Hoofdsponsor Go Ahead Eagles doneert €10.000,- aan Missie 538 om PEC-fan Wietze de Jager clublied te laten zingen

Foto van auteur

Co-host Klaas van der Eerden en 538-dj Wietze de Jager
Foto: Radio 538

Zwolle – 538-dj én Zwollenaar Wietze de Jager, die in hart en nieren fan is van PEC Zwolle, zingt donderdag voor één keer het clublied van aartsrivaal Go Ahead Eagles.

Wietze maakt momenteel radio-uitzending vanuit zijn huis in Zwolle, aangezien hij corona heeft en in quarantaine zit. De dj wilde zich op afstand alsnog inzetten voor het goede doel, waar co-host Klaas van der Eerden een plan voor bedacht. Vorig jaar werd Klaas namelijk voor het blok gezet om als echte Ajacied het clublied van Feyenoord te zingen. Nu is het de beurt aan Wietze en moet hij het lied van de directe concurrent van zijn favoriete voetbalclub zingen.

Klaas riep dinsdag heel Nederland en met name inwoners van Deventer op om massaal te doneren, waarna de hoofdsponsor van Go Ahead Eagles al snel aan de lijn hing. Jumper, hoofdsponsor van de Deventerse club Go Ahead Eagles, doneerde namelijk €10.000,- om de dj het lied te laten zingen. De opbrengst gaat naar Missie 538; een actie van 538 waarin de radiozender voor twaalf goede doelen strijdt.

PEC-supporters gaven via social media zelfs een tegengeluid om ervoor te zorgen dat Wietze tegen een donatie géén Eagles-shirt aan zou trekken, maar Wietze laat zich niet van de wijs brengen. Alles voor het goede doel: de dj zingt morgen in Eagles-tenue het Deventerse clublied.

Wietze de Jager zal donderdag in zijn programma tussen 11.00 uur en 15.00 uur vanuit zijn tuin én in tenue het clublied van Go Ahead Eagles zingen.

Informatie over Missie 538
Radio 538 komt van 17 tot en met 24 december met een tweede editie van Missie 538 in actie. Het radiostation gelooft erin dat we met elkaar een groot verschil kunnen en moeten maken en probeert daarom in de week voor kerst zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen. Zodra er genoeg geld is opgehaald, is de missie volbracht en start een nieuwe missie voor het volgende goede doel dat hulp hard nodig heeft. De goede doelen waarvoor één voor één wordt gestreden, zijn (op alfabetische volgorde): DOA, Fonds Gehandicaptensport, Hersenstichting, Het Vergeten Kind, Hulp voor Helden, KNGF Geleidehonden, Nationaal Ouderenfonds, Plastic Soup Foundation, Prinses Máxima Centrum, Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Babyspullen en Stichting Hoogvliegers.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Hoofdsponsor Go Ahead Eagles doneert €10.000,- aan Missie 538 om PEC-fan Wietze de Jager clublied te laten zingen”

Reacties zijn gesloten.