Koningin Maxima komt naar Zwolle voor opnamen van het Kerst Muziekgala 2019

Foto van auteur

Foto: Hans van Eijsden

Zwolle – Binnenkort mag Zwolle koningin Maxima weer welkom heten. Ze komt naar Zwolle om als erevoorzitter van het platform “Méér muziek in de klas” opnamen in de IJsselhallen bij te wonen. Het gaat om opnamen van het Kerst Muziekgala 2019.

Verschillende klassen gingen het afgelopen jaar met elkaar de muzikale strijd aan. Aan deze strijd is een mooie hoofdprijs verbonden, namelijk optreden voor Koningin Maxima met de grootste schoolband tijdens het Kerst Muziekgala 2019. Er zijn verschillende andere optredens. Zo treden naast de Grootste Schoolband van Nederland, bestaande uit kinderen die uit heel Nederland komen, Wibi Soerjadi, Suzan & Freek en Gerard Joling op.

De missie van “Méér muziek in de klas” is: structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziek op de basisschool is belangrijk omdat muziek op een unieke manier kan bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dit. Muziek stimuleert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein.

Op 18 december vindt het Kerstmuziekgala 2019 plaats, op  22 december wordt het uitgezonden om 21.30 uur op NPO 1

Foto 1
Koningin Maxima komt naar Zwolle voor opnamen van het Kerst Muziekgala 2019 - Foto: Hans van Eijsden
Foto: Hans van Eijsden