kreeg daarna meer controle maar kwam zeer goed weg toen Eyüp Terlemez slechts geel oogstte, nadat hij met een grove charge van achteren Jorben Nieuwenhuis uit de wedstrijd schopte. Dat betekende ook dat de Berkum-defensie, die al geïmproviseerd was door het ontbreken van Marc van der Meulen, opnieuw aangepast moest worden. Na een half uur werd er pijnlijk balverlies geleden in de Zwolse verdediging en bediende uitgerekend Terlemez zijn spits Yordi Grovenstein, die de 0-1 onhoudbaar binnen schoot.

Berkum-trainer Hoekstra bracht na rust aanvaller Johnsen Bacuna binnen de lijnen en dat zorgde voor meer dreiging bij de Zwollenaren. Iets meer dan vijf minuten na de hervatting had dat ook succes toen de bal bij een vlotte aanval via Bacuna en Chris van der Meulen bij Van Marle kwam, die vrij voor het NSC-doel voor 1-1 zorgde. Felle protesten van de bezoekers dat er van buitenspel sprake was geweest haalden niets uit en toen de NSC-spelers enkele minuten later bij een opstootje opnieuw nogal intimiderend verhaal kwamen halen was de maat vol. Kevin van Essen moest met een dubbele gele kaart het veld ruimen, zodat de Nijkerkers alsnog met 10 man verder moesten. Vlak daarop mocht Grovenstein van geluk spreken dat hij er, na fors doorgaan op Berkum-keeper Huib Veurink, met geel van af kwam en ook daarna bleef NSC op het randje, en soms erover, spelen.

De bezoekers bleven echter gevaarlijk en doelman Veurink voorkwam met fraaie reddingen een nieuwe NSC-voorsprong. Ook Van Willige verrichtte aan de andere kant knap werk door een uithaal van Jason Huisman uit de hoek te boksen, maar 10 minuten voor tijd moest NSC toch capituleren. Lex Heimerikx onderschepte de bal en speelde Bacuna aan. De Zwolse spits maakte zich uit de draai vrij en prikte de bal fraai in de korte hoek achter doelman Van Willige: 2-1. Toen zijn collega Veurink opnieuw een goede kans verijdelde leek Berkum op weg naar de winst, maar ruim in blessuretijd kregen de Zwollenaren alsnog het deksel op de neus. Na een vrije trap kwam de bal via de meegekomen keeper Van Willige bij invaller Joël Videira die het laatste zetje voor de 2-2 kon geven.

Berkum is door deze achteraf wat frustrerende remise, de eerste van het seizoen, één plek gezakt naar een zevende positie op de ranglijst van de Hoofdklasse B. De schade is dus, met nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop, te overzien maar de achterstand van de Zwollenaren op de koplopers is nu opgelopen van drie naar vijf punten.

Berkum-NSC Nijkerk, 7 december 2019
Eindstand: 2-2 (0-1)
Scheidsrechter: Bilal Sahiner
Doelpunten: 30. Eyüp Terlemez (0-1), 52. Jonathan van Marle (1-1), 82. Johnsen Bacuna (2-1), 90+5. Joël Videira (2-2)
Gele kaarten: Patrick van der Veen, Dennis Horstman (Berkum), Eyüp Terlemez, Yannick Cornelisz,
Yordi Grovenstein, Hoessain Jabir, Desmond Sturing, Rik Doppenberg (NSC Nijkerk)
Rode kaart: Kevin van Essen (NSC Nijkerk, 2 x geel)
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Patrick van der Veen, Jorben Nieuwenhuis (27. Rico Wolven), Jasper van der Stouw, Björn Bakker, Jason Huisman, Kelvin Groothand (46. Johnsen Bacuna), Chris van der Meulen, Jonathan van Marle, Michel van Aggele (76. Lex Heimerikx)
Opstelling NSC Nijkerk: Jan van Willige, Rik Doppenberg, Dave Knikker, Kevin van Essen, Hoessain Jabir (90+5. Joël Videira), Desmond Sturing, Redouan Hazzat, Yordi Grovenstein, Yannick Cornelisz (87. Zakaria el Bennay,), Renee Troost, Eyüp Terlemez (68. Jonathan Martina)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)