Er was eens… een vertelfestival in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Het Vertelfestival Zwolle trok zondagmiddag veel bezoekers. Bij historische gebouwen, in karakteristieke zalen, op romantische plekjes aan het water en met soms een zonnetje erbij, vermaakten de bezoekers van meer dan veertig gratis vertelvoorstellingen zich goed.

Het festivalterrein met diverse terrassen bevond zich aan de Thorbeckegracht, op het grasveld voor en rond Verteltheater De Verhalenboot. Het festival had een internationale tint. Op De Verhalenboot vertelde de Egyptische Chirine El Ansary ‘Mahmoud the watercarrier’, een oeroud verhaal uit het hart van Caïro. Adri Gloudemans, met diverse traditioneel Afrikaanse percussie-instrumenten, opende het festival met ‘Handen uit de mouwen’. Theatergroep De Schudding vertelde op een paardenwagen het bekende sprookje Rapunzel, over het meisje met de gouden haren. De Zwolse formatie Muppetstuff zong ‘muzikale verhalen’ in jazz, folk, blues; samen met gastmuzikanten als bijvoorbeeld de Zwolse rappers Typhoon en Rico, op het festivalterras bij De Verhalenboot.


Haar hoef je niets te vertellen…

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Er was eens… een vertelfestival in Zwolle”

 1. De Zwolse formatie Muppetstuff zingt ??muzikale verhalen?? in jazz, folk, blues; samen met gastmuzikanten als bijvoorbeeld de Zwolse rappers Typhoon en Rico, op het festivalterras bij De Verhalenboot.

  Het was reuze gezellig daar met een zeer leuk en verfrissend optreden van de heren!
  Mooie en verrassende muzikale mix van Zwolse hiphoppers en de ‘oudgedienden’ van Muppetstuff.
  V.w.b. de setting is het bij De Verhalenboot super om te vertoeven. 🙂

  Rico’s Vleugels! 😉

 2. Jammer, had er graag bij willen zijn, helaas ging het niet lukken. Ben erg benieuwd naar het resultaat!

  Larry, jij bent er naartoe geweest, hoe was het muzikaal?

 3. Ghehe.

  Muzikaal gezien was het super relaxed.
  Lekker losjes gespeeld en verteld, rappen was het niet echt op dit vertelfestival.
  Ze hadden zich dus aangepast daarin, maar het publiek was dolenthousiast en deed ook lekker mee.
  Er stond kortgeleden een recensie in de Stentor over een tryout in Zutphen waar men ook al zo enthousiast op deze gelegenheidsformatie reageerde.
  Een citaat: “Het is pure poëzie,” complimenteert een grijze dame op de eerste rij hem na afloop en een jongere heer verzucht dat hij hier wel de hele dag wil luisteren.
  Dit gaat over Typhoon/Glenn.
  Klikkerdeklik…

  Als ik het goed heb gaan ze een theatertour maken door het land, maar ze dachten dat De Spiegel/Odeon te hoog gegrepen zou zijn voor hen en hadden zich daar dus niet gemeld, waarna De Spiegel hen zelf belde of ze alsjeblieft ook daar willen komen optreden.

  Er zit zoveel creativiteit in Zwolle en daar mogen wij allemaal best trots op zijn! 😉

 4. Bijzonder mooie portretfoto Harry, met dat onderschrift!
  Is die Rob trouwens nog steeds zo’n pleeboy? Wel gezellige muziek, heb nog een cd van ze. Van toen Muppetstuff ons muzikaal begeleidde op een grote boot.

 5. Haha, thanx Larry! Ben weer een beetje bijgespijkerd. En ja, creativiteit in Zwolle is enorm. Ik ken zelf veel mensen die ‘dingen’ doen met zang, hiphop, theater of cabaret. Hoewel degenen in het artikel artistiek erg goed zijn, zijn ze niet de enige. Het leeft in Zwolle en het kan Zwolle op de kaart zetten als artistieke stad. 😉

Reacties zijn gesloten.