Vanaf de winter van 2020 gaan volledig elektrische bussen rijden in Zwolle

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Vanaf december 2020 zullen er elektrische bussen gaan rijden door Zwolle. Keolis heeft namelijk een flink aantal elektrische bussen besteld bij het van Chinese bedrijf BYD Europe.

De eerste levering wordt verwacht zo rond de zomer. De in totaal 259 bussen zullen vanaf december worden ingezet in onder andere Apeldoorn, Lelystad en Zwolle. De order bestaat voor het merendeel (206) uit bussen van 12 meter lang.

Het overige deel zal gaan om bussen van respectievelijk 13 en 8,7 meter lengte. Deze order is de grootste Europese order van elektrische bussen in Europa tot nu toe. Het zijn niet de eerste elektrische bussen die in Nederland rond zullen gaan rijden. Sinds 2012 rijden er zes elektrische bussen naar het Nationale Park Schiermonnikoog.
Om de bussen te kunnen laten rijden is er wel flink wat aanpassing in de organisatie nodig. Zo Heeft Keolis met de leverancier van de bussen een plan opgesteld om de bussen te kunnen laden en rijden, en is er een speciaal team samengesteld van monteurs om bussen en oplaadpunten te plaatsen en onderhouden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)